Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Να «κλειδώσει» την 7η θέση για πιο άνετα

να-κλειδώσει-την-7η-θέση-για-πιο-άνετα-672333

Να οριστικοποιήσει την κατάκτηση της 7ης θέσης στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θέλει την Κυριακή (14/3-19.00), ο ΝΠΣ Βόλος που στην 26η αγωνιστική και τελευταία αγωνιστική της Super League 1 θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος την περασμένη εβδομάδα έπαιξε τρία ματς, Δευτέρα με Ολυμπιακό, Πέμπτη με ΑΕΚ και την Κυριακή στο Αγρίνιο και τώρα χωρίς την κούραση και πολύ πιο άνετος θέλει να κλειδώσει την 7η θέση που ήδη κατέχει για να είναι και πολύ πιο άνετος και στα πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν αφού στην ουσία στο μίνι πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ως πρώτος απέναντι σε άλλους 6 αντιπάλους… (Την Καθαρά Δευτέρα (15/3) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των play out και θα μάθει τη σειρά των αγώνων).

Ο ΝΠΣ Βόλος τώρα με 30 βαθμούς, έχει 2 βαθμούς πίσω τον ΠΑΣ Γιάννινα (28 β.) και 3 τον Ατρόμητο (27 β.), ενώ είναι στο +5 από τον Απόλλωνα (25 β.), στο +8 από την Λαμία (22 β.), στους +10 βαθμούς από τον Παναιτωλικό (20 β.), στο +11 από τον ΟΦΗ (19 β.), και στο +14 από την τελευταία Λάρισα (16 β.) και θέλει να τελειώσει με διαφορά από τους αντιπάλους που θα έχει στα play out σε 7 ακόμη αγώνες και με το πλεονέκτημα να δώσει 4 ματς στο Βόλο και 3 εκτός. Όσον αφορά στις ομάδες που σήμερα είναι πιο κοντά του έχει επίσης το πλεονέκτημα να έχει κερδίσει δυο φορές τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο που στο φινάλε έχουν ματς σε Τρίπολη και Λαμία αντίστοιχα.

Πάντως ο ΝΠΣ Βόλος παρά την πρώτη ήττα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης έχει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας όπου έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς (17 έναντι 13 στον Βόλο) έχοντας περισσότερες νίκες (τέσσερις έναντι τριών) και περισσότερα γκολ (16 έναντι 9), ενώ στο Πανθεσσαλικό η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ έχει να επιδείξει τρεις νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα τον Οκτώβριο, Ατρόμητο τον Ιανουάριο και Απόλλωνα τον Φεβρουάριο.

Στο ματς της Κυριακής με κίνητρο εκτός από την 7η θέση και την 8η νίκη (που φέρνει και ρεκόρ καθώς πέρσι η ομάδα είχε 7) ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τόσο τον Χουάν Περέα όσο και τον Γεράσιμο Μήτογλου που δεν αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό λόγω τιμωρίας ενώ θα λείψει ο Φράνκο Φεράρι που «δηλώθηκε» να εκτίσει την ποινή του στο τελευταίο αυτό ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. (Θα είναι η δεύτερη φετινή απουσία του Αργεντινού αριστερού μπακ που έχει παίξει σε 24 ματς, χάνοντας μόνο αυτό του α΄γύρου με τον Παναιτωλικό (0-0) καθώς είχε αποβληθεί άδικα με 2η κίτρινη στην Τρίπολη). Πιθανόν την Κυριακή θα είναι διαθέσιμος και ο Ρενάτο Σάντος, ενώ ο Αντώνης Ντεντάκης θα επιστρέψει στα πλέι άουτ.

Πάντως πέρσι στα 26 ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1 οι βαθμοί για τον ΝΠΣ Βόλος ήταν 27, τώρα σε 25 ματς είναι ήδη 30, ενώ έχει ήδη καταφέρει να έχει περισσότερα γκολ και καλύτερη άμυνα… και το σίγουρο είναι πως θα είναι πιο «άνετος» στα play out που θα αρχίσουν άμεσα και την αμέσως επόμενη Κυριακή 21/3

Το κυριακάτικο είναι το δεύτερο παιχνίδι που δίνουν οι ομάδες μέσα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό (προηγήθηκε η νίκη του Βόλου με 1-0 για το Κύπελλο) και το τέταρτο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στα άλλα τρία ο ΝΠΣ Βόλος μετρά πέρα από τη νίκη με 1-0 στο Πανθεσσαλικό, μία ισοπαλία με 2-2 στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα και μία ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Στην ΑΕΚ, μετά τον Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μάριος Μιτάι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για τον αγώνα τον Βόλο (14/3, 19:00, Novasports 4HD) στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League.

Από εκεί και πέρα, εκτός του τιμωρημένου Λόπες, θα λείψουν και οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Γαλανόπουλος Αντρέ Σιμόες και Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Όπως και να έχει, την Κυριακή ο ΝΠΣ Βόλος με γνώση του αντιπάλου και με κίνητρα θέλει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην 2η σήμερα στη βαθμολογία ΑΕΚ και για λόγους εντυπώσεων και ψυχολογίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου