Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βόλος ΝΠΣ: Φινάλε α’ γύρου με ΑΕΚ απόψε στις 19:30 στη Ριζούπολη

βόλος-νπσ-φινάλε-α-γύρου-με-αεκ-απόψε-798062

Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 πέφτει σήμερα με δύο αναμετρήσεις, εκ των οποίων η μία στη Ριζούπολη, όπου ο Βόλος ΝΠΣ φιλοξενείται από την ΑΕΚ στις 19:30.

Στο τελευταίο παιχνίδι του α’ γύρου, οι κυανέρυθροι, όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσουν την Ενωση στην ουδέτερη έδρα του «Γεώργιος Καμάρας», μιας και το ΟΑΚΑ, έχει κλείσει για εργασίες στον χλοοτάπητα.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε την περασμένη Τετάρτη να κατακτήσει το «τρίποντο» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και οι κιτρινόμαυροι θα αγωνιστούν αποκλειστικά και μόνο για τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας μέχρι σήμερα 23 βαθμοί σε 11 ματς.

Στην αντίπερα όχθη ο Ισπανός τεχνικός, Ανχελ Λόπεθ, δεν υπολογίζει στον τραυματία Τάσο Τσοκάνη που θα επιστρέψει τη νέα χρονιά, όπως και στους Κρητικό, Τέκιο. Ομως ο προπονητής των κυανέρυθρων μετρά στις επιστροφές του Φράνκο Φεράρι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του για την άδικη αποβολή του στην Τρίπολη, αλλά και του Ζαν Μπαριέντος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι κυανέρυθροι αγνοούν τη νίκη από τις 17 Οκτωβρίου και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να ανακάμψουν βαθμολογικά, έχοντας 15 βαθμούς σε σύνολο 12 αγώνων.

Συγκεκριμένα, 19 ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του ΝΠΣ Βόλος για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Διαθέσιμοι είναι οι: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φερράρι, Μήτογλου, Κολόμπο, Σάντσες, Λογαράς, Μπαριέντος, Κιάκος, Κανελλάκης, Ριένστρα, Νίνης, Μπάλλας, Περέα, Μαρτίνες, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Καρέρα: «Ματς-παγίδα για ΑΕΚ με Βόλο»

Κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρεί το ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο απόψε στη Ριζούπολη ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός της Ενωσης ζητεί συγκέντρωση, ενώ κρίνει πως η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρεται για βελτίωση στην ομάδα του.

Αναλυτικά, μίλησε:

Για τις εντυπώσεις από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Από άποψη χαρακτήρα θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά, δείξαμε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη, στις πάσες κυρίως και πρέπει να δουλέψουμε εκεί».

Για την ευκαιρία του Τάνκοβιτς: «Ηταν λίγο άτυχος, γιατί η μπάλα άλλαξε πορεία και δεν κατάφερε να σκοράρει. Σημαντικό ήταν ότι είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Για την κόπωση από τα συνεχή ματς: «Ολες οι ομάδες που παίζουν σε διεθνές επίπεδο είχαν πολλά ματς. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μάθαμε από αυτή την εμπειρία και τι πρέπει να διορθώσουμε και έχουμε το δρόμο μπροστά μας για να το κάνουμε. Στη διακοπή θα έχουμε μια ολόκληρη εβδομάδα για να δουλέψουμε, γιατί μετά θα έχουμε ξανά διαδοχικά παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες».

Για το ματς με τον Βόλο: «Είναι ένας επικίνδυνος αγώνας, ειδικά καθώς υπάρχει η διακοπή των γιορτών. Είναι ένα ματς-παγίδα και θα πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι. Εχουμε ακόμη μια προπόνηση να κάνουμε και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου για το πώς θα αγωνιστούμε».

Με αλλαγές η ΑΕΚ

Να βάλει τέλος στην κακή παράδοση του τελευταίου αγώνα πριν τις γιορτές και να κρατηθεί σε επαφή με την κορυφή θέλει η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι τελευταία φορά που κέρδισαν ακριβώς πριν τις γιορτές ήταν το 2008 και έκτοτε αγνοούν τη νίκη σε αυτά τα παιχνίδια. Τουλάχιστον η Ριζούπολη και η εξαιρετική παράδοση που έχει εκεί η «Ενωση» (23 νίκες και 8 ισοπαλίες εκεί, εννιά σερί ως γηπεδούχος) ισοσκελίζει τα πράγματα στον τομέα της παράδοσης.

Ο Μάσιμο Καρέρα θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, αναγκαστικές και μη. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Κρίστισιτς και Ινσούα, ενώ δεν προλαβαίνει και ο Χνιντ.

Στη χθεσινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Λιβάια λόγω ενόχλησης στον προσαγωγό του δεξιού του ποδιού, όπως και ο Νεντελτσιάρου, ο οποίος νιώθει ενόχληση στους αριστερούς οπίσθιους μηριαίους, ενώ ο Γαλανόπουλος έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης εξ αιτίας ενοχλήσεων στη δεξιά ποδοκνημική.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Ραντόνια, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

13η Αγωνιστική

19:30 ΑΕΚ-ΝΠΣ Βόλος

Γήπεδο Ριζούπολης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

«Γεμάτος» ο Γενάρης

Ενώ σήμερα ολοκληρώνεται ο α’ γύρος της Super League 1, ο Βόλος ΝΠΣ μετά τη διακοπή θα έχει «γεμάτο» τον ερχόμενο Γενάρη που θα δώσει 8 ή και 9 αγώνες (αν παίξει και 2 για το κύπελλο) μέσα σε έναν μήνα.

Τη νέα χρονιά για την 14η αγωνιστική το ξεκίνημα γίνεται Δευτέρα (4/1) με το Βόλος ΝΠΣ-Ατρόμητος (17.15) κι αμέσως μετά για την 15η η Βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί Πέμπτη (7/1) στο Χαριλάου (17.15) με τον Αρη και Κυριακή 10 Ιανουαρίου (15.00) στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.

Στην 17η αγωνιστική, Κυριακή (16/1),ο ΝΠΣ Βόλος θα υποδεχθεί την Λαμία (17.15), στην 18η Κυριακή (24/1) θα παίξει στα Γιάννινα, στην 19η (Τετάρτη 27/1) αντίπαλος στο Πανθεσσαλικό (15.00) θα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ιανουάριος κλείνει με την 20η αγωνιστική, Σάββατο (30/1) με το ματς Λάρισα-Βόλος ΝΠΣ (15.00).

Τον Φεβρουάριο τα ματς της Βολιώτικης ομάδας είναι στην 21η αγωνιστική, Κυριακή (7/2), Βόλος ΝΠΣ-Αστέρας Τρίπολης (17.15), στην 22η, Κυριακή (14/2), ΟΦΗ-Βόλος ΝΠΣ (17.15), στην 23η, Κυριακή (21/2), Βόλος ΝΠΣ-Απόλλων (17.15) και τον Μάρτιο έχει άλλους τρεις αγώνες: 24η αγωνιστική, Δευτέρα (1/3), Βόλος ΝΠΣ-Ολυμπιακός Π. (19.30), 25η αγωνιστική, Κυριακή (7/3), Παναιτωλικός-Βόλος ΝΠΣ (17.15) και 26η αγωνιστική, Κυριακή (14/3), Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ (19.00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου