Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τσοκάνης: «Μπορούμε μεγάλα πράγματα»

τσοκάνης-μπορούμε-μεγάλα-πράγματα-365741

O Τάσος Τσοκάνης μετά τις συνολικά 56 εμφανίσεις του τις δύο προηγούμενες σεζόν με τη φανέλα του Βόλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος, αφού και στα πέντε παιχνίδια της ομάδας του στη Super League ήταν στην ενδεκάδα, χωρίς να γίνει αλλαγή.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μάλιστα είναι ο μοναδικός Ελληνας της ομάδας του Αμπασκάλ, που έχει επιλεγεί για το βασικό σχήμα και ο ένας από τους τρεις που έχουν παίξει ως τώρα μαζί με τους Νίνη και Τερεζίου.

Ο 30χρονος αμυντικός χαφ των κυανέρυθρων μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Η Ώρα του Βόλου» στην TRT και εξέφρασε την πίστη του ότι φέτος η ομάδα του μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα, ενώ έκανε λόγο για σεβασμό πλέον των αντιπάλων προς την ομάδα του. Αναλυτικά, ο έμπειρος ανασταλτικός μέσος ρωτήθηκε:

Για τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας: «Εχουμε κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της ομάδας είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζουμε, όμως είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική και πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και ακόμα καλύτερα για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας.

Η ομάδα θέλει να ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω κάθε χρόνο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν θέλουμε να μιλάμε για στόχους και για εξάδα, αλλά, όπως έχουμε ξεκινήσει, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα τη φετινή χρονιά. Σίγουρα είναι μία διαφορετική χρόνια από τις προηγούμενες δύο που βρίσκεται η ομάδα στη Superleague κι αυτό που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο νομίζω πως αρέσει σε όλους μας. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό και την αντίδραση με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Στα προηγούμενα παιχνίδια πριν τον Παναθηναϊκό η εικόνα μας ήταν τελείως διαφορετική. Σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν άλλη ομάδα μπορώ να πω. Ηταν σίγουρα μία πολύ δύσκολη εβδομάδα μετά τη Λεωφόρο. Μας πείσμωσε αυτό το παιχνίδι, γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο να δέχεσαι πέντε γκολ. Δουλέψαμε πάνω στα λάθη μας και ξέραμε ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι πολύ δύσκολο και έτσι αποδείχθηκε. Η νίκη που κάναμε ήταν πολύ δύσκολη και πολύ σημαντική. Η ομάδα έδειξε ότι έχει ψυχολογία, ότι είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και μπορέσαμε και ξεπεράσαμε αυτή την ήττα».

Για το αν ο Βόλος έχει αποκτήσει «μέταλλο» στην τρίτη του σεζόν στη Σούπερ Λίγκα:

«Η πρώτη χρονιά στη Super League ήταν αναγνωριστική, είχαμε πολλά νέα παιδιά που δεν είχαν την εμπειρία, αλλά έμεινε η ομάδα θεωρητικά εύκολα στην κατηγορία. Πέρσι προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με έναν τρόπο διαφορετικό από τον φετινό και η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση. Φέτος οι αντίπαλοι δείχνουν περισσότερο σεβασμό στον Βόλο και δεν πάνε στα μεταξύ μας παιχνίδια με τη νοοτροπία «παίζουμε με τον Βόλο και θα τον κερδίσουμε». Μας σέβονται οι αντίπαλοι πλέον. Αυτό το έχουμε καταφέρει εμείς με την παρουσία μας και την εικόνα μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το παιχνίδι την προσεχή Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα, με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Σίγουρα θα τον σεβαστούμε, αλλά δεν θα τον φοβηθούμε. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και στο τέλος του παιχνιδιού μόνο θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να χτίσουμε από πίσω και δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο, αλλά μόνο τι πρέπει να κάνουμε εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μας βγαίνει έως τώρα και παρουσιάζουμε ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και σκοράρουμε και σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης βελτίωσης: «Οι μικρομεσαίες ομάδες δεν προσπαθούν να χτίσουν από πίσω. Στην προετοιμασία αυτό δεν μας βγήκε και τόσο, αλλά στο πρωτάθλημα δείξαμε ότι αυτό το στυλ παιχνιδιού μας ταιριάζει πάρα πολύ. Οι δυνατότητές μας και οι παίκτες που έχουμε δείχνουν ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ μεγάλα πράγματα. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και η πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε να παίξουμε, δημιουργούμε φάσεις και βάζουμε γκολ σε όλα τα παιχνίδια και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό είναι και θέμα δουλειάς. Δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού».

Για την πόλη του Βόλου: «Περνάμε πάρα πολύ καλά και τα παιδιά που έρχονται έχουν να λένε τα καλύτερα. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη πόλη».

Υγιής ο Τερεζίου

Ο νεαρός φορ του Βόλου Αλέξανδρος Τερεζίου, που βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων (U20) για τον εκτός έδρας αγώνα με την Κύπρο, που αναβλήθηκε λόγω διψήφιου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επέστρεψε χθες στον Βόλο και το καλό είναι πως είναι υγιής, αφού το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, ήταν αρνητικό.

Συνέχισαν την προετοιμασία

Συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Στον Βόλο θεωρούν πως η ομάδα τους δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει σ’ αυτό το ματς και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα παρουσιαστούν άκρως ανταγωνιστικοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου