Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στην αφετηρία για τον β’ γύρο ο ΝΠΣ Βόλος

στην-αφετηρία-για-τον-β-γύρο-ο-νπσ-βόλ-790587

Με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό τη Δευτέρα ξεκινά αγωνιστικά η νέα χρονιά και ο β’ γύρος για τον ΝΠΣ Βόλος που προετοιμάζεται χωρίς ρεπό …θέλοντας να ξεκινήσει θετικά και το 2021.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Βόλος ΝΠΣ στην αφετηρία του δεύτερου μισού της Super League 1 έχει τρία σημαντικά ματς αφού για την 14η αγωνιστική την ερχόμενη Δευτέρα (4/1) υποδεχόμενος τον Ατρόμητο (17.15) κι αμέσως μετά για την 15η η Βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί Πέμπτη (7/1) στο Χαριλάου (17.15) με τον Άρη και Κυριακή 10 Ιανουαρίου (15.00) στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.

Στον ΝΠΣ Βόλος βλέπουν ξεχωριστά και με τη δική τους σημασία τα ματς του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου, ενώ υπάρχουν και κάποια δεδομένα που αλλάζουν από παιχνίδι με παιχνίδι…

Ετσι στο ματς για την 14η αγωνιστική την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου για τον Βόλος ΝΠΣ, θα λείψει ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Κολόμπο που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς του α’ γύρου, που θα παίξει στο επόμενο ματς με τον Άρη, αλλά έχοντας συμπληρώσει πριν την αποβολή του και 4 κίτρινες κάρτες δηλώθηκε να λείψει και στο ματς της 17ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Και στην αρχή της νέας χρονιάς για ένα ακόμη ματς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τάσος Τσοκάνης, Σέρτζιο Τέκιο και Τάσος Κρητικός.

Το ματς με τον Ατρόμητο θα είναι το τελευταίο για τον Αμρ Ουάρντα με τη βολιώτικη ομάδα καθώς μετά θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τρεις μέρες μετά (Πέμπτη 7/1) μπορεί να παίξει πάλι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει προχωρήσει και στην πραγματοποίηση δυο χειμερινών μεταγραφών αφού στην ομάδα έχουν ενταχθεί εδώ και καιρό ένας Αργεντίνος και ένας Πορτογάλος που αν η ΕΠΟ μείνει ανοικτή το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουν να εκδοθούν τα δελτία τους και να είναι στην διάθεση του Ανχελ Λόπεθ. Από τον ΝΠΣ Βόλος αποκτήθηκαν ο 27χρονος Αργεντίνος Φαούστο Γκρίλο που μπορεί να παίξει και στόπερ και αριστερός μπακ και ο 29χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Ρενάτο Σάντος και τα συμβόλαια των δυο νέων παικτών μπορούν από σήμερα να κατατεθούν.

Για το Δευτεριάτικο ματς η Βολιώτικη ομάδα θέλει και την πρώτη νίκη επί του Ατρόμητου στο Βόλο αφού ο Βόλος ΝΠΣ είχε θετική πρεμιέρα φέτος στο Περιστέρι όπου ποτέ δεν έχει χάσει … όμως δεν έχει κερδίσει τον Ατρόμητο στο Βόλο…

Στις 5 περσινές συναντήσεις με την ομάδα του Περιστερίου ο ΝΠΣ Βόλος αρχικά έχασε στο Πανθεσσαλικό: 6/10/19: Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος 2-3 (7’ , 36’ Τόρες-39’ Ανδρούτσος, 43’ πεν. Μανούσος, 62’ Γιακουμάκης), ενώ στη συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα έπαιξε τρία ματς εκ των οποίων τα δυο ήταν για το κύπελλο: 7/1/20(ΚΥΠ): Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος 0-3 (2’ Γούτας, 63’ , 76’ Βέλλιος), 14/1/20 (ΚΥΠ): Ατρόμητος-Βόλος ΝΠΣ 0-2 (13’ , 22’ πεν. Γκουαροντσένα) και 19/1/20: Ατρόμητος-Βόλος ΝΠΣ 0-0, ενώ υπήρξε συνάντηση και στα πλέι άουτ : 11/7/20, Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος 2-3 (49’ Κυζιρίδης, 68’ Τσοκάνης- 8’ , 38’ , 44’ Μανούσος).

Στο φετινό ματς 13/9/20 στο Περιστέρι ο Βόλος ΝΠΣ κέρδισε 0-2 (77’ Δουβίκας, 88’ πεν. Μπαριέντος).

Ο θετικός α’ γύρος

Θετική ήταν η παρουσία του ΝΠΣ Βόλος στον α’ γύρο του πρωταθλήματος, στην δεύτερη παρουσία του στην Super League 1, με τη βολιώτικη ομάδα να δείχνει πως μπορεί ακόμη καλύτερα στο δεύτερο μισό, να ενισχύεται και να την περιμένει ένας φορτωμένος Γενάρης που θα έχει και αλλαγή ιδιοκτησίας και 8 αγώνες.

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος για τον ΝΠΣ Βόλος, που είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες, είναι θετικό παρ’ ότι έχει μόνο 3 νίκες κι αυτό γιατί η βολιώτικη ομάδα δεν έχασε από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ σε πολλά ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ έβγαλε αντίδραση και επίσης δείχνει πως δεν «παρατάει» κανέναν αγώνα πριν το τέλος του …και έτσι στα τελευταία λεπτά πήρε βαθμούς σε ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και σε Ριζούπολη και Τρίπολη.

Ο Βόλος ΝΠΣ ολοκλήρωσε τον α’ γύρο, με 3 νίκες, 7 ισοπαλίες, 3 ήττες και 16 βαθμούς σε 13 αγώνες, με την μεγαλύτερη συγκομιδή να είναι στα ματς μακριά από το Βόλο (10 β.), έχοντας κερδίσει σε Περιστέρι (0-2) και Λαμία (1-2) και πήρε ισοπαλίες 1-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, στη Ριζούπολη 3-3 από τον Απόλλωνα, στην Τρίπολη (1-1) από τον Αστέρα, ξανά στη Ριζούπολη (2-2) με την ΑΕΚ, ενώ έχασε μόνο στο «Καραϊσκάκης» (4-1 από τον Ολυμπιακό).

Εκτός έδρας ο ΝΠΣ Βόλος έχοντας μόνο μια ήττα έχει πετύχει γκολ σε όλα του τα παιχνίδια. Η Βολιώτικη ομάδα έχει πετύχει 4 γκολ στο Βόλο και 12 εκτός, ενώ είναι καλύτερη σε σχέση με τον περσινό πρώτο γύρο, καθώς είχε χάσει 5 παιχνίδια και δεν είχε σκοράρει σε 3…

Στα εντός έδρας παιχνίδια σε έξι παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό έχει μόνο μία νίκη (3 ισοπαλίες και 2 ήττες), ενώ δεν έχει σκοράρει στα τρία από τα έξι ματς.

Στο Πανθεσσαλικό είχε ήττα στο πρώτο ματς έδρας από τον Άρη (0-1) κι άλλη μια από τον ΟΦΗ (1-4), είχε τη νίκη (2-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ είχε ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (0-0), με την Λάρισα(1-1) και την τελευταία με τον Παναιτωλικό (0-0).

Πάντως παρά τη γενικά θετική παρουσία στον α’ γύρο ο ΝΠΣ Βόλος για αρκετό καιρό δεν μπορεί να αξιοποιήσει με «τρίποντο» τις καλές του εμφανίσεις καθώς είναι χωρίς νίκη για 8 σερί παιχνίδια αφού τελευταία του νίκη ήταν στις 17 Οκτωβρίου…

Ο Δουβίκας και ο Μαρτίνες είναι οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος που έπαιξαν και στα 13 παιχνίδια του α’ γύρου όπου ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ έχει χρησιμοποιήσει 22 παίκτες, εκ των οποίων οι 10 σε όλα τα ματς που αγωνιστήκαν ξεκίνησαν στην 11άδα

Στα 13 ως τώρα παιχνίδια του ΝΠΣ Βόλος έπαιξαν και τρείς παίκτες που είναι ήδη παρελθόν (Δημόπουλος, Γκουαροτσένα, Γέντρισεκ), ενώ έχουν αποκτηθεί ο Αργεντινός Γκρίλο και ο Πορτογάλος Σάντος.

Ο β’ γύρος

Με ένα «φορτωμένο» αγωνιστικά πρώτο μήνα όπου δίνει οκτώ αγώνες μέσα στον Γενάρη θα αρχίσει τη νέα χρόνια ο Βόλος ΝΠΣ καθώς μετά το Δευτεριάτικο ματς στο Πανθεσσαλικό με τον Ατρόμητο, θα ακολουθήσουν δυο συνεχόμενοι αγώνες στην Θεσσαλονίκη με Άρη και ΠΑΟΚ και μέσα στον Ιανουάριο το «φορτωμένο» πρόγραμμα έχει ματς στο Βόλο με Λαμία και Παναθηναϊκό και εκτός έδρας σε Γιάννενα και Λάρισα ενώ θα έχει και αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος!

Σε αντίθεση με τον Γενάρη, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο ΝΠΣ Βόλος θα έχει από 3 αγώνες με το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να είναι 14/3.

Αναλυτικά ο Β’ γύρος για τον Βόλος ΝΠΣ:

14η αγωνιστική, Δευτέρα (4/1),

Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος (17.15)

15η αγωνιστική, Πέμπτη (7/1),

Άρης-Βόλος ΝΠΣ (17.15)

16η αγωνιστική, Κυριακή (10/1),

ΠΑΟΚ-Βόλος ΝΠΣ (15.00)

17η αγωνιστική, Κυριακή (16/1),

Βόλος ΝΠΣ-Λαμία (17.15)

18η αγωνιστική, Κυριακή (24/1),

ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος ΝΠΣ (17.15)

19η αγωνιστική, Τετάρτη (27/1),

Βόλος ΝΠΣ-Παναθηναϊκός (15.00)

20η αγωνιστική, Σάββατο (30/1),

Λάρισα- Βόλος ΝΠΣ (15.00)

21η αγωνιστική, Κυριακή (7/2),

Βόλος ΝΠΣ-Αστέρας Τρίπολης (17.15)

22η αγωνιστική, Κυριακή (14/2),

ΟΦΗ-Βόλος ΝΠΣ (17.15)

23η αγωνιστική, Κυριακή (21/2),

Βόλος ΝΠΣ-Απόλλων (17.15)

24η αγωνιστική, Δευτέρα (1/3),

Βόλος ΝΠΣ-Ολυμπιακός Π. (19.30)

25η αγωνιστική, Κυριακή (7/3),

Παναιτωλικός- Βόλος ΝΠΣ (17.15)

26η αγωνιστική, Κυριακή (14/3),

Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ (19.00)

Οι αλλαγές του Γενάρη

Ενώ ο ΝΠΣ Βόλος, είναι σε ρυθμούς προετοιμασίας για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League 1 εκτός από ένα «φορτωμένο» αγωνιστικά Ιανουάριο και την μεταγραφολογία, μέσα στο μήνα αναμένεται να γίνει και η αλλαγή στα διοικητικά της Βολιώτικης ΠΑΕ….

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αναμένεται γύρω στις 20 Ιανουαρίου του 2021 θα φέρει πιθανόν και αρκετές αλλαγές στην ομάδα αν και κάποιες θα γίνουν και νωρίτερα όπως η «μετακίνηση» του Αμ Ουάρντα στον ΠΑΟΚ.

Οι Αργεντίνοι επενδυτές για τον ΝΠΣ Βόλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη έχουν έτοιμη την πρώτη μεταγραφή και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έτσι όπως έχει γραφτεί μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η συμφωνία που υπάρχει με τον Χοσέ Αλεχάντρο Ρίβας Γκαμπόα, με τον Βενεζουελάνο επιθετικό να ενισχύει τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Μέσα στον Ιανουάριο πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΠΑΕ στους Αργεντινούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν έτοιμη λίστα παικτών που φέρουν στο Βόλο, ενώ η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της από 22 Δεκεμβρίου έχει καλέσει όσους μετόχους επιθυμούν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, να προσέλθουν στα γραφεία της ομάδας, προσκομίζοντας τις μετοχές τους, αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας και το προσωπικό τους ΑΦΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου