Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΛ σε ματς ιδιαίτερης σημασίας

νπσ-βόλος-αελ-σε-ματς-ιδιαίτερης-σημα-604614

Το τελευταίο του φετινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό δίνει σήμερα (7.30 μ.μ.) ο ΝΠΣ Βόλος που σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι για την 6η αγωνιστική των playout της Super League 1 θα υποδεχθεί τη Λάρισα υπό το βλέμμα ίσως του νέου προπονητή κι ενώ το φινάλε στην επιτυχημένη χρονιά της βολιώτικης ομάδας είναι στην 7η αγωνιστική το επόμενο Σάββατο 15/5 με το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το πρόγραμμα δεν άλλαξε ούτε χθες αφού δεν πέρασε η πρόταση της ΑΕΛ για αναβολή όλης της 6ης αγωνιστικής. Σε έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1 μέσω τηλεδιάσκεψης χθες Παρασκευή αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να διεξαχθούν κανονικά τόσο η 6η όσο και η 7η αγωνιστική των playout, όπως είναι προγραμματισμένες με μοναδική εξαίρεση το ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης. Το εν λόγω ματς, έχει ως γνωστό αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους Ηπειρώτες και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, μετά δηλαδή και την τελευταία αγωνιστική των playout.

Ετσι πρακτικά απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΛ για να αναβληθεί όλη η 6η αγωνιστική των playout. Η ΑΕΛ, ζητούσε να αναβληθεί στο σύνολό της η 6η αγωνιστική αν και η αναμέτρηση των Ηπειρωτών με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έχει βαθμολογική σημασία (αφού προ πολλού έχει σωθεί ο ΠΑΣ όπως «καθάρισε» πρόσφατα και ο Απόλλων), εντούτοις οι «βυσσινί» επικαλέστηκαν λόγους ισονομίας.

Η πρόταση της ΑΕΛ συγκέντρωσε 5 ψήφους (υπέρ τάχθηκαν οι ΑΕΛ, Άρης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός). Αντιθέτως, η πρόταση του να τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και κοινή ημέρα και ώρα να υπάρχει όχι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αλλά μόνο στην τελευταία των playout, ώστε να διεξαχθούν όλα τα υπόλοιπα ματς κανονικά πλην του ΠΑΣ – Απόλλων, πέρασε με 9 ψήφους (ΑΕΚ, Απόλλων, Αστέρας, Βόλος, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Λαμία), ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ επέλεξε το λευκό.

Για το αήττητο

Πλήρης και με στόχο το αήττητο θα αγωνιστεί σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος που ώς τώρα στα playout και από την κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, είναι η μόνη από τις βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες που παίζοντας με τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους δεν χαρίστηκε σε καμία.

Για το σημερινό (19:30) ματς με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας Κωνσταντίνος Μπράτσος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Αν και στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, δεν αγωνίστηκαν, λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων τραυματισμών, οι Φάουστο Γκρίλο, Τάσος Τσοκάνης και Ζουλιάν Μπαρτόλο τώρα είναι απόλυτα εντάξει όπως και ο Αντώνης Ντεντάκης που έγινε αλλαγή στην Αθήνα.

Ενώ απομένουν οι δυο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί αγωνιστικά η χρονιά με τον Κωνσταντίνο Μπράτσο πλέον προπονητή σε όλη την περίοδο τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος, έχουν φορέσει 28 παίκτες με έξι να είναι παρελθόν (Δημόπουλος, Γκουαροτσένα, Γέντρισεκ, Ρενάτο Σάντος, Κολόμπο, Μίλοκ).

Πλέον από αυτούς που συνεχίζουν, σε 29 παιχνίδια έχουν παίξει ο Φράνκο Φεράρι (2607’λεπτά), ο Τάσος Δουβίκας (2498’) και ο Νταν Ριένστρα (2438’), σε 28 ματς αγωνίστηκε ο Νίκολας Μαρτίνες (1801’) που στα 6 έπαιξε ως αλλαγή και 27 συμμετοχές έχει ο Χούλιαν Μπαρτόλο (1755’) στις 18 ξεκινώντας 11άδα και στα 9 ως αλλαγή.

Ο Χουάν Περέα έχει 26 συμμετοχές, ενώ ο Σαλβαδόρ Σάντσες έπαιξε σε 25 παιχνίδια και 20 συμμετοχές έχουν ο Γεράσιμος Μήτογλου, ο Ζαν Μπαριέντος και ο Σωτήρης Νίνης.

Σε 19 ματς έπαιξε ο Μπόρις Κλέιμαν και επίσης ο Γιάννης Κιάκος, σε 16 ματς έπαιξαν ο Τάσος Τσοκάνης, ο Φαούστο Γκρίλο και ο Αντώνης Ντεντάκης, σε 15 αγώνες αγωνίστηκε ο Σέρχιο Τέκιο, σε 12 ο Σάκης Γκαραβέλης , σε 7 ματς επίσης αγωνίστηκε ο Αναστάσιος Κρητικός και ο Αλμπέρτο Μπουένο σε 2 ο Γιώργος Μπάλλας ενώ στο τελευταίο ματς έκανε συμμετοχή (15’), και ο Παύλος Λογαράς.

21 ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΛ Αυτοί είναι οι εξής: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Παπαδόπουλος, Ντεντάκης, Φερράρι, Γκρίλο, Σάντσες, Τέκιο, Μήτογλου, Λογαράς, Τσοκάνης, Κρητικός, Νίνης, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Περέα, Ριένστρα, Κιάκος, Δουβίκας και Μπουένο.

Ευαγγέλου στο Πανθεσσαλικό

Την αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλος με την ΑΕΛ (19.30) στο Πανθεσσαλικό θα διευθύνει ο Αγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών. Φέτος 27/1 ο Ευαγγέλου ήταν διαιτητής στο Πανθεσσαλικό στο ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2 αλλά και στο VAR στα ματς του ΝΠΣ Βόλος με Αρη και Ατρόμητο ενώ πέρσι ήταν διαιτητής στα παιχνίδια: Βόλος ΝΠΣ – Ξάνθη 1-0, Ατρόμητος – Βόλος ΝΠΣ 0-0 και Βόλος ΝΠΣ – ΠΑΟΚ 0-2.

Η Λάρισα με τον Ευαγγέλου φέτος είχε δυο ισοπαλίες (3/1/21:Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-1 και 3/4/21:Λάρισα – Παναιτωλικός 1-1)ενώ πέρσι είχε μια ήττα (Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1) και μια νικη (Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-2).

Σήμερα βοηθοί θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, επίσης από την Μακεδονία. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Στο VAR θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα.

Οι αγώνες και οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής των playout της Σούπερ Λίγκας είναι:

Σήμερα, Σάββατο (8/5)

19.30 Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΛ

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Δημητριάδης, Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

19.30 Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)

4ος: Κουκουλάς (Λέσβος)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

19.30 Λαμία-ΟΦΗ

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτοσόγλου (Αθηνών), Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης ΑΝΑΒΟΛΗ για 19/5

Η σημασία της νίκης

Για τον ΝΠΣ Βόλος το σημερινό ματς έχει σημασία η νίκη αφού πέρα από το ότι θέλει να ολοκληρώσει αήττητος τα playout, θα επιδιώξει να κερδίσει για πρώτη φορά την ΑΕΛ στη Super League.

Ο ΝΠΣ Βόλος στις ώς τώρα συναντήσεις με τη Λάρισα δεν έχει κερδίσει ποτέ αφού σε δυο ματς πέρσι στην κανονική διάρκεια με διαιτητή τον Βάτσιο είχε χάσει στο «ΑΕΛ Αρίνα» 2-1 (57’πεν.Φατιόν, 84’Ντάουντα-38’Τόρες) και στα πλέι άουτ 3-1 (44’πεν., 83’Τόρζε, 90’Μπούστος, 15’Τσοκάνης) με διαιτητή τον Κουτσιαύτη και τελειώνοντας το ματς με 9 παίκτες (αποβολές (43΄) Οικονόμου, (68’) Λύρατζη), στον Βόλο πέρσι είχε μείνει στο 0-0 με διαιτητή τον Διαμαντόπουλο.

Φέτος στο Πανθεσσαλικό έμεινε στο 1-1 (83’Δουβίκας-51’πεν. Πινακάς),με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο και τελειώνοντας και πάλι το ματς με 9 παίκτες (αποβολές (50΄) Μήτογλου, (85’) Ριένστρα), ενώ στο Αλκαζάρ τον περασμένο Γενάρη ΑΕΛ και ΝΠΣ Βόλος έμειναν στο 0-0. Χαρακτηριστικό των 5 έως τώρα συναντήσεων οι 31 κίτρινες κάρτες και οι 6 αποβολές.

Ο επόμενος προπονητής

Ο Γκονσάλο Γκαρσία που φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους για τον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος τη νια περίοδο αναμένεται να είναι σήμερα στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού για τον ιδιαίτερης σημασίας και γι αυτό το λόγο αγώνα με την ΑΕΛ.

Στη βολιώτικη ομάδα έχουν εδώ και καιρό χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, αλλά και χωρίς βιασύνη, τη δυνατότητα να σχεδιάζουν ταυτόχρονα και την επόμενη περίοδο και πιθανόν τις επόμενες μέρες να υπάρξει και η τελική συμφωνία με το νέο τεχνικό για την επόμενη περίοδο 2021-22 που θα είναι της ίδιας Ιβηρικής «σχολής» και της ίδιας φιλοσοφίας και πάντα νεαρός και φιλόδοξος.

Σε δύσκολη θέση η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ελπίζει σ’ ένα θαύμα για να παραμείνει στη Super League. Σε περίπτωση που ο ΝΠΣ Βόλος νικήσει, θα δώσει τη… χαριστική βολή στην Λάρισα και θα την ρίξει στη Super League 2 αφού η ΑΕΛ με 24 βαθμούς βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, με τον Παναιτωλικό να έχει 27 και τον ΟΦΗ 28 βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός σήμερα υποδέχεται τον Ατρόμητο, ενώ ο ΟΦΗ αγωνίζεται στη Λαμία και στην τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός.

Βέβαια, η Λάρισα αν χάσει σήμερα θα χάσει την κατηγορία γιατί «αυτοκτόνησε» στην έδρα της, όπου δεν κατάφερε να νικήσει τους δύο κύριους αντιπάλους της, στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, έχοντας ισοπαλία 1-1 με τον Παναιτωλικό και ήττα 0-1 από τον ΟΦΗ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου