Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Μάχη» με Παναθηναϊκό

μάχη-με-παναθηναϊκό-769725

Ο ΝΠΣ Βόλος υποδέχεται σήμερα τον Παναθηναϊκό (15:00) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 19η αγωνιστική της Super League, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία.

Με πλήρη αυτοπεποίθηση οι κυανέρυθροι κοντράρουν τους πράσινους με στόχο το τρίποντο, ώστε να καλύψουν τη διαφορά των επτά βαθμών από τον Αστέρα Τρίπολης (27 βαθμοί), που κέρδισε χθες τον ΟΦΗ και να βρεθούν ξανά στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι κυανέρυθροι πήραν σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα επί του τοπικού ΠΑΣ (0-1), ενώ ξεκίνησαν με το δεξί και τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς επικράτησαν με 2-0 του ΟΦΗ και απομένει η ρεβάνς στην Κρήτη (4/2).

Σίγουρα ο Ιανουάριος ήταν «καυτός» μήνας με την προσθήκη των εμβόλιμων αγωνιστικών, αλλά ο Ισπανός τεχνικός, Άνχελ Λόπεθ, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Οι κυανέρυθροι προετοιμάστηκαν σε εντατικούς ρυθμούς για τη σημερινή δύσκολη αναμέτρηση με το «Τριφύλλι», η οποία είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Φυσικά η έκτη θέση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από το ματς που θα δώσουν οι Βολιώτες εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στις 21/2.

Οσον αφορά στα αγωνιστικά, θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χουάν Χοσέ Περέιρα και Σαλβαδόρ Σάντσες, οι τραυματίες Αλμπέρτο Μπουένο, Σωτήρης Νίνης και Τάσος Κρητικός, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Ζαν Μπαριέντος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 18 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι εξής: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φεράρι, Κολόμπο, Μήτογλου, Γκρίλο, Λογαράς, Τσοκάνης, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Ρενάτο, Ριένστρα, Μπάλλας, Κανελλάκης, Κιάκος, Δουβίκας και Μπαρτόλο.

Μπόλονι: «Δύσκολος αντίπαλος ο Βόλος»

Ο Λάζλο Μπόλονι τόνισε πως μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει τους ποδοσφαιριστές που θέλει, ενώ ξεκαθάρισε πως τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους για την πρόοδο του «Τριφυλλιού» επί των ημερών του.

Μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι σχολίασε στην κάμερα της NOVA:

«Είναι μεγάλος ο προβληματισμός για τις απουσίες, για να δημιουργήσω την ενδεκάδα. Ελπίζω η ομάδα να αλληλοβοηθηθεί για να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν. Είδα με χαρά τον Σαβιέρ να επιστρέφει, είδα και τον Κουρμπέλη να κάνει τα πρώτα του βήμα για την επιστροφή. Ο Βόλος είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Δεν ξέρω ακριβώς το γήπεδο, δεν είναι ένα μέρος που σε περιμένουν με λουλούδια. Στόχος μου είναι να συγκεντρωθώ στην ομάδα. Τι θέλω να κάνουμε και τι μπορούμε».

Για το αν έμαθε την ομάδα του πώς να κερδίζει: «Ο διάολος ποτέ δεν κοιμάται. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια στο ποδόσφαιρο. Βρίσκομαι με το κεφάλι στους ώμους, με τα πόδια στη γη. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάμε με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια φιλοδοξία».

Για την πρόοδο της ομάδας: «Προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, αλλά είμαι προσεκτικός να λέω μεγάλα λόγια. Αυτό θα προκαλούσε πίεση και δεν θέλω να βάλω μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες».

Για τη βελτίωση στην άμυνα της ομάδας: «Δεν θέλω να περιαυτολογήσω. Οι προπονήσεις και η φιλοσοφία μας και η αύξηση της ευθύνης, δηλαδή έγινε κατανοητό πως ο αμυντικός είναι για να αμύνεται. Όταν δεν έχουμε την μπάλα, όλοι γινόμαστε αμυντικοί. Αυτό το κατανοούν οι παίκτες σιγά σιγά. Όταν έχουμε την μπάλα ακόμα και ο τερματοφύλακας πρέπει να γίνεται επιθετικός παίκτης. Πρέπει να αναλάβουμε και κάποιες ευθύνες που εγώ προσπαθώ να δώσω στους παίκτες μου. Έχετε δει κάποιες εκρήξεις μου που είναι εκρήξεις για να γίνουν σεβαστοί κάποιοι κανόνες της λειτουργίας μας».

Για τις μεταγραφές: «Είναι ένα θέμα που προβληματιστήκαμε πολύ. Μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε μια λύση που αξίζει να προχωρήσουμε. Είμαι ο πρώτος που αναμένει το πολύ δύο λύσεις. Είμαι ο πρώτος που υποφέρει από αυτή την κατάσταση. Ξέρετε πως είναι η αγορά, ακόμη και στο τελευταίο λεπτό μπορεί να προκύψει κάτι. Γαντζώνομαι από αυτό και περιμένω, ελπίζω να προκύψει κάτι. Θα θέλαμε τις λύσεις αμέσως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε τον Δεκέμβρη. Είναι αρκετά ευαίσθητο να τα προβώ σε δηλώσεις για το θέμα».

Η αποστολή των πρασίνων

Με τα γνωστά προβλήματα ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός στον Βόλο. Ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, καθώς και ο τραυματίας Μπουζούκης που θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες.

Αντίθετα, κανονικά στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού βρίσκονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και τον άφησαν εκτός από το ματς με τον ΟΦΗ, καθώς και ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος.

Η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Εμμανουηλίδης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Μαυρομμάτης, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αθανασακόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Καμπετσής.

Οσον αφορά στη σύνθεση των πρασίνων, στο αρχικό σχήμα ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ωστόσο ο Λάζλο Μπόλονι σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει σε διαφορετική θέση σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Έλληνα άσο.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθέτησε στη μεσαία γραμμή ως αμυντικό χαφ τον 23χρονο παίκτη και τον Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Χατζηθεοδωρίδης, λοιπόν, έπαιξε με τον Μαουρίσιο και τον Βιγιαφάνιες εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Ισπανός στόπερ θα παίξει στα μετόπισθεν μαζί με τον Αχιλλέα Πούγγουρα.

Από εκεί και πέρα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, με πλάγιους μπακ τους Σάντσες και Χουάνκαρ. Στην επίθεση θα ξεκινήσουν, εκτός απρόοπτου, οι Καμπετσής, Ιωαννίδης και Εμμανουηλίδης.

Ο Ευαγγέλου στο Πανθεσσαλικό

Την αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλος με τον Παναθηναϊκό θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών. Φέτος ο Ευαγγέλου ήταν στο VAR στα ματς του ΝΠΣ Βόλος με Αρη και Ατρόμητο, ενώ πέρσι ήταν διαιτητής στα παιχνίδια: ΝΠΣ Βόλος -Ξάνθη 1-0, Ατρόμητος Αθηνών- ΝΠΣ Βόλος 0-0 και ΝΠΣ Βόλος -ΠΑΟΚ 0-2.

Βοηθοί του θα είναι οι Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας) και Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Στο VAR θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας και AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Σε… συναγερμό λόγω ΟΦΗ!

Το… πάθημα του ΟΦΗ και η ολιγοήμερη περιπέτεια που πέρασε η ομάδα του Ηρακλείου στο διάστημα παραμονής της στον Βόλο προκάλεσαν ανησυχία στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού ενόψει του σημερινού αγώνα.

Εντεκα μέλη της αποστολής των Κρητικών παρουσίασαν έντονη δυσφορία και ατονία το πρωινό του αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο, ενώ μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας του Ηρακλείου πήγε στο νοσοκομείο.

Οι «πράσινοι» έχουν τα μάτια τους… δεκατέσσερα, έχουν επιστήσει την προσοχή στους παίκτες και όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη της Μαγνησίας, ενώ μαζί με την αποστολή ταξίδεψε και ο μάγειρας του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα ετοιμάσει όλα τα γεύματα της ομάδας.

Για τους μετόχους

Η ΠΑΕ Βόλος καλεί όσους μετόχους επιθυμούν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, να προσέλθουν στα γραφεία της ομάδας, προσκομίζοντας τις μετοχές τους, αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας και το προσωπικό τους ΑΦΜ.

Επτά ΠΑΕ σε απολογία

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία, για την Παρασκευή (29/1), επτά ΠΑΕ, μεταξύ αυτών και τον ΝΠΣ Βόλος. Συγκεκριμένα για απολογία κλήθηκαν οι: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Άρης, ΝΠΣ Βόλος, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις κλήσεις για απολογία αναφέρεται μεταξύ άλλων για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1490/25-01-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 29ης-01-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 14:00».

Στην Ελλάδα ο Ρίβας Γκαμπόα

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα φέρεται να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για λογαριασμό του ΝΠΣ Βόλος αν και καθυστέρησε. Σύμφωνα με τα νεότερα από την πατρίδα του 22χρονου, ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα πέρασε μεν μία μικρή «Οδύσσεια» μέχρι να έρθει στην Ελλάδα λόγω των περιορισμένων με τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19 (ταξίδεψε μέσω 4 κρατών), αλλά πλέον βρίσκεται στα μέρη μας και άμεσα θα ανακοινωθεί. Για εκείνους λογίζεται ως παίκτης του ΝΠΣ Βόλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου