Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με κίνητρα και το Σάββατο με ΠΑΣ

με-κίνητρα-και-το-σάββατο-με-πασ-631752

Συνεχίζει να έχει κίνητρα παρ’ ότι δεν «καίγεται» βαθμολογικά ο ΝΠΣ Βόλος που έχει άλλα τέσσερα παιχνίδια για να ολοκληρώσει την πιο επιτυχημένη σεζόν του στη Super League 1 και το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ακολουθεί στην ειδική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος των playout.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Κίνητρο εκτός του ότι θέλει να διατηρηθεί στην ψηλότερη θέση, είναι να συνεχίσει να παραμένει αήττητος, να κερδίσει για τρίτη φορά τον ΠΑΣ από τον οποίο αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς, να δείχνει το καλό του πρόσωπο και να συνεχίσει να δίνει χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν την ανάλογη συμμετοχή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος…

Ηδη η 7η θέση που βρίσκεται η βολιώτικη ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι που η ομάδα «μπήκε» στα playout ως 10η και μετά τα 7 ματς τελικά κατετάγη 11η, ενώ και όλη η φετινή πορεία είναι καλύτερη σε βαθμούς, σε νίκες, σε γκολ, σε παίκτες που σκοράρουν και σε όλους τους αριθμούς, ενώ έχει ξεκινήσει και ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου…

Μάλιστα στις ώς τώρα αγωνιστικές στα playout ο ΝΠΣ Βόλος είναι η μόνη από τις βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες που έχει παίξει με τις τρεις (ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό) από αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία τους (το Μάιο παίζει και με την ΑΕΛ) και δεν χαρίστηκε σε κανέναν παραμένοντας αήττητη φτάνοντας τους 38 βαθμούς, ενώ ο Σαββατιάτικος αντίπαλος ΠΑΣ Γιάννινα που είναι πίσω (34 β.), έχει χάσει στα playout 2-1 από τον ΟΦΗ και 1-2 από τη Λαμία, ο Απόλλωνας έχασε από Λάρισα (0-2) και είχε ισοπαλία με ΟΦΗ (0-0) είναι στους 30 βαθμούς προσπερνώντας τον Ατρόμητο (29 β.)που έχασε από την Λάρισα (0-1). Πάντως τον Απόλλωνα «έφτασε» και η Λαμία (30) και τώρα στην ουρά ο ΟΦΗ, χωρίς ήττα στα playout είναι στους 24 βαθμούς και στις δυο τελευταίες θέσεις που η μια οδηγεί σε μπαράζ και η άλλη σε υποβιβασμό, η Λάρισα (23 β.) αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα προσπέρασε τον Παναιτωλικό (21 β.) που είναι πλέον σε πιο δύσκολη θέση.

Ως το τέλος των playout ο ΝΠΣ Βόλος έχει άλλο ένα ματς με ομάδα της ουράς, τον Μάιο (Σάββατο 8/5) όταν θα υποδεχτεί για την 6η αγωνιστική την ΑΕΛ την οποία δεν έχει κερδίσει ούτε φέτος ούτε πέρσι.

Η βολιώτικη ομάδα «κοιτάζει» τώρα την 4η αγωνιστική που το Σάββατο 17/4 έχει ένα ακόμη ματς έδρας και θα υποδεχθεί (19:30) τον ΠΑΣ Γιάννινα και με νίκη μπορεί αποσπαστεί και άλλο στην ειδική βαθμολογία.

Η ομάδα πλέον αγωνίζεται χωρίς άγχος, και σε κάθε ματς παίζει ελεύθερα και στα παιχνίδια που απομένουν ο Άνχελ Λόπεθ θα δώσει την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής να αγωνιστούν και να δείξουν τί αξίζουν, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλο το έμψυχο δυναμικό, και εν όψει της νέας περιόδου.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Άνχελ Λόπεθ έκανε ορισμένες αλλαγές μεσοεπιθετικά, χρησιμοποιώντας για δεύτερο σερί ματς βασικό τον Ισπανό Αλμπέρτο Μπουένο που και σκόραρε και δείχνει ότι είναι ένας ποιοτικός παίκτης και για πρώτη φορά, ως βασικός, αγωνίστηκε ο Τάσος Κρητικός, καταγράφοντας την έκτη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ενώ στην αμέσως προηγούμενη είχε κι αυτός σκοράρει. Επίσης χρόνο παίρνουν και ο Πορτογάλος Ρενάτο Σάντος αλλά και ο Γιάννης Κιάκος που έχει παίξει 17 ματς (3 βασικός, 14 ως αλλαγή) πετυχαίνοντας και γκολ αλλά κυρίως αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική λύση.

Επιστροφή Μπαριέντος

Στο 4ο παιχνίδι των πλέι οφ το Σάββατο, που είναι δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας, οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες και του Ουρουγουανού Ζαν Μπαριέντος, ο οποίος εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών. Ο Μπαριέντος έχει 18 συμμετοχές τις 16 ως βασικός και είχε αποβληθεί στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Πάντως το Σάββατο δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Αργεντινός Νίκο Μαρτίνες, ο οποίος δεν έπαιξε στο ματς με τον Παναιτωλικό, καθώς ήταν τραυματίας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στην τρίτη αγωνιστική των playout η Λαμία νίκησε για πρώτη φορά με ανατροπή και μάλιστα μέσα στα Γιάννενα και έτσι η ομάδα της Ηπείρου που το Σάββατο παίζει στον Βόλο έχασε για έκτη φορά στη σεζόν σε αγώνα που προηγήθηκε, ενώ συνολικά δεν έχει κερδίσει εννέα παιχνίδια, που βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα ο ΠΑΣ και στον Βόλο στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (17/10/20) παρ’ ότι προηγήθηκε είχε χάσει τελικά 2-1 (56’ πεν. Μπαριέντος, 77’ Ουάρντα-3’ Παμλίδης), ενώ για τον ΝΠΣ Βόλος είναι από τις ομάδες που κέρδισε και εντός και εκτός φεύγοντας νικητής στις 24/1/21και από τα Γιάννινα 0-1 (14’ πεν. Δουβίκας).

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε έδωσε υπόσχεση πως η ομάδα θα δώσει τα πάντα, προκειμένου να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και να κατακτήσει την πρώτη θέση στα playout.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα: «Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους της ομάδας μας για τη διαρκή και έμπρακτη συμπαράσταση στη φετινή μας προσπάθεια για μια πορεία που αρμόζει στον ΠΑΣ όλων των Ηπειρωτών.

Δίνουμε σε όλους την υπόσχεση ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο της πρώτης θέσης στα playout του πρωταθλήματος και να φτάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το αξίζει η πόλη, το αξίζει η ομάδα, το αξίζει η Ηπειρος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου