Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Γεμίζει» την άμυνα ο ΝΠΣ Βόλος

γεμίζει-την-άμυνα-ο-νπσ-βόλος-553108

Μετά τον δεύτερο πλάγιο μπακ «φουλάρει» για στόπερ και λύσεις σε κάθε θέση

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η μεταγραφική δραστηριότητα συνεχίζεται στον ΝΠΣ Βόλος. Την άφιξη του Εμιλιάνο Πουρίτα στην Ελλάδα περιμένουν πλέον στον ΝΠΣ Βόλος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στο δεξί άκρο της άμυνας, την ώρα που στη βολιώτικη ομάδα ετοιμάζουν τις επόμενες μεταγραφικές τους κινήσεις.

Μάλιστα ο Εμιλιάνο Πουρίτα, πρώην μπακ της Σαν Μαρτίν Τουκουμάν μίλησε στους συμπατριώτες του και στο μέσο «soloascenso.com.ar» για τη συνέχιση της καριέρας του πρώτη φορά στην Ευρώπη θεωρώντας τον Βόλο βήμα στην καριέρα του και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρόταση ήρθε απευθείας από τον σύλλογο μέσω ενός διαμεσολαβητή που είναι υπεύθυνος για την αγορά της λατινικής Αμερικής. Ήταν κάτι σταθερό και με ενδιέφερε, γιατί είναι ένα άλμα για την καριέρα μου στην Ευρώπη. Ανοίγει ο δρόμος για να πετύχω στόχους και να πραγματοποιήσω όνειρα».

Οι επόμενοι στόχοι είναι να γεμίσει η άμυνα και θα αποκτηθούν τουλάχιστον δύο κεντρικοί αμυντικοί , κινήσεις που το ιδανικό θα ήταν να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου αν και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού έχει ήδη προχωρήσει με σταθερά βήματα.

Για το κέντρο της άμυνας όμως χρειάζεται να κλείσει σύντομα η μία περίπτωση που θέλουν στην ομάδα καθώς ο Σαλβαδόρ Σάντσες θα αποτελέσει παρελθόν. Ο 25χρονος Αργεντινός στόπερ είχε ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του με τον Βόλο, ωστόσο θα λύσει τη συνεργασία του και θα αποχωρήσει. Έτσι η μοναδική βασική επιλογή που υπάρχει εκεί αυτή τη στιγμή είναι ο Φάουστο Γκρίλο και ο νεαρός Λογαράς.

Στον άξονα τη δεδομένη στιγμή δεν πρόκειται να υπάρξουν προσθήκες καθώς ο ΝΠΣ Βόλος είναι κομπλέ. Ο Κιάκος θα αποχωρήσει, αλλά δεν προκύπτει τώρα κάποια ανάγκη μιας και οι επιλογές είναι αρκετές. Τσοκάνης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Νίνης, ενώ ως αντι-Μπουένο αποκτήθηκε ο Πολωνός Βοϊτκόφσκι για τη θέση του επιτελικού μέσου. Στους εξτρέμ ο ΝΠΣ Βόλος, κοιτάζει για δύο προσθήκες για να αντικαταστήσει τους Μαρτίνες και Περέα. Υπάρχει συμφωνία με τον Φερνάντες, έχει ήδη ανακοινωθεί ο Κολομβιανός Ροσέρο, ο οποίος αποκτήθηκε ως έξτρα λύση, συνεχίζει ο Μπαρτόλο, ενώ αποχωρεί ο Κρητικός. Όσον αφορά τη γραμμή κρούσης, ο Φαν Βέερτ είναι κλεισμένος και θα αποτελέσει τον αντι-Δουβίκα, έπειτα από την πώληση του Έλληνα φορ στην Ουτρέχτη.

Η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς καθώς στην ομάδα θέλουν να είναι απόλυτα έτοιμοι στις 30 Ιουνίου όταν ξεκινάει η προετοιμασία της νέας σεζόν. Το πρώτο στάδιο θα λάβει χώρα στο Πήλιο, ενώ στη συνέχεια οι Βολιώτες θα φύγουν για την Ολλανδία στις 12 Ιουλίου, όπου μέχρι τις 25 του μήνα θα διεξαχθεί το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο ΝΠΣ Βόλος περιμένει στις 20 Ιουνίου στο Βόλο και τον νέο προπονητή Γκιγιέρμο Αμπασκάλ Πέρεζ που ανυπομονεί από την πλευρά του να δημιουργήσει το νέο σύνολο.

Στο μεταξύ δυνατά φιλικά σε Ελλάδα και εξωτερικό θα περιλαμβάνει η φετινή προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλος που ήδη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Ιουλίου στην Τούμπα, τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και άλλα 4 φιλικά ενώ με την επιστροφή στην Ελλάδα θα υπάρξει και τουρνουά στο Βόλο, ενώ το νέο Πρωτάθλημα Super League που θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου 2021.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας με την έναρξη της προετοιμασίας του ΝΠΣ Βόλος να είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου, ενώ στις 4 Ιουλίου η αποστολή της Βολιώτικης ομάδας θα μεταβεί στην Πορταριά για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ στις 12 Ιουλίου θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σε υψηλού επιπέδου Αθλητικό Κέντρο κοντά στην πόλη Μπρέντα από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου.

Στην Ολλανδία ο ΝΠΣ Βόλος να δώσει και 4 παιχνίδια, ένα φιλικό με την Ουτρέχτη, στο πλαίσιο της μεταγραφής του Τάσου Δουβίκα στην ολλανδική ομάδα, ενώ ένα άλλο έγινε γνωστό μέσω Βελγίου. Συγκεκριμένα, ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσουν την Βελγική Μαλίν στις 17 Ιουλίου. Το φιλικό τεστ αυτό είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πόλη Γκέελ.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα θα υπάρξει και ένα δυνατό τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα γίνει 8-10 Αυγούστου στο Βόλο και με τη συμμετοχή των ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου. Στις 8/8 ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον ΝΠΣ Βόλος, με το άλλο ματς να είναι αυτό ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Στις 10/8 θα γίνει μεγάλος και μικρός τελικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου