Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Νίκη και πρώτη «εξάδα» …ο ΝΠΣ Βόλος

νίκη-και-πρώτη-εξάδα-ο-νπσ-βόλος-788886

Με σημαντική νίκη, που τον έφερε ξανά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, ξεκίνησε το 2021 και τον β’ γύρο του πρωταθλήματος Super League 1 ο ΝΠΣ Βόλος, κερδίζοντας χθες για τη 14η αγωνιστική με 1-0 τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Χουάν Περέα από το πρώτο μέρος πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τη βολιώτικη ομάδα, που πλέον με 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες έφτασε τους 19 βαθμούς και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ άφησε πίσω της τον Αστέρα Τρίπολης (18 β.).

Ο Βόλος ΝΠΣ έφτασε σε «τρίποντο» μετά από πολύ καιρό αφού τελευταία του νίκη ήταν επί του ΠΑΣ στις 17 Οκτωβρίου… στο Πανθεσσαλικό όπου η χθεσινή ήταν η δεύτερη νίκη.

Στο Πανθεσσαλικό στον α’ γύρο η βολιώτικη ομάδα είχε ήττα στο πρώτο ματς έδρας από τον Άρη (0-1) κι άλλη μια από τον ΟΦΗ (1-4), είχε τη νίκη (2-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ είχε ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (0-0), με την Λάρισα(1-1) με τον Παναιτωλικό (0-0) για να πανηγυρίσει και πάλι χθες στο ξεκίνημα του β’ γύρου με το 1-0 επί του Ατρόμητου …τον οποίο κέρδισε μάλιστα πρώτη φορά στον Βόλο!

Η νίκη ήρθε σε μια καλή στιγμή για τον ΝΠΣ Βόλος που αμέσως μετά για την 15η θα αγωνιστεί μεθαύριο Πέμπτη (7/1) στο Χαριλάου (17.15) με τον Άρη και Κυριακή 10 Ιανουαρίου (15.00) στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.

Στο χθεσινό ματς ο Βόλος ΝΠΣ ήταν και καλύτερος του αντιπάλου και διαχειρίστηκε και σωστά το ότι προηγήθηκε στο 36’ και πήρε μια σημαντική νίκη έστω κι αν καρδιοχτύπησε στο τέλος! Μάλιστα η πλέον απίστευτη φάση έγινε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν από κόρνερ του Αγκάγιεφ, η μπάλα κατέληξε στον προωθημένο στην περιοχή του Βόλου γκολκίπερ του Ατρόμητου Ανδρέα Γιαννιώτη, που πλάσαρε πεσμένος, αλλά η βολιώτικη άμυνα έδιωξε σωτήρια, κρατώντας τη νίκη… που ήρθε 49 μέρες μετά την προηγούμενη!

Για τη βολιώτικη ομάδα χθες υπήρχαν οι απουσίες του τιμωρημένου Κολόμπο και των τραυματιών Τσοκάνη, Τέκιο, Κρητικού ενώ για δεύτερη φορά δεν ξεκίνησε στην 11άδα ο Νίκολας Μαρτίνες που είχε παρουσία σε όλα τα ματς και έχασε το πρώτο του (ο μόνος με 14 συμμετοχές είναι πλέον ο Δουβίκας). Πρώτη φορά στην 20άδα ήταν οι νεοαποκτηθέντες ο Αργεντινός Φαούστο Γκρίλο και ο Πορτογάλος Ρενάτο Σάντος που πήραν και χρόνο συμμετοχής, ενώ στην εξέδρα του Πανθεσσαλικού ήταν ο 32χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός Αλμπέρτο Μπουένο Κάλβο τελευταίο απόκτημα της ομάδας.

Σε σχέση πάντως με το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ η αρχική ενδεκάδα είχε μια μόνο αλλαγή στο κέντρο της άμυνας με τη θέση του Ροντρίγκο Κολόμπο να καλύπτει ο Μήτογλου.

Ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ για τον ΝΠΣ Βόλος παρέταξε την 11άδα στο 4-2-3-1 με γκολκίπερ τον Μπόρις Κλέιμαν, δεξί μπακ ήταν ο Αντώνης Ντεντάκης, αριστερό ο Φράνκο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας οι Σαλβαδόρ Σάντσες και ο Γεράσιμος Μήτογλου. Ο Νταν Ριένστρα και ο Ζαν Μπαριέντος ήταν τα αμυντικά χαφ, μεσοεπιθετικά πλάγια ήταν από δεξιά ο Χουάν Περέα και αριστερά ο Χούλιαν Μπαρτόλο, ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο φορ Τάσο Δουβίκα ήταν ο Αμρ Ουάρντα που ήταν και αρχηγός της ομάδας!

Για τον Αμρ Ουάρντα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της βολιώτικης ομάδας αφού αποχωρεί για να παίξει στον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος που στον ΝΠΣ Βόλος έπαιξε σε 10 ματς και πέτυχε δυο γκολ μετά το χθεσινό ματς ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Βόλο. Τους ευχαριστώ όλους. Όπως τον κ. Μπέο που κράτησε τις υποσχέσεις του, ήταν σαν πατέρας μου. Τώρα γυρίζω σπίτι μου, να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Είμαι λυπημένος που φεύγω από τον Βόλο». Ο Αμρ Ουάρντα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δυο μέρες μετά (Πέμπτη 7/1) μπορεί να παίξει πάλι κόντρα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ την Κυριακή θα είναι αντίπαλος του Βόλος ΝΠΣ στην Τούμπα!

Στο παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ο ΝΠΣ Βόλος επιβεβαίωσε την υπεροχή και τις ευκαιρίες που είχε στο γήπεδο με ένα γκολ από τον Περέα. Ξεκίνησε επιθετικά και πιέζοντας ψηλά μόλις στο 7’ ο Ουάρντα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή πλάσαρε, αλλά ο Κιβρακίδης προ της γραμμής αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του, ενώ στο 10’ και πάλι ο Ουάρντα μπήκε από τα αριστερά πλάσαρε τον Γιαννιώτη, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου απέκρουσε.

Στο 14’ παραλίγο να υπάρξει αυτογκόλ όταν ο Γούτας με κεφαλιά θέλησε να απομακρύνει και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ενώ η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα στη ροή του αγώνα στο 26’ υπήρξε και ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν ο Χουάν Μουνίθ που πέρσι ήταν στον Βόλο γύρισε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, που έκανε όμως κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

Πάντως στο 36’ηρθε το γκολ που δικαιούταν ο ΝΠΣ Βόλος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φεράρι έκανε τη σέντρα, ο Σάντσες έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Χουάν Περέα με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Αυτό το προβάδισμα έμεινε μέχρι το ημίχρονο αν και στο 38’ υπήρξε νέα ευκαιρία για τον ΝΠΣ Βόλο όταν ο Μπαριέντος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ και ο Ατρόμητος απείλησε στο 45’+1’ όταν ο Γκάλο «βρήκε» τον Ενσικουλού, που όμως με «στραβοκλωτσιά» έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο ΝΠΣ Βόλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο με τον Ατρόμητο πάντως να προσπαθεί περισσότερο να «κλέψει» κάτι από το παιχνίδι χωρίς όμως να τα καταφέρνει…

Στο 59’ ο Κλέιμαν πάντως είπε «όχι» αποκρούοντας το σουτ του Κιβρακίδη, στο 62’ το σουτ του Φεράρι στην κίνηση έπειτα από τη σέντρα του Ουάρντα, έδιωξε σε κόρνερ ο Γιαννιώτης, ενώ στο 75’ σε κεφαλιά του Σάντσες, η μπάλα δίπλα από την εστία του γκολκίπερ του Ατρόμητου.

Στο 83’ ο Ουάρντα, μπορούσε να δώσει την μπάλα στον Περέα για το 2-0, αλλά έχασε την μπάλα θέλοντας να τελειώσει μόνος του τη φάση ενώ το ματς τελείωσε με τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις να απειλεί -ακόμη και με τον Γιαννιώτη που βρέθηκε μέσα στην Βολιώτικη περιοχή-αλλά τον ΝΠΣ Βόλος να παίρνει τη νίκη με το γκολ του Κολομβιανού Περέα και να ξαναβρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας…

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (74’ Ρενάτο Σάντος), Περέα, Ουάρντα (91’ Γκρίλο), Δουβίκας (69’ Κιάκος).

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μαρτίνες, Νίνης, Λογαράς, Μπάλλας, Κανελλάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ Νταβιώτης), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού (60’ Μανούσος), Μουνίθ (71’ Ραμπέλο), Χριστοδουλόπουλος (60’ Αγκάγεφ), Κωτσόπουλος (80’ Μάτιτς).

Στον πάγκο: Μανδάς, Τομάσεβιτς, Νάτσος, Χαρίσης

Διαιτητής: Καραντώνης (Hμαθίας), Βοηθοί: Μωυσιάδης (Hπείρου) Φωτόπουλος (Αθηνών), 4ος Ζαμπάλας (Ηπείρου),VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ΑVAR: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 30’ Κωτσόπουλος, 51’ Μπαριέντος, 57’ Ντεντάκης, 84’ Νταβιώτης, 88’ Φεράρι, 94’ Κλέιμαν.

«Μπλόκο» στη Λαμία για Αρη

Με δύο τέρματα του Γεωργιανού Αραμπούλι, η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 του Αρη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το 2021. Η ομάδα της Φθιώτιδας που παραμένει ουραγός στο πρωτάθλημα της Super League έκανε την έκπληξη, υποχρεώνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε ήττα στο τελευταίο παιχνίδι για την 14η αγωνιστική. Ο Αραμπούλι σκόραρε με πέναλτι έπειτα από περιπετειώδη τρόπο, με τον διαιτητή Σκουλά αρχικά να το ακυρώνει, δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον σκόρερ, ωστόσο με τη δεύτερη χρήση VAR ήρθε το 1-0 στο 8’. Ο Αραμπούλι πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 17’ με πανέμορφο γυριστό ψαλιδάκι από το ύψος του πέναλτι και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του. Ο Αρης τελείωσε το ματς με 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Σάντγκρεν στο 63’.

Αποτελέσματα (14η)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 0-0

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1

(83’ Μανθάτης, 85’ Λιάβας-55’ Στάικος)

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

(69’ Πινακάς-96’ πεν. Βιειρίνια)

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 1-3

(7’ αυτ. Λισγάρας-43’ πεν. Φατιόν, 70’ Ιωαννίδης, 83’ Τσιλούλης)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

(13’, 69’ Ελ Αραμπί, 94’ πεν. Βαλμπουενά)

Χθες

Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος 1-0

(36’ Περέα)

Λαμία-Αρης 2-0

(8’ πεν.,17’ Αραμπούλι)

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

  1. Ολυμπιακός 13 35
  2. Αρης 13 29
  3. ΠΑΟΚ 13 28
  4. ΑΕΚ 13 24
  5. Παναθηναϊκός 14 19
  6. ΝΠΣ Βόλος 14 19
  7. Αστέρας Τριπ. 14 18
  8. Απόλλων Σμ. 13 15
  9. ΟΦΗ 14 15
  10. Ατρόμητος 13 14
  11. ΠΑΣ Γιάννινα 14 13
  12. Παναιτωλικός 14 11
  13. ΑΕΛ 13 7
  14. Λαμία 11 5

Παπαπέτρου στο Χαριλάου

Ο διεθνής Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) ορίστηκε να διευθύνει το επόμενο ματς του ΝΠΣ Βόλος μεθαύριο Πέμπτη στο Χαριλάου. Ο Παπαπέτρου είχε σφυρίξει στις 24/10/20 το ματς Παναθηναϊκός-Βόλος ΝΠΣ 1-1. Στο ματς με τον Άρη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 στο VAR θα είναι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Βοηθοί του θα είναι οι Μποξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), Διπλάρης (Καρδίτσας) και 4ος: Τσετσίλας (Γρεβενών), ενώ ΑVAR ο Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής). Ο Στάθης Γκορτσίλας (Μακεδονίας) θα διευθύνει το ματς ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, το παιχνίδι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι θα «σφυρίξει» ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), στο Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη θα είναι ο Κουτσιαύτης (Άρτας), ενώ στο ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ-Παναιτωλικός ορίστηκε ο Μανούχος (Αργολίδας) και στο VAR θα είναι ο Μάνος Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Αναλυτικά, τα ματς της 15ης αγωνιστικής και οι διαιτητές :

Τετάρτη (6/1)

15:00 Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), VAR: Κοτσάνης (Δράμας)

17:15 ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

17:15 ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Πέμπτη (7/1):

17:15 Αρης-ΝΠΣ Βόλος

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

17:15 ΟΦΗ-Λαμία

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)

19:30 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), VAR: Τζήλος (Λάρισας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου