Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 1-3: Πάρτι με τριάρα και «2 στα 2»!

απόλλων-σμύρνης-βόλος-1-3-πάρτι-με-τριά-416207

Το 2X2 που του επέτρεψε να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά με μόνο συγκάτοικο τον ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε χθες ο ΝΠΣ Βόλος, κερδίζοντας μετά τη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1, αυτή τη φορά για την 2η αγωνιστική της Super League 1.

Οι κυανέρυθροι, που έστησαν το δικό τους πάρτι στη Ριζούπολη, προηγήθηκαν από νωρίς με τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Πάολο Φερνάντες στο 4’, στη συνέχεια άντεξαν την πίεση των γηπεδούχων και ξεσπάθωσαν στο β’ μέρος, κάνοντας το 0-2 με τον Φαν Βέερτ στο 49’ και το 0-3 με τον Χουλιάν Μπαρτόλο στο 63’. Ο σαστισμένος Απόλλωνας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3 στο 65’ με τον Νίκο Ιωαννίδη.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τους γηπεδούχους ντεμπούτο έκανε ο Μπρούνο Αλβες, καθώς ο 39χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν στο αρχικό τους σχήμα. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Πετράκης είχε τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Λισγάρα, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κάστρο στο «6», τους Παπαγεωργίου, Σλίβκα εσωτερικούς, τους Παμλίδη, Σαχλί στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ από την πλευρά του ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσοκάνη αμυντικό χαφ, τους Φερνάντες, Μπαρτόλο στον άξονα πιο μπροστά του, τους Ρεγκατέν, Ροσέρο στα άκρα και Φαν Βέερτ φορ.

Οπως με Λαμία

Αυτό που έκανε κόντρα στη Λαμία, επανέλαβε χθες στη Ριζούπολη ο ΝΠΣ Βόλος, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας είχε ανοίξει το σκορ ο Μπαρτόλο στο 8’, αλλά χθες ήταν το τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Φερνάντες, που έγραψε το 0-1 στο 4’, κι ενώ είχε προηγηθεί, σουτ εκτός εστίας του

Σλίβκα για τους γηπεδούχους, που έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Κλέιμαν.

Η απάντηση της ομάδας του Αμπασκάλ ήρθε με φωτοβολίδα του Φερνάντες, ο οποίος αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο σούταρε με το αριστερό από τα δεξιά της περιοχής, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ.

Στη συνέχεια χρειάστηκε η συμβολή του Κλέιμαν για να διατηρηθεί το 0-1, αφού ο

ο Λισγάρας έκανε τη βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο για τον Ντάουντα, ο Νιγηριανός φορ μπήκε στην περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε το τετ-α-τετ από πλάγια θέση στο 13ο λεπτό.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, είχε δημιουργό έναν πρώην κυανέρυθρο, τον Ντεντάκη, ο οποίος έκανε τη σέντρα στον Σαχλί, αυτός δοκίμασε στο σουτ, το οποίο κόπηκε από την άμυνα στη μικρή περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάστρο επωφελήθηκε από τις κόντρες, βρήκε λίγο χώρο και δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα κόπηκε και αυτή από την αντίπαλη άμυνα στο 14’.

Στη συνέχεια και στο 37’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάστρο, ο Αλβες έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λισγάρας έβαλε άτσαλα το πόδι του, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ, σε μία φάση που συνεργάστηκαν οι δύο στόπερ του Απόλλωνα. Σουτ του Ντάουντα δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν στο 40’, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με σουτ από τον Μπαρτόλο στο 45’+1 και το 0-1 να παραμένει.

Γκολ και με το «καλησπέρα»

Κι αν ο ΝΠΣ Βόλος σκόραρε με το «καλημέρα», ήρθε το «καλησπέρα» στο 49’ με τον Ολλανδό Τομ Φαν Βέερτ να σκοράρει. Ο Ρεγκατέν έκανε την αλλαγή παιχνιδιού από τα αριστερά στα δεξιά, ο Πουρίτα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε τη σέντρα και ο Φαν Βέερτ ήταν αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι και με ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Βέρχουλστ γράφοντας το 2-0 υπέρ του ΝΠΣ Βόλος, τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα και ήταν το δεύτερο φετινό του Ολλανδού.

«Καληνύχτα» στο 63’

Μπορεί ο ήλιος να έλαμπε ακόμη στο Στάδιο Γεώργιος Καμάρας, όμως ο Μπαρτόλο ήταν εκείνος που κατέβασε τον γενικό του σταδίου και είπε «καληνύχτα», σημειώνοντας το 0-3 στο 63’ με θεαματικό τρόπο, φθάνοντας τα δύο τέρματα με τη σειρά του στο πρωτάθλημα. Αφού υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, πάτησε στην περιοχή, την έστρωσε στο δεξί και σούταρε, αφήνοντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Βέρχουλστ να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά.

Μείωσαν οι γηπεδούχοι αλλά…

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν με τη σειρά τους, το κατάφεραν σχετικά γρήγορα και μόλις δύο λεπτά μετά το 0-3, όταν ο Ιωαννίδης πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στο νέο πρωτάθλημα, μετά από σέντρα του Τσιλούλη από τα δεξιά και κεφαλιά από τον έμπειρο φορ για το 1-3, που ήταν και το τελικό μιας και μέχρι το φινάλε καταγράφηκε μία ακόμη φάση. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ιωαννίδης, που απείλησε εκ νέου με κεφαλιά, ωστόσο αυτή τη φορά ο Κλέιμαν απέκρουσε και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια να πανηγυρίζει τη δεύτερη φετινή νίκη.

Κίτρινες: 36’ Φερνάντες, 44’ Τσοκάνης, 52’ Μπαξεβανίδης 72’ Ντεντάκης, 80’ Κλέιμαν

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Πετράκης) Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα (46’ Μπαξεβανίδης), Λισγάρας, Μπρούνο Αλβες, Κάστρο, Σλίβκα, Παπαγεωργίου (60’ Ματέι), Παμλίδης (53’ Λα Πάρα), Σαχλί (53’ Τσιλούλης), Ντάουντα (53’ Ιωαννίδης).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: (Αμπασκάλ) Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες (64’ Νίνης), Ρεγκατέν, Μπάρτολο (74’ Σοάρες), Ροσέρο (86’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου