Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κόντρα σε ΑΕΚ και απουσίες

κόντρα-σε-αεκ-και-απουσίες-708540

Με πολλά προβλήματα κόντρα στην ΑΕΚ θα παραταχθεί σήμερα (17:00) στο ΟΑΚΑ ο ΝΠΣ Βόλος, θέλοντας θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πληγωμένη «Ενωση» για το πρώτο παιχνίδι της φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν μπόρεσε να συμπληρώσει ούτε εικοσάδα για τον πρώτο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ να ανακοινώνει 19μελή αποστολή για την αναμέτρηση με την «Ένωση».

Από αυτήν απουσιάζουν τα ονόματα του Τέκιο, των τραυματιών Μπαριέντος, Ντεντάκη, Μπουένο, Κιάκου, καθώς και του Σάντος, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι του στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΛ (0-0, 30/1). Επίσης, έμεινε εκτός και ο Χοσέ Ρίβας, ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Αντίθετα, στους 19 θα είναι και ο νεαρός Λογαράς.

Αναλυτικά την αποστολή του ΝΠΣ Βόλος για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ αποτελούν οι: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Γκρίλο, Μήτογλου, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Λογαράς, Κανελλάκης, Ριένστρα, Τσοκάνης, Νίνης, Μίλοκ, Μαρτίνες, Περέα, Κρητικός, Μπάλλας, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Δίψα για διάκριση

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και με τον στόχο εισόδου στην εξάδα του πρωταθλήματος να έχει απομακρυνθεί έπειτα και από την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την περασμένη Κυριακή, οι κυανέρυθροι διψούν για διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου. Ο Άνχελ Λόπεθ με τους παίκτες του θεωρούν πρόκληση το ματς με την ΑΕΚ, τη στιγμή που στο πρωτάθλημα η ομάδα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο Ισπανός τεχνικός μετέδωσε το πνεύμα του νικητή στους παίκτες του, παλεύοντας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, εστιάζοντας από την αρχή στη φυσική κατάσταση και παίρνοντας ρίσκα όποτε χρειάστηκε. Άλλωστε ο πρώτος στόχος για τους κυανέρυθρους ήταν η γρήγορη παραμονή, κάτι που επιτυγχάνεται χωρίς κανένα άγχος. Το κάτι παραπάνω μπορεί να μην ήρθε, ωστόσο το ματς Κυπέλλου που ακολουθεί με την ΑΕΚ αποτελεί πρόκληση.

Η συμμετοχή στα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΚ δίνει έξτρα κίνητρο τόσο στον Λόπεθ, όσο και στους παίκτες του. Η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει, με τον ΝΠΣ Βόλος να θέλει με το γνωστό θάρρος, που τον διακρίνει στο παιχνίδι του υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Όπως έκανε άλλωστε στο ματς του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη απέναντι στην Ένωση, όταν έφυγε με το ισόπαλο 2-2, σε ένα παιχνίδι που διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη.

Άλλωστε με τον Λόπεθ στον πάγκο ο ΝΠΣ Βόλος ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους, παίρνοντας αποτελέσματα και απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

«Γκάζια» Χιμένεθ

Εκνευρισμένος αλλά ταυτόχρονα και πεισμωμένος είναι ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ που την έχουν θέσει σε κίνδυνο ακόμη και να μείνει εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν.

Ο 56χρονος προπονητής ήταν έξαλλος με τους παίκτες του μετά την ήττα από τον Άρη και παρότι στις δηλώσεις του φρόντισε να τους «καλύψει», κατ’ ιδίαν εκείνοι τα άκουσαν για τα καλά. Αμέσως μετά το ματς μάζεψε τους παίκτες του και για περίπου δέκα λεπτά έκανε εντονότατες παρατηρήσεις για την αγωνιστική τους εικόνα. Ο Χιμένεθ εστίασε στην έλλειψη έντασης και συγκέντρωσης, ενώ στάθηκε και στα ατομικά τους λάθη.

Στο φινάλε της ομιλίας του στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην προπόνηση στα Σπάτα, ο προπονητής της «Ένωσης» χαμήλωσε τους τόνους. Ζήτησε από όλους ενότητα και σκληρή δουλειά, καθώς όπως τόνισε αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνέλθει αγωνιστικά η ομάδα, να σώσει τη σεζόν και να κοιτάξει το μέλλον.

Ο Χιμένεθ θεωρεί πολύ σημαντικά τα ματς με ΝΠΣ Βόλος για το Κύπελλο και ΑΕΛ για το πρωτάθλημα που ακολουθούν αυτή την εβδομάδα, καθώς την επόμενη για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε δεν θα έχει μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις και άρα θα υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες του σε κομμάτια που δεν τον άφηναν οι απανωτοί αγώνες του προγράμματος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους μακροχρόνια τραυματίες Γαλανόπουλο, Σάκχοφ, στον Μαχαίρα που έχει διάστρεμμα και τους Μπακάκη, Σβάρνα που αναμένεται να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπακάκης, μάλιστα, ίσως προλάβει και το παιχνίδι της Κυριακής στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Εκτός αποστολής έμειναν ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο νεαρός Κοσίδης και επίσης οι Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Λιβάγια που δεν υπολογίζονται.

Έτσι, την 20άδα της «Ένωσης» για τον αγώνα απαρτίζουν οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.

Ξανά στο Κύπελλο

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε ξαναβρεθεί αντίπαλος με την «Ένωση» στο Κύπελλο και την περίοδο 2018-19 στην πρώτη του φορά χάνοντας 1-3 (6’ Πίσπας – 4’ Μοράν, 59’, 71’ Λιβάγια) στη Νεάπολη από την ΑΕΚ που είχε φτάσει τελικό.

Στο πρωτάθλημα πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (3-2 και 1-3), ενώ φέτος είχε πάρει ισοπαλία 2-2 (3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα) παίζοντας στην Ριζούπολη, ενώ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας στην 26η αγωνιστική, (Κυριακή 14/3),θα την υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό.

  • Διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Φωτιάς της Ένωσης Πέλλας, ενώ και οι τέσσερις προημιτελικοί θα διεξαχθούν με VAR.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου