Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μόνος πρώτος στην κορυφή ο Βόλος, 3-0 τον Ατρόμητο

μόνος-πρώτος-στην-κορυφή-ο-βόλος-3-0-τον-α-406285

Ο Βόλος ήξερε πως αν νικούσε τον Ατρόμητο και έκανε το τρία στα τρία χθες στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Ατρόμητο στο ματς, που έκλεισε την αυλαία της 3ης και εμβόλιμης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2, θα ήταν μόνος πρώτος με το απόλυτο των εννέα βαθμών. Κι αυτό γιατί νωρίτερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε απωλέσει τους πρώτους του βαθμούς στη Νίκαια με το 0-0 απέναντι στον Ιωνικό.

Και το κατάφερε εμφατικά και θριαμβευτικά, επικρατώντας των Περιστεριωτών με 3-0 στο Πανθεσσαλικό, με συνέπεια να βρίσκεται στην κορυφή της μεγάλης κατηγορίας με εννιά βαθμούς, με τη βολιώτικη ομάδα να κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλά γι’ αυτήν. Το πρώτο τέρμα σημείωσε στο 59’ ο Ροσέρο, το δεύτερο στο 90’ με πέναλτι ο Φαν Βέερτ και το τρίτο ο νεαρός Τερεζίου στο 96’.

Ιδια ενδεκάδα

Για τους γηπεδούχους ο Kλέιμαν ήταν στο τέρμα και μπροστά του οι Πουρίτα, Φεράρι (πλάγιοι μπακ), Ρομέρο, Γκρίλο (στόπερ). Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαρτόλο τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση οι Ροσέρο, Ρεγκατέν και Φαν Βέερτ, με τον τελευταίο να τοποθετείται στην κορυφή και τους δύο συμπαίκτες του στις πτέρυγες. Μ’ αυτό το σχήμα είχε ξεκινήσει ο Αμπασκάλ και στο «διπλό» της Ριζούπολης, εφαρμόζοντας το ρητό «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Πήρε πίσω υπόδειξη

για πέναλτι ο Τζήλος

Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου ο Βόλος ήταν καλύτερος και πιο επιθετικός. Στο 4’ ο Τζήλος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε αριστερό σουτ του Ροσέρο εντός περιοχής. Ο Λαρισαίος διαιτητής, ωστόσο, δυόμισι λεπτά μετά πήρε πίσω την απόφασή του, όταν είδε το VAR και διαπίστωσε ότι ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου σταμάτησε την μπάλα με το στήθος.

Στο 12’ εντυπωσιακή ήταν η επέμβαση σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία από τον Πίριτς σε κεφαλιά του Γκρίλο στο πρώτο δοκάρι μετά το φάουλ του Φερνάντες από την αριστερή πλευρά. Ο τελευταίος πέρασε όλον τον κόσμο στο 17’ ξεκινώντας από τα δεξιά, αλλά πατώντας περιοχή σούταρε πάνω σε σώμα αμυνομένου, ενώ στο 29’ ο Γκρίλο προωθήθηκε εκ νέου σε στημένη φάση και μετά το κόρνερ του Ρεγκατέν έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 32’ ο Στρούγγης έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ροσέρο και η μπάλα έφυγε κόρνερ, ενώ στο 41’ ο Γκρίλο πήρε για τρίτη φορά κεφαλιά από θέση βολής, αλλά αστόχησε.

Βρήκε δίχτυα στο 59’

Ενώ στη αρχή της επανάληψης ο Ατρόμητος ήταν αυτός που εγκατέλειψε το παθητικό παιχνίδι και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, στην πρώτη του καλή στιγμή ο Βόλος βρήκε δίχτυα. Από κάθετη του Φερνάντες, η μπάλα έφτασε εντός περιοχής στον Μπαρτόλο, που σούταρε. Ο Πίριτς απέκρουσε, το ριμπάουντ πήρε ο Φαν Βέερτ, που πάσαρε παράλληλα στον Ροσέρο κι αυτός με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι ο γκολκίπερ του Ατρομήτου τη βρήκε.

Ετσι έγινε το 1-0, με τους φιλοξενούμενους πλέον να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ρισκάρουν ακόμη περισσότερο. Στο 67’ μάλιστα παραλίγο να δικαιωθεί η πίεσή τους ψηλά, όταν ο Κλέιμαν πήγε να κάνει ακόμη ένα ολέθριο σφάλμα, όπως με τη Λαμία, δίνοντας πάσα στον ευρισκόμενο εκτός περιοχής Ντένιτς, που σούταρε συρτά, αλλά απομάκρυνε με το πόδι ο Γκρίλο, πριν χρειαστεί να επέμβει ο… γκαφατζής Ισραηλινός πορτιέρε.

Αλλα δύο γκολ στο τέλος

Στο 88’ δόθηκε η ευκαιρία στον Βόλο να καθαρίσει το ματς, αφού σε αντεπίθεση ο Μπαρτόλο πάτησε περιοχή και «έσκασε» μία ντρίμπλα στον Ντένιτς, που τον ανέτρεψε. Ο Τζήλος έδωσε το οφθαλμοφανές πέναλτι και στο 90’ τελικά μετά τον έλεγχο του VAR ο Φαν Βέερτ δε λάθεψε και με το 2-0 σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Στο 96’ μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο νεαρός Τερεζίου, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, στο τετ-α-τετ μετά την ασίστ του Μπαρτόλο σημείωσε το 3-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΒΟΛΟΣ: Kλέιμαν, Πουρίτα, Φεράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες (83’ Αλεξ Σοάρες), Μπαρτόλο, Ροσέρο (67’ Νίνης), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ (90+ Τερεζίου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (88’ Κιβρακίδης), Καστεγιάνο, Παπαδόπουλος, Στρούγγης, Σάλομον (71’ Αθανασίου), Ντένιτς, Μουνίθ, Σπιριντόνοβιτς (71’ Τζαβίδας), Κωτσόπουλος, Κουλούρης

Προσπάθεια του Μπαρτόλο με αντίπαλο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Φερνάντες και Ρεγκατέν προσπαθούν να συνδυαστούν

Ο Τσοκάνης θέλει να πασάρει σε συμπαίκτη του

Εξαλλα πανηγύρια στο 1-0 του Ροσέρο

Λευκή ισοπαλία στη Νίκαια

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν για τρίτο σερί παιχνίδι, αποτελώντας τη μοναδική ομάδα της εφετινής Super League που δεν έχει παραβιαστεί η εστία της ως τώρα, και έφυγε με «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό. Έτσι, έχει πλέον επτά βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Πάντως, η ηπειρωτική ομάδα έχασε τους πρώτους της βαθμούς.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο (90’+3’ Πογκοσιάν), Ματσούκας (90’ Κωνσταντινίδης), Άοσμαν (83’ Μάναλης), Μπουένο (46’ Κάνιας), Τουράμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πέερσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (52’ λ.τρ. Μορέιρα), Λώλης (46’ Μιλιντσεάνου), Περέα (90’+2’ Παντελάκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου