Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στέλνουν τον Ισραηλινό Ντορ Ελο στον ΝΠΣ Βόλος

στέλνουν-τον-ισραηλινό-ντορ-ελο-στον-ν-472212

Νέα μεταγραφή είναι πιθανό να πραγματοποιήσει ο ΝΠΣ Βόλος. Ο Ισραηλινός Ντορ Ελο έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας, με τη βολιώτικη ομάδα και περιμένει την αποδέσμευση του Κούζντρα, για να καλύψει το κενό του.

Ο Πολωνός δεξιός μπακ, που δεν αγωνίστηκε στα δύο φιλικά του φιλανθρωπικού τουρνουά του Πανθεσσαλικού, δεν έχει ικανοποιήσει και οι κυανέρυθροι, παρότι προχθές ο παίκτης ήταν στην εκδήλωση παρουσίασης, εμφανίζονται ως έτοιμοι να τον αντικαταστήσουν με τον Ντορ Ελο, αφού έχουν συμπεράνει ότι η πρώτη τους επιλογή, για να καλυφθεί το κενό του Ντεντάκη, δεν είναι αυτό που προσδοκούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται φόρμουλα, για να λυθεί το συμβόλαιό του Κούζντρα και να αποχωρήσει.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ντορ Ελο, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, έρχεται αμέσως στη Ελλάδα και τον Βόλο και υπογράφει.

Ο 27χρονος μπακ, εφόσον ολοκληρωθεί το deal, θα παίξει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο μακριά από το Ισραήλ. Εμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Κιριάτ Σμόνα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Χαποέλ Μπερ Σεβά, Πέταχ Τίκβα και Μπνέι Γιεχούντα.

Ικανοποίηση αλλά και

δουλειά το σύνθημα

Μπορεί στον τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά που έγινε στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίον έχασε με 0-1, ο ΝΠΣ Βόλος να μην παρουσίασε την ίδια εικόνα με τον ΟΦΗ, αλλά και πάλι το τεχνικό team και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας είδαν θετικά στοιχεία, που τους ικανοποίησαν.

Η ομάδα αλλάζει φέτος αγωνιστικό στυλ και άπαντες θεωρούν ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αν και με αντίπαλο τον Αστέρα δε βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάποια πράγματα που δουλεύονται και σ’ αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και ο δυνατός και διαβασμένος αντίπαλος, που έκανε το δικό του παιχνίδι του.

Παρά τα πανθομολογούμενα θετικά δείγματα, η ομάδα χρειάζεται κι άλλη δουλειά, για να αποκτήσει περισσότερη χημεία, κι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό για την εποχή.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν, έρχονται συνεχώς ενθαρρυντικά μηνύματα για το σύνολο που χτίζεται φέτος και υπάρχει πίστη ότι μπορεί να υπηρετήσει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί. Ικανοποίηση λοιπόν, αλλά και αρκετή ακόμα δουλειά είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΝΠΣ Βόλος.

Το βασικό από εδώ και πέρα είναι ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοιογένεια στην ομάδα του, για να βγάζει περισσότερους αυτοματισμούς. Φυσικά ακόμα είμαστε στην αρχή και ο ΝΠΣ Βόλος, όπως και όλες οι ομάδες, προέρχονται από σκληρή καλοκαιρινή προετοιμασία.

Το ζητούμενο στη συνέχεια είναι η διάρκεια στην απόδοση, ώστε, όταν ξεκινήσουν και τα επίσημα ματς, να μην υπάρχουν μεταπτώσεις, αλλά η ομάδα να κινείται σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και το φετινό καλοκαίρι έγιναν αρκετές μεταγραφικές κινήσεις και χρειάζεται έμφαση στο δέσιμο, καθώς η απόκτηση ομοιογένειας, όταν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, αν και ήδη από τα φιλικά εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό ένα συμπαγές σύνολο με κάποιες ακόμη αδυναμίες, αλλά και με ευδιάκριτο αγωνιστικό προσανατολισμό και πλάνο.

Δοκιμή αρκετών σχηματισμών

Στο τελευταίο φιλικό με τον Αστέρα, ο ΝΠΣ Βόλος παρουσιάστηκε με δύο σχηματισμούς. Ξεκίνησε με 3-5-2 και στη συνέχεια το άλλαξε σε 4-3-3, το οποίο μπορεί να γίνεται και 4-2-3-1.

Ο Αμπασκάλ έχει δουλέψει διαφορετικά συστήματα από την αρχή της προετοιμασίας, καθώς άρχισε δοκιμάζοντας το 3-6-1, με μοναδικό κλασικό προωθημένο τον Φαν Βέερτ και ρόμβο στο κέντρο και μέχρι την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 1 θα έχει καταλήξει σ’ αυτό που θεωρεί ως καταλληλότερο, αν και πάντα θα υπάρχει ευελιξία ανάλογα με τις ανάγκες ενός αγώνα και το πώς παρατάσσεται ο αντίπαλος.

Γενικότερα ο 32χρονος Ισπανός τεχνικός συνεχίζει να περνάει την αγωνιστική φιλοσοφία του, η οποία βασίζεται στο build up, με σωστό passing game και ανάπτυξη από την άμυνα, κάτι που είναι το ορθό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά το πιο δύσκολο.

Από τις μεταγραφές που έχουν γίνει, ξεχωρίζουν οι Ρεγκατίν και Ορόζ, οι οποίοι με την τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα μεσοεπιθετικά. Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Αμπασκάλ έχει στα χέρια του παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται σε πάνω από μία θέσεις και ότι το ρόστερ διαθέτει βάθος. Συνεπώς έχει αρκετές επιλογές, για να παρουσιάσει ο ΝΠΣ Βόλος και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μια πορεία ανάλογη ή ακόμα και καλύτερη της περσινής, όπως είναι και ο στόχος.

Το ευχαριστώ του Ορφανοτροφείου

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Ορφανοτροφείο Βόλου μετά το φιλανθρωπικό τουρνουά που έγινε στο Πανθεσσαλικό, η οποία αναφέρει:

«Το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου έφερε νικητή τον Αστέρα Τρίπολης.

Ευχαριστούμε τις τέσσερις ομάδες που με αγάπη έπαιξαν τα φιλικά παιχνίδια, για να γεμίσουν οι «κουμπαράδες» του Ορφανοτροφείου και της Φλόγας!»

Από 12 χώρες φέτος

οι παίκτες του ρόστερ

13αρι στις μεταγραφές συμπλήρωσε ο Βόλος με την απόκτηση του Πορτογάλου Αλεξ Σοάρες. Σλοβακία, Ισραήλ, Πολωνία, Ελβετία, Μαρόκο, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη και φυσικά Ελλάδα είναι οι χώρες που εκπροσωπούνται στα κυανέρυθρα αποδυτήρια. Ποδοσφαιριστές δηλαδή από 12 διαφορετικές χώρες.

Ποικιλία που δε διαθέτει κανένα ποδοσφαιρικό κλαμπ της Super League 1.

13 ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί από τον ΝΠΣ Βόλος, όλοι ξένοι, με τις αποχωρήσεις να είναι μέχρι στιγμής 15! Από όσους κούνησαν… μαντήλι, περισσότεροι από το 1/3 ήταν Έλληνες. Εξι τον αριθμό.

Ο Δουβίκας έφυγε για την ολλανδική Ουτρέχτη, ο Ντεντάκης πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Γκαραβέλης στη Λαμία, ο Μήτογλου στην ΑΕΚ, ο Κιάκος στον Ιωνικό και ο Κρητικός στην Ξάνθη.

Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια είναι μάλλον λίγοι. Ο επιθετικός Αλέξανδρος Τερεζίου, ο επιθετικός μέσος Δημήτρης Μεταξάς, που αναμένεται να πάρουν περισσότερα ματς με τη δεύτερη ομάδα, ο τρίτος τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, ο Λογαράς, ο Τσοκάνης, ο Νίνης και ο νεαρός Κύρκος που υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Βέβαια, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, ανεξαρτήτως των συσχετισμών ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους, είναι να επιτευχθούν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι, που έθεσε ο Αχιλλέας Μπέος στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων και των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων, με τον πρόεδρο της ομάδας να κάνει λόγο για κατάκτηση Κυπέλλου και για έξοδο στην Ευρώπη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένονται να επιστρέψουν σε φουλ ρυθμούς οι Γκρίλο, Ρινέρ, Κούζντρα και Νίνης, που είχαν προβλήματα τραυματισμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου