Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βόλος ΝΠΣ: Ψάχνει το «γιατρικό» μετά από επτά παιχνίδια χωρίς νίκη

βόλος-νπσ-ψάχνει-το-γιατρικό-μετά-απ-801409

Μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0 με τον Παναιτωλικό) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Βόλος ΝΠΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Οι κυανέρυθροι έχουν να γευτούν την χαρά της νίκης από τις 17 Οκτωβρίου, όταν σημείωσαν εντός έδρας νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική της Super League. Πλέον ο αγώνας με τον Παναιτωλικό ανήκει στο παρελθόν και άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Το ματς με την «κιτρινόμαυρη» ομάδα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (19:30) στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα του Βόλου, αλλά δεν καταθέσουν εύκολα τα «όπλα» τους.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να επιστρέψει η ψυχολογική τόνωση στους ποδοσφαιριστές και να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα με την επίτευξη θετικού αποτελέσματος κόντρα στην ΑΕΚ. Δύσκολη αποστολή, αλλά όχι και ακατόρθωτη για τους ποδοσφαιριστές του Άνχελ Λόπεθ που ψάχνουν το «γιατρικό», το οποίο θα τους επαναφέρει σε υψηλότερο αγωνιστικό ρυθμό. Τέλος, όσον αφορά το σκοράρισμα οι Βολιώτες έχουν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσαν. Αντίθετα σε έξι αναμετρήσεις στο Πανθεσσαλικό οι κυανέρυθροι μετρούν μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ δεν έχουν σκοράρει σε τρεις από τους έξι αγώνες που έδωσαν.

Μελίσσας: «Είχα «διαβάσει» τον Ουάρντα»

Ο Νίκος Μελίσσας που πέρσι ήταν στον Βόλο μιλώντας για την φάση του πέναλτι και για την απόκρουση που έκανε απέναντι στον Αμρ Ουάρντα, ανέφερε πως είχε… μελετήσει τον αντίπαλό του: «Είχα δει τις εκτελέσεις του, είχα αποφασίσει από πριν την γωνία που θα πέσω» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τερματοφύλακας για την απόκρουση του στο παιχνίδι.

Δέλλας: «Κρατάω την προσπάθεια»

Στο γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 28’ στάθηκε Τραϊανός Δέλλας μιλώντας στην κάμερα της NOVA και θέλοντας να εξηγήσει την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Βόλο. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε ειδική μνεία στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και όπως είπε αυτό κρατάει. «Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε», τόνισε ο Δέλλας.

Σταθερά στο 0-0

Ο διαιτητής Β. Φωτιάς συνέχισε σταθερά στο 0-0 όταν σφυρίζει ματς στον Βόλο. Αυτός ήταν διαιτητής φέτος και στις 26/9 στο Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ 0-0, ενώ και πέρσι ήταν πάλι στο 0-0 στις 22/12/19 με τον ΟΣΦΠ. Ο Φωτιάς δεν έχει δει γκολ σε παιχνίδια του στη Μαγνησία και στα ματς που σφύριξε παλιότερα στο Βελεστίνο (το 2018 Ρήγας-Θήβα 0-0 και το 2016 Ρήγας-Νίκη 0-0).

Χωρίς Κρίστισιτς, Ινσούα η ΑΕΚ

Οι Νέναντ Κρίστισιτς και Εμάνουελ Ινσούα θα εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών στον αγώνα με τον Βόλος ΝΠΣ, ενώ ο Σέρβος χαφ θα απουσιάσει κι από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Στις 13/1 το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten είχε αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεων που είχαν οι δύο ομάδες στην Ευρώπη και δεν υπήρχε ημερομηνία που να τις βολεύει, ώστε να τεθούν αντιμέτωπες. Στο Δ.Σ. που έγινε χθες το απόγευμα προγραμματίστηκε η σέντρα για τις 13 Ιανουαρίου (ημέρα Τετάρτη). Την επομένη, στις 14/1, θα γίνει το παιχνίδι Άρης – ΑΕΚ, το οποίο επίσης είχε αναβληθεί, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι πρωταγωνιστές της 12ης

Μια αγωνιστική η 12η, που δεν θα ξεχάσουν εκτός από τον Αμρ Ουάρντα και οι Άκης Μάντζιος, Καρίμ Ανσαριφάρντ, και Λιβάι Γκαρσία, ο καθένας για διαφορετικό λόγο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Μπορεί ο Άκης Μάντζιος να μην είχε νικήσει ποτέ τον ΠΑΟΚ σαν προπονητής για το πρωτάθλημα, έχοντας τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες, όμως φαίνεται ότι ο Άρης τον εμπνέει.

Πέτυχε την πρώτη του νίκη και έμεινε αήττητος από τον ΠΑΟΚ , είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής του Άρη. Το 1998 και το 1999 είχε παίξει σε τρία ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο Άρης κέρδισε δύο, ενώ ένα ήταν ισόπαλο.

Το 4-3 είναι από τα σκορ που οι παλιοί έλεγαν «εγγλέζικο», αφού έφευγαν χορτασμένοι από το γήπεδο. Στη Ριζούπολη το πέτυχε η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα το 88ο στην ιστορία και 29ο εκτός έδρας του πρωταθλήματος.

Το 3-4 είχε να εμφανιστεί πάνω από τρία χρόνια, συγκεκριμένα από τις 14 Οκτώβρη 2017, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με αυτό το σκορ. Η εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι όπως έκανε και τώρα για την ΑΕΚ, έτσι και τότε για τον Ολυμπιακό, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είχε πετύχει δύο γκολ.

Τέλος, σχεδόν δύο χρόνια είχε να σημειωθεί γκολ με εκτέλεση κόρνερ στο πρωτάθλημα της Super League. Στις 15 Δεκεμβρίου 2018 ο Όσκαρ Λουσέρο του Παναιτωλικού είχε πετύχει το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 75’. Από τότε ήλθε τώρα η ώρα να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο στη Ριζούπολη ο Λιβάι Γκαρσία, το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο 23χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έγινε ο 63ος άνθρωπος, που σκοράρει με χτύπημα κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου