Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο και φιλικό με την ΑΕΚ την Κυριακή

πρωτάθλημα-από-τον-σεπτέμβριο-και-φιλ-455451

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο, οριστικά και αμετάκλητα, θα υπάρχει σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1, με την έναρξη να μετατίθεται πλέον για τον Σεπτέμβρη και τον ΝΠΣ Βόλος να αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά του και να κλείνει δυνατό φιλικό προετοιμασίας με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η νέα αναβολή για σέντρα στη Super League 1 για τις 11-12 Σεπτεμβρίου προέκυψε χθες, καθώς αναβλήθηκε πριν καν αρχίσει η τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, ενώ αποφασίστηκε να μη γίνουν ούτε οι επαναληπτικές τηλεδιασκέψεις την Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Πλέον η λίγκα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου, με σκοπό να υπογραφεί τότε η προκήρυξη, αφού θα υπάρχουν τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ΠΑΕ και να γίνει η τροποποίηση για την κεντρική διαχείριση.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει (αν δεν υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο), στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, καθώς για τις επόμενες δύο εβδομάδες υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Σε αυτές οι περισσότερες λίγκες της Ευρώπης θα οδηγηθούν με 2, 3 και 4 αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα θα παραμένει σε απραξία.

Στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής ευελπιστούν πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες των πέντε τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ (ΝΠΣ Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) με την COSMOTE TV και έτσι ένα βασικό αγκάθι θα έχει ξεπεραστεί.

Η ΠΑΕ Βόλος, όπως και οι Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία λέγεται πως τα έχουν βρει στο οικονομικό με το συνδρομητικό, όχι όμως και στη διάρκεια του συμβολαίου αφού θέλουν κλειστό διετές, ενώ η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι για 1+1.

Ασφαλώς ένα ακόμη ζήτημα αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από τη σεζόν 2023/24, για την οποία δεν υπάρχει συνολική αποδοχή. Σημειώνεται πως για να αλλάξει το καταστατικό και να υπογραφεί η προκήρυξη απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή τα 3/4 της λίγκας.

Η ανακοίνωση της Super League: «Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021 στις 12:00 (με θέματα την έγκριση της προκήρυξης και την τροποποίηση του καταστατικού). Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν.

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 31/08/2021 στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

  1. Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1 Interwetten (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
  2. Τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού του συνεταιρισμού που σχετίζονται με την κεντρική διαχείριση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων άρθρου 84 του Ν. 2725/1999 κατά τρόπο ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθίσταται υποχρεωτική για το σύνολο των μελών του συνεταιρισμού η κεντρική διαχείριση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων άρθρου 84 του Ν. 2725/1999.
  3. Διάφορα.

Σημειώνεται ότι, ως προς το πρώτο ως άνω θέμα, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 2/9/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι και χωρίς άλλη πρόσκληση. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά την α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, θα λάβει χώρα β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 6/9/2021 και ώρα 12.00 το μεσημέρι και χωρίς άλλη πρόσκληση.

Ως προς το δεύτερο θέμα, σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα λάβει χώρα επαναληπτική Γ.Σ. την ίδια ημέρα (31/8/2021) μία ώρα αργότερα, ήτοι στις 13.00».

Φιλικό με την ΑΕΚ ο ΝΠΣ Βόλος

H εκ νέου αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έφερε και διαφοροποίηση στο πρόγραμμα προετοιμασίας για τη ετοιμότητα του ΝΠΣ Βόλος.

Ετσι λοιπόν, η βολιώτικη ομάδα προγραμμάτισε φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 29/8 στις 7.00 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με την τιμή του εισιτηρίου να έχει οριστεί στα 15 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Την ερχόμενη Κυριακή (29/8) στις 7.00 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Βόλος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε φιλική αναμέτρηση.

Για το φιλικό με την ΑΕΚ έχει οριστεί γενική είσοδος 15 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου είναι η επίδειξη είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού covid-19, είτε του πιστοποιητικού νόσησης covid-19.

Ο φιλικός αγώνας ΒΟΛΟΣ – ΑΕΚ δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά».

Στον ΝΠΣ Βόλος μετά το κυριακάτικο ρεπό για τους ποδοσφαιριστές ξεκίνησε νέο πρόγραμμα προετοιμασίας κι ενώ ήδη έχει παίξει δέκα φιλικά με τελευταίο στις 14 Αυγούστου ο χρόνος «αναμονής» αυξάνεται. Ετσι τώρα από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι την σέντρα του πρωταθλήματος θα έχουν μεσολαβήσει 70 μέρες.

Κάτι που δεν αλλάζει είναι ότι ο ΝΠΣ Βόλος θα ξεκινήσει φέτος το πρωτάθλημα της Super League από το Πανθεσσαλικό, που θα υποδεχθεί τη Λαμία ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε εκτός έδρας αλλά με «διπλά» στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Φέτος η πρώτη έξοδος θα είναι στην 2η αγωνιστική παίζοντας στην Αθήνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναβολή αγώνων με 7 κρούσματα πλέον

Μετά την αναβολή της χθεσινής γενικής συνέλευσης που «σφράγισε» οριστικά την έναρξη του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο… πραγματοποιήθηκε και Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1 και το σημαντικότερο θέμα, που προκύπτει είναι ότι οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την Επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό να αλλάξει το καθεστώς με τα κρούσματα, που θα οδηγεί σε αναβολή αγώνων. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ θέλουν τα 5 να γίνουν 7 κι αυτό με τη λογική ότι έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα περαιτέρω αναβολών, αφού πλέον δεν θα υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες πια πιέζονται. Αυτή η αλλαγή στον αριθμό των κρουσμάτων για να μην γίνεται ένα ματς βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από τους «ειδικούς» του υπουργείου Υγείας.

Αρχίζει η σεζόν για τις ομάδες Νέων

Χθες πάντως αποφασίσθηκε να ξεκινήσει άμεσα και συγκεκριμένα από τις 28 Αυγούστου το πρωτάθλημα Νέων της SL1 και μάλιστα από τη 2η αγωνιστική (η πρεμιέρα δηλαδή θα γίνει εμβόλιμα).

«Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε όπως το Πρωτάθλημα Super League K19 ξεκινήσει στις 28/8 και το Πρωτάθλημα Super League K17 στις 4/9» αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας

Επίσης ένα ακόμα θέμα με ενδιαφέρον είναι ότι με απόλυτα οριακή πλειοψηφία (υπήρξε ισοπαλία και μέτρησε ως διπλή η θετική ψήφος του προέδρου της διοργανώτριας Λεωνίδα Μπουτσικάρη όπως προβλέπεται να συμβεί σε αποφάσεις Δ.Σ.), έγινε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ και θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1.

Τέλος, η SL θα βοηθήσει οικονομικά τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου