Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος: Έδειξε ανωτερότητα και συνεχίζει αήττητος στα playout

νπσ-βόλος-έδειξε-ανωτερότητα-και-συνε-637391

Την πρώτη νίκη στα playout και πρώτη φέτος επί του Παναιτωλικού (3-1) που «καίγονταν» για βαθμούς πανηγύρισε χθες στο Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος για την 3η αγωνιστική και συνεχίζει αήττητος και στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχοντας μια ισοπαλία στον Βόλο με τον ΟΦΗ κι άλλη μια στη Λαμία κερδίζοντας χθες 3-1 (3’Ριένστρα, 13’ πεν. Μπουένο, 42’ Μήτογλου – 36’ πεν. Βέργος), έφτασε τους 38 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έχει μείνει στους 21.

Η βολιώτικη ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχε κερδίσει τον Παναιτωλικό και δεν είχε σκοράρει και εις βάρος του (13/12/20: Βόλος ΝΠΣ-Παναιτωλικός 0-0 και 7/3/21: Παναιτωλικός – Βόλος ΝΠΣ 1-0 (75’Αριγίμπι) κι ενώ στο Αγρίνιο γνώρισε την μοναδική φετινή ήττα στην περιφέρεια… χθες κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει αλλά να πετύχει και τρία γκολ σε ένα ημίχρονο!

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που… καιγόταν για βαθμούς, αλλά βρέθηκε στο 13’ να χάνει με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ριένστρα στο 3’ και Μπουένο (πέναλτι) δέκα λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Αγρινίου, που κατέβηκε με πολλές απουσίες, αφού δεν είχε στην αποστολή τους Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ, Βάντερσον, Λιάβα, Ματσόλα, Τζανακάκς και Τσιγγάρα, μείωσε στο 36’ επίσης με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βέργος, αλλά στο 42’ ο Μήτογλου έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην βολιώτικη ομάδα.

Για τον ΝΠΣ Βόλος χθες υπήρχαν οι απουσίες του τιμωρημένου Ζαν Μπαριέντος και του τραυματία Νίκο Μαρτίνες ενώ ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ είχε και κάποιες αλλαγές στην 11άδα αφού για πρώτη φορά δεν έπαιξε φέτος ο Τάσος Δουβίκας και σε σχέση με το προηγούμενο ματς στη Λαμία ξεκίνησε και πάλι ο Κλέιμαν, έμειναν στον πάγκο οι Τάσος Τσοκάνης και Ρενάτο Σάντος, ενώ πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Τάσος Κρητικός.

Ο Μπόρις Κλέιμαν επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια και σε ένα 4-2-3-1 πλάγια μπακ ήταν ο Σέρχιο Τέκιο δεξιά και ο Φράνκο Φεράρι αριστερά, ενώ οι Γεράσιμος Μήτογλου και ο Φαούστο Γκρίλο ήταν στο κέντρο της άμυνας.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Ντάν Ριένστρα και ο Σωτήρης Νίνης πιο επιθετικά κινούνταν δεξιά ο Τάσος Κρητικός και αριστερά ο Χούλιαν Μπαρτόλο με τον Αλμπέρτο Μπουένο να είναι πίσω από τον προωθημένο Χουάν Περέα.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε πολύ καλό ξεκίνημα και ήδη στο 15λεπτο είχε πετύχει δυο γκολ.

Μόλις στο 3’ ο Νίνης σέντραρε από δεξιά, ο Καρασαλίδης έδιωξε με κεφαλιά και ο Νταν Ριένστρα με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα κάνοντας το 1-0 με το γκολ να είναι το 2ο φετινό για τον Ολλανδό μέσο του Βόλου.

Ενώ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Βέργο στο 5’ να βγαίνει τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά να είναι σε θέση οφσάιντ και στο 10’ να τον προλαβαίνει με διπλή προσπάθεια ο Κλέιμαν λίγο αργότερα ο Ισπανός Αλμπέρτο Μπουένο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΝΠΣ Βόλος.

Στο 11’ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σφύριξε αρχικά φάουλ έξω από την περιοχή σε χέρι του Ταχάρ, σε σουτ του Νίνη αλλά αφού συμβουλεύτηκε το VAR είδε ότι η παράβαση έγινε εντός περιοχής και τελικά έδωσε πέναλτι υπέρ του ΝΠΣ Βόλος και στο 13’ο Αλμπερτο Μπουένο να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 2-0.

Ο Παναιτωλικός μείωσε όταν στο 33’ ο Σιδηρόπουλος πάλι από το VAR είδε πέναλτι για χέρι του Περέα μετά από κόρνερ του Παναιτωλικού και στο 36’ ο Βέργος ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1.

Ενώ στο 37’ο Παναιτωλικός, απείλησε, στο 42’ ο Μπουένο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, και ο Γκρίλο έκανε κεφαλιά πάσα στον αφύλακτο Γεράσιμο Μήτογλου, που στόπαρε και πλάσαρε τον Κνετ για να «γράψει» το 3-1 ως αποτέλεσμα ημιχρόνου (που ήταν και τελικό) και τον ΝΠΣ Βόλος να εκμεταλλεύεται απόλυτα την κακή ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού…

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, παρά την απουσία γκολ, με την μπάλα να πηγαίνει ανά διαστήματα πάνω-κάτω με ταχύτατο ρυθμό και τον Παναιτωλικό να φτάνει σε θέση βολής αρκετές φορές, αλλά να μην ευστοχεί σε καμία.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Παναιτωλικός να βρέθηκε πολλές φορές σε θέση βολής, αλλά η αδυναμία στην τελική προσπάθεια έκανε ξανά πολύ έντονα την εμφάνισή της. Τη μία φορά που σκόραραν με τον Ντίας (51’), το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Στο 67’ πάντως χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τον ΝΠΣ Βόλος μετα από πάσα του Νίνη στον Φεράρι που σέντραρε και στην κοντινή προβολή του Ρενάτο Σάντος υπήρξε σπουδαία απόκρουση του Κνετ.

Στη συνέχεια και μέχρι το 80’ το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τη μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο εστίες να απειλούνται σχεδόν σε κάθε φάση.

Στο 72’ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Ντάλσιο, όταν σούταρε ολομόναχος εντός περιοχής δύο φορές, με την πρώτη προσπάθεια να την αποκρούει με τα πόδια πάνω στη γραμμή ο Γκρίλο και την δεύτερη ο Κλέιμαν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ο Βέργος σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Την πρώτη (82’) η φάση ήταν ως μη γενόμενη λόγω υπόδειξης οφσάιντ, αλλά με τη δεύτερη στο 86’ ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει μειώσει.

Ετσι ο ΝΠΣ Βόλος πιο αποτελεσματικός αναδείχθηκε νικητής με 3-1 στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική των playοut, της Super League σε ένα εξαιρετικό ματς από πλευράς θεάματος κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια του Παναιτωλικού για παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο, Κρητικός (84’ Σάντσες), Ριένστρα, Νίνης, Μπουένο (57’ Ρενάτο Σάντος), Μπαρτόλο (74’ Κιάκος), Περέα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (74’ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (53’ Μανθάτης), Μεντίνα (53’ Καρέλης), Ντινγκα, Ταχαρ, Αριγίμπι (74’ Ντουάρτε), Μεντόζα (53’ Ντάλσιο), Ντίας, Βέργος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου