Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Χρήσιμο το φιλικό με τον Παναιτωλικό, υπέγραψε ο αντι-Ριένστρα

χρήσιμο-το-φιλικό-με-τον-παναιτωλικό-υ-487525

Η προσθήκη ενός ακόμη αξιόλογου παίκτη, του Αλεξ Σοάρες, στο δυναμικό του ΝΠΣ Βόλος επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την κυανέρυθρη ΠΑΕ. Ο 30χρονος Πορτογάλος αμυντικός μέσος ήρθε στον Βόλο, πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Αλεξ Σοάρες προορίζεται για αντικαταστάτης του Νταν Ριένστρα, ο οποίος θα αργήσει να επιστρέψει, αφού στην προετοιμασία υπέστη ρήξη χιαστού, τραυματισμός που φάνηκε με τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε στον Βόλο αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 30χρονου Πορτογάλου αμυντικού μέσου Αλεξ Σοάρες. Ο Αλεξ Σοάρες, τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην πορτογαλική Μορεϊρένσε, ενώ έχει φορέσει επί σειρά ετών τη φανέλα της Μαρίτιμο καθώς και της Ομόνοιας Κύπρου για δύο χρόνια. Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Αλεξ Σοάρες στην οικογένεια της».

Χρήσιμο το τεστ με Παναιτωλικό

Το προχθεσινό φιλικό του ΝΠΣ Βόλος με τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, που έγινε στη Λαμία, ήταν το πρώτο μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία. Το τελικό σκορ 1-0 υπέρ της ομάδας του Αμπασκάλ έφερε την πρώτη φιλική νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Στο πρώτο μέρος ο ΝΠΣ Βόλος αντιμετώπισε μία ομάδα, που τον περίμενε στη σέντρα, χωρίς να πιέζει ψηλά, και έτσι οι «κυανέρυθροι» προσπαθούσαν βρουν λύσεις απέναντι σ’ αυτόν τον τρόπο άμυνας, που θα τον συναντήσουν και στο πρωτάθλημα, κάτι σίγουρα χρήσιμο για την περίοδο που διανύουμε, αφού βγήκαν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να ανταποκριθούν οι παίκτες.

Κάποια στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Αμπασκάλ με την καλή τους ενδεκάδα στο πρώτο μέρος, απέκτησαν κυκλοφορία και έφταναν στην αντίπαλη περιοχή. Σε μία τέτοια περίπτωση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισαν κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο προωθημένος Ρομέρο έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά και εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής, γι’ αυτό και τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του στις στατικές φάσεις και ήταν κι άλλες φορές απειλητικός στα στημένα.

Ασφαλώς, τα βλέμματα συγκέντρωσαν οι δύο νεοαποκτηθέντες Ορόζ και Ρεγκατίν, που έπαιξαν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και έδειξαν την ποιότητα που διαθέτουν. Ο Ορόζ ήταν αρκετά κινητικός από τα δεξιά και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, ενώ ο Ρεγκατίν γύρισε κάποιες φορές πίσω, για να πάρει μπάλα, δείγμα ότι δεν κρύβεται, όταν δεν μπορούν να τον τροφοδοτήσουν οι συμπαίκτες του, και παίρνει πρωτοβουλίες.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του ΝΠΣ Βόλος με τις πολλές αλλαγές και από την άλλη ο αντίπαλος άλλαξε την προσέγγιση του, καθώς πίεζε πιο ψηλά και έγινε πιο επιθετικός, ενώ οι αλλαγές του Αναστασίου τον βοήθησαν να βγει περισσότερο μπροστά και να απειλήσει με μία κεφαλιά του Βέργου και δύο εκτελέσεις φάουλ.

Μέχρι στιγμής πλην του προχθεσινού ο ΝΠΣ Βόλος έχει δώσει άλλα δύο φιλικά στην Ελλάδα με τον Θησέα (νίκη με 7-0 στην Πορταριά) και τον ΠΑΟΚ (ήττα με 3-1 στην Τούμπα) και τέσσερα σε Ολλανδία και Βέλγιο.

Αρχικά με την 3ης κατηγορίας ολλανδική Βικτώρια (νίκη με 9-0) και έπειτα με τις βελγικές Μαλίν (ήττα με 2-1) και Ντάινζε (ήττα με 1-0) καθώς και με την ολλανδική και φορμαρισμένη Ουτρέχτη, η οποία νίκησε στην προετοιμασία της τη Μαλίν με 7-2 και την Μπάγερν Λεβερκούζεν με 1-5 (!), ενώ με τον ΝΠΣ Βόλος επικράτησε με 6-2.

Ακολουθεί το φιλικό τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που γίνεται για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και της «Φλόγας» και θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Σ’ αυτό, ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 8/8 τον ΟΦΗ και την Τρίτη 10/8 έναν εκ των Αστέρα Τρίπολης ή Ατρομήτου. Στις 13/8 αντίπαλος θα είναι η Λαμία εκτός έδρας, ενώ τα φιλικά προετοιμασίας κλείνουν το Σάββατο 14/8 με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στο γήπεδο μετά το ρεπό της Τετάρτης και συνεχίζουν τη δουλειά τους, με τον Αλεξ Σοάρες να κάνει την πρώτη του προπόνηση.

Ανακοίνωση εναντίον

των τριών μεγάλων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΝΠΣ Βόλος, στρεφόμενος κατά των τριών μεγάλων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), καθώς θεωρεί ότι «μπλόκαραν» τη Γενική Συνέλευση της Super League Interwetten προχθές Τρίτη υπό τον φόβο να μην περάσει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Αιτία της αναβολής ήταν η απουσία πέντε ομάδων (Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ), με το επόμενο «ραντεβού» να έχει προγραμματιστεί για σήμερα, όπου θα φανεί αν τελικά εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ηταν να το ζήσουμε κι αυτό. Στη χώρα της ποδοσφαιρικά φαιδράς πορτοκαλέας. Οι τρεις «μεγάλοι» σε κοινό μέτωπο, αν και ο καθένας τους ξεχωριστά είναι ο ορισμός της ιδιοτέλειας και της υστεροβουλίας. Συμμάχησαν εναντίον ποίων; της Λαμίας, του Παναιτωλικού, του Απόλλωνα, του Βόλου, του Αστέρα, του Ιωνικού, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου…!

Το γεγονός ότι μόλις περάσουν τα ποδοσφαιρικά σύνορα επιστρέφουν άρον άρον δεν τους λέει τίποτα… για τους πραγματικούς αντιπάλους.

Μπλόκαραν τη συνέλευση της Super League, γιατί φοβούνται μην περάσει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δηλαδή μάχονται λυσσαλέα τη μόνη ελπίδα να αναστηθεί το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, που οι ίδιοι με τις συμπεριφορές τους το έφεραν σε καθεστώς ανυποληψίας.

Και σήμερα η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που στερείται κεντρικής διαχείρισης. Και παρουσιάζει την εικόνα της απογοήτευσης και της μιζέριας. Προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας έχει οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο. Πιο κάτω δεν πάει.

Ελπίζουν ότι με μεθοδεύσεις και κόλπα αντάξια της διεκδίκησης των σκήπτρων ενός εξωραϊστικού συλλόγου θα πετύχουν τον στόχο τους. Να παραμείνει το ποδόσφαιρό μας έρμαιο και εργαλείο τους. Για να ικανοποιήσουν τις γνωστές επιδιώξεις τους. Δυστυχώς το αν θα επιτύχουν να κρατήσουν καθηλωμένο τον πήχη τόσο χαμηλά, ώστε να μπορούν να τον περνούν από…κάτω, όσες και οι δυνατότητές τους δηλαδή, θα κριθεί ερήμην θεσμών που μπορούν και οφείλουν να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Εμείς, ωστόσο, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Για να μην συνεχιστεί ο κατήφορος και το τέλμα. Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου