Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένει «κόσμο» ο ΝΠΣ Βόλος

περιμένει-κόσμο-ο-νπσ-βόλος-552070

Στο τέλος της εβδομάδας έρχεται ο προπονητής, ώς τις 30/6 αναμένονται νέοι παίκτες και θέλει και φιλάθλους στο γήπεδο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος είναι σε αναμονή του Ισπανού προπονητή του, Γκιγέρμο Αμπασκάλ Πέρεζ στην Ελλάδα και στο Βόλο, περιμένει νέες αφίξεις νέων ποδοσφαιριστών, αλλά ενώ σχεδιάζεται αγωνιστικά η νέα χρονιά η Βολιώτικη ομάδα τη νέα χρονιά περιμένει και τον κόσμο στο γήπεδο!

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει προχωρήσει από νωρίς σε ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων των παικτών που θέλει και τη νέα χρονιά, έχει κλείσει μεταγραφές για φέτος και στο τέλος της εβδομάδας περιμένει και τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ που ως τώρα «δουλεύει» εξ αποστάσεως, αφού είναι σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΝΠΣ. Ωστόσο, ο νεαρός Ισπανός τεχνικός πιθανότατα την Κυριακή (20/6) θα βρίσκεται στην Ελλάδα και στο Βόλο και από Δευτέρα, θα ετοιμάζει το πρόγραμμα της προετοιμασίας που ξεκινά στο τέλος του μήνα…

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και ο Αργεντινός δεξιός μπακ, Εμιλιάνο Πουρίτα που έμεινε ελεύθερος από τη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και έκανε και δηλώσεις που επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του στους «κυανέρυθρους».

Οι επόμενοι μεταγραφικοί στόχοι είναι δύο κεντρικοί αμυντικοί κινήσεις που θα εχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασία, με την πρώτη συγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη, ως γνωστόν, για τις 30 Ιουνίου..

Ζητάει κόσμο

Την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα είναι αποφασισμένη να επιδιώξει η Super League. Στο χθεσινό Δ.Σ. της διοργανώτριας του πρωταθλήματος συμφώνησαν όλες οι ομάδες -μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ Βόλος-στη δρομολόγηση του αιτήματος για παρουσία κόσμου στα ματς της νέας σεζόν.

Κάτι που θα συμβεί σε πρώτη φάση με επιστολή στα αρμόδια όργανα, τα οποία θα εισηγηθούν για το αν μπορεί να επιτραπεί -έστω και σε ένα ποσοστό- προσέλευση στα γήπεδα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ. όπως προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. με θέμα την έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1 Interwetten (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα της Super League».

Κολλάει η κεντρική διαχείριση

Δεν φαίνεται να προχωράει η σκέψη να επανέλθει η Super League σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος κατι που ηθελε η ΠΑΕ Βόλος.

Είχε διαφανεί εδώ και καιρό, παρά την υποτιθέμενη βούληση όλων των ΠΑΕ (που σε επίπεδο «μεγάλων» ήταν μάλλον υποκριτική), φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας χθες Τρίτη (15/6).

Μια τηλεδιάσκεψη που έγινε ουσιαστικά μόνο για αυτό το λόγο, αλλά για ακόμη μία φορά, κάποια απόφαση δεν πάρθηκε.

Οι 4 «μεγάλοι» ξέρουν ότι αν διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, θα πάρουν περισσότερα. Και αυτό θα πράξουν.

Από την άλλη, υπάρχουν ήδη 2 ή 3 ομάδες (σίγουρα ο Άρης και ο Ατρόμητος) που έχουν συμβόλαιο με τη Nova και για την επόμενη σεζόν.

Και τέλος, υπάρχει και η στάση των καναλιών, δηλαδή της Nova και της Cosmote. Που ούτε διατεθειμένες να δώσουν τα 60 εκατ. ευρώ που ζητάει η Super League φαίνονται, ούτε αποφασιστικές κινήσεις κάνουν για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το τελευταίο, πολλοί το συνδέουν και με τα δικαιώματα της Premier League για μετά το 2022, που θα κριθούν σύντομα. Λέγεται (και ειπώθηκε και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της λίγκας), πως όποιο από τα δύο συνδρομητικά πάρει το αγγλικό πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να κινηθεί δυναμικά για να πάρει το ελληνικό.

Κατά συνέπεια, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να κινηθούν μόνοι τους οι «μεγάλοι» και ομαδικά οι «μικροί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου