Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξεχωριστή πρώτη για τον Κωνσταντίνο Μπράτσο

ξεχωριστή-πρώτη-για-τον-κωνσταντίνο-μ-617717

Ο ΝΠΣ Βόλος θα αγωνιστεί αύριο Μεγάλη Δευτέρα στη Ριζούπολη (19:30) με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική των playout της Super League και η αυριανή θα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για τον Κ. Μπράτσο.

Ο Βολιώτης προπονητής από την περασμένη Τρίτη μετά το διαζύγιο της ΠΑΕ με τον Ανχελ Λόπεθ ανέλαβε τον ρόλο του προπονητή της ομάδας και αύριο η πρώτη του στον πάγκο συμπίπτει με τα γενέθλιά του.

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1977 και αύριο 26/4/2021 θα πάρει το «βάπτισμα» ως προπονητής ομάδας της Α΄ Εθνικής θέλοντας «δώρο» από τους παίκτες του μια καλή εμφάνιση και τη νίκη κάτι που είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2017 παραμονές των γενεθλίων του, όταν ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού Β. και είχε κερδίσει στο τοπικό ντέρμπι της Γ΄ Εθνικής με 4-0 τη Νίκη.

Παράλληλα αύριο ο νεαρός τεχνικός σε ηλικία 44 ετών θα γίνει ο νεότερος Βολιώτης που θα κοουτσάρει ομάδα Super League «παίρνοντας» το ρεκόρ από τον Στέφανο Ξηροφώτο που την προηγούμενη περίοδο 2019-20, στα 45 του, κάθισε στον πάγκο επίσης του ΝΠΣ Βόλος.

Ο προηγούμενος Βολιώτης στην Α’ Εθνική, ήταν ο Φώτης Φούκας τον Απρίλιο του 1970 που ήταν προπονητής του Ολυμπιακού Β. σε δυο ματς με Αρη και ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί πάντως πως Μπράτσος και Ξηροφώτος έχουν εργαστεί και στις τρεις Βολιώτικες ομάδες (Ολυμπιακός, Νίκη, ΝΠΣ Βόλος).

Ο Βολιώτης Κ. Μπράτσος που έχει εργαστεί και σε αρκετές ομάδες της ΕΠΣΘ είναι γνώστης της αγγλικής και ισπανικής γλώσσας, υπηρετεί στην Αστυνομία, είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Καρατοσίδη έχοντας 2 παιδιά την Εβελίνα και τον Αργύρη και στην προπονητική θεωρείται από τους πολύ «διαβασμένους».

Από μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νέα Ιωνία στον Πανιώνιο στη Νίκη και αγωνίστηκε στο Ορμίνιο στον Άρη Μελισσατίκων στον Απόλλωνα Καναλίων και στην Αγία Παρασκευή.

Από το 2006 ο Κωνσταντίνος Μπράτσος ασχολείται ως διπλωματούχος πλέον με την προπονητική και τις μικρές ηλικίες, αρχικά στην Ακαδημία Αισωνίας και στη συνέχεια στην Ακαδημία της Αγίας Παρασκευής και μετά με την πρώτη ομάδα της Αγίας Παρασκευής κέρδισε άνοδο στην Α’ τοπική Κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Εργάστηκε σε ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνό, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Κ-19 Νίκης, «ανέβηκε» με Ολυμπιακό Βόλου στη Γ’ Εθνική παρακολούθησε σεμινάρια, προγράμματα επιμόρφωσης και μεθόδων στη βιντεονάλυση, την αξιολόγηση παικτών, έκανε γνωστή την διεθνή προπονητική πλατφόρμα XPS, της οποίας είναι διαχειριστής στην Ελλάδα και την Κύπρο και εφαρμόστηκε από την Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα από την Αγία Παρασκευή όταν ο Κ. Μπράτσος είχε αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της.

Το καλοκαίρι του 2020 έχοντας δει πολλά παιδιά που προπόνησε να έχουν καταξιωθεί ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα και με βήματα στο εξωτερικό και κυρίως -όπως λέει ο ίδιος-να γίνονται καλοί άνθρωποι δέχτηκε την πρόταση από την ΠΑΕ Βόλος να είναι στο προπονητικό «τιμ» της ομάδας στη Superleaque.

Ξεκίνησε στην προετοιμασία ως βοηθός, με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα με τον Ισπανό Ανχελ Λόπεθ. Δούλεψε, έμαθε, εκτίμησε και εκτιμήθηκε, έχοντας εφόδια τη γνώση και την διαρκή δίψα του για επιμόρφωση και εξέλιξη και από την περασμένη Δευτέρα του ανατέθηκε ο ρόλος του προπονητή.. Και αύριο Δευτέρα ημέρα των γενεθλίων του στην πρώτη του στον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος στη Super League 1 θέλει εκτός από τις ευχές, να δέχεται και συγχαρητήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου