Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Να πάρει «κάτι» από τη Θεσσαλονίκη

να-πάρει-κάτι-από-τη-θεσσαλονίκη-785627

Να πάρει κάτι θετικό από τη Θεσσαλονίκη θέλει ο ΝΠΣ Βόλος από τα δυο συνεχόμενα ματς εκεί και αφού έχασε προχθές με 2-0 από τον 2ο στη βαθμολογία Αρη στο Χαριλάου, αλλά παρέμεινε στην πρώτη εξάδα, αύριο στις 3 το μεσημέρι αγωνίζεται στην Τούμπα με τον 3ο στην κατάταξη ΠΑΟΚ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Προχθές στο ματς με τον Αρη στη 2η φετινή ήττα μακριά από τον Βόλο (είχε χάσει και στο Καραϊσκάκης από τον ΟΣΦΠ), ήταν και η πρώτη φορά που η βολιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει εκτός έδρας, ενώ δεν έβγαλε και την αντίδραση που είχε στα περισσότερα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Χωρίς αρκετό χρόνο, αλλά βλέποντας και μαθαίνοντας από τα προχθεσινά λάθη ο ΝΠΣ Βόλος έχει μπροστά του το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή 10/1 στις 15.00 και σκέπτεται μόνο αυτό παρ’ ότι μέσα στον «φορτωμένο» αγωνιστικά Ιανουάριο έχει ματς στο Βόλο με Λαμία και Παναθηναϊκό και εκτός έδρας σε Γιάννενα και Λάρισα ενώ θα έχει και αγώνα με τον ΟΦΗ για το κύπελλο Ελλάδος.

Από το αυριανό ματς θα απουσιάσει και πάλι ο τιμωρημένος Ροντρίγκο Κολόμπο και νέα «απώλεια» είναι ο Ζαν Μπαριέντος ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες και δηλώθηκε να απουσιάσει από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπως και από το ματς στα Γιάννενα. Απόντες αύριο θα είναι και οι Νίνης, Τσοκάβης και ενδέχεται να επιστρέψει ο Τέκιο, ενώ παρόντες θα είναι και πάλι οι νεοαποκτηθέντες…

Προχθές έπαιξε πρώτη φορά και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο 32χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός Αλμπέρτο Μπουένο Κάλβο που φυσιολογικά χρειάζεται χρόνο.

O προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ μίλησε μετά την ήττα από τον Άρη, τονίζοντας πως «Χρειάζονται χρόνο οι νέοι παίκτες μας. Ελπίζουμε να προσαρμοστούν γρήγορα. Έρχεται ακόμη ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως θέλουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Και ο Αντώνης Ντεντάκης φανερά απογοητευμένος μίλησε για την ήττα από τον Άρη με 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του Nova: «Είναι ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν. Η ομάδα ήταν κουρασμένη, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, κάναμε πολλά ατομικά λάθη, και αυτό πληρώσαμε».

Για το αν ο Βόλος δυσκολεύτηκε λόγω του γρήγορου πρώτου γκολ του Άρη: «Όλα παίζουν σημασία στο ποδόσφαιρο, το γρήγορο γκολ σε αποσυντονίζει, αλλά δε κάναμε πολλές τελικές»

Για το επόμενο παιχνίδι του Βόλου, κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, θα πάμε εκεί να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας όπως πάντα και βλέπουμε».

Για τις προσδοκίες του στο 2021, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο: «Ο στόχος της ομάδας είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Αν καταφέρουμε να μπούμε στην εξάδα θα είναι κάτι πολύ καλό για εμάς. Σε ατομικό επίπεδο θέλω να βελτιωθώ μέσα από την ομάδα και να δουλέψω αρκετά».

Επίσης ο κεντρικός αμυντικός Γεράσιμος Μήτογλου, ύστερα από την ήττα της ομάδας του από τον Άρη, σημείωσε πως αν δεν έμπαινε το πρώτο γκολ, το παιχνίδι θα ήταν ισορροπημένο και ανέφερε πως δεν πέτυχαν κάποιο γκολ, λόγω της καλής άμυνας των «κίτρινων»: «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο πρώτο γκολ του Άρη. Ο Σάσα στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια. Πιστεύω ότι αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ, θα είχαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που ήταν ήδη δυνατό. Εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε γκολ καθώς ο Άρης ήταν πολύ καλός αμυντικά».

Όσον αφορά το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και όλα θα πάνε καλά. Η ομάδα είναι έτοιμοι για να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε προπονηθεί πολύ καλά κι έχουμε πολλούς παίκτες για να βοηθήσουν».

Τηλεδιάσκεψη στον ΠΑΟΚ

Ο Βόλος ΝΠΣ θα βρει αύριο τον ΠΑΟΚ προερχόμενο από ήττα αλλά και από την τηλεδιάσκεψη που είχε με την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έθεσε αυστηρά τους παίκτες προ των ευθυνών τους. Τους διαμήνυσε ότι οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν υψηλοί και δεν αλλάζουν κι αν κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να τους υποστηρίξει, μπορεί να ζητήσει την αποδέσμευσή του και θα γίνει την ίδια κιόλας ημέρα.

Είπε ακόμη ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ότι «όλος ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Πάμπλο Γκαρσία, ώστε να αισθάνεται μέρα με την ημέρα πιο δυνατός, με δεδομένο ότι αυτά είναι τα πρώτα του βήματα στην προπονητική ανδρικού συλλόγου πράγμα που γνωρίζαμε και είμαστε διατεθειμένοι να του δώσουμε όσο χρόνο και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια χρειαστεί».

Οι παίκτες από την πλευρά τους ανέλαβαν την ευθύνη για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και δήλωσαν και τη δική τους πεποίθηση ότι σύντομα θα έρθουν και τα αποτελέσματα της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν με τον Γκαρσία.

Ο Τζήλος στο ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος

Την αναμέτρηση του Βόλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Κυριακή 10/1) θα διευθύνει ο Θανάσης Τζήλος από την ΕΠΣ Λάρισας. Βοηθοί θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και Γιώργος Χριστάκογλου από την ΕΠΣ Χαλκιδικής. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Μαλούτας από την Ημαθία. Στο VAR θα είναι ο Βαγγέλης Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου