Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπορούσε το τρίποντο ο Βόλος ΝΠΣ αλλά… έδωσε βαθμό στον Παναιτωλικό

μπορούσε-το-τρίποντο-ο-βόλος-νπσ-αλλά-802525

Ο Βόλος ΝΠΣ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πολυπόθητο «τρίποντο» χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ο οποίος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 28’ του αγώνα, λόγω αποβολής του Τζανακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έμεινε στο 0-0 για την 12η αγωνιστική της Super League.

Οι κυανέρυθροι είχαν την επιθετική πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ δημιούργησαν συνολικά 17 τελικές προσπάθειες, εκ των πέντε να είναι στην εστία, έναντι δύο των φιλοξενούμενων από τις οποίες καμία προς την εστία. Μάλιστα οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ουάρντα στο 58’ της αναμέτρησης, καθώς ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, και πρώην κυανέρυρθος, Μελίσσας, απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος ΝΠΣ αγνοεί τη νίκη από την 5η αγωνιστική, όταν κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 17 Οκτωβρίου και πλέον μετρά 15 βαθμούς, έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός μετά την πρώτη του νίκη απέναντι στην ΑΕΛ πήρε ένα σημαντικό πόντο εκτός έδρας και έφθασε τους οκτώ βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Βόλος ΝΠΣ παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν στην εστία, τους Ντεντάκη, Κολόμπο, Σάντσες και Μπαρτόλο στα μετόπισθεν, με τους Νίνη και Ριένστρα στον άξονα, ενώ οι Περέα, Μαρτίνες και Ουάρντα συνέθεσαν την τριπλέτα, πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα. Αξιοσημείωτο είναι πως στη διάρκεια του αγώνα ο Ανχελ Λόπεθ, δεν προχώρησε σε κάποια διορθωτική κίνηση, με τους παραπάνω παίκτες να αγωνίζονται και στα 96’ του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός του Τραϊανού Δέλλα από την άλλη κατέβηκε κι αυτός με το σύστημα 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από τα γκολποστ, ενώ Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας και Ντάλσιο αγωνίστηκαν στην άμυνα. Με τους Ταχάρ και Τσιγγάρα «κόφτες» και τους Γιάκολις, Μεντόσα και Ντίας πίσω από τον Βέργο, που έπαιξε σέντερ φορ.

Με παίκτη παραπάνω

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πιέζουν η μία την άλλη. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να φανεί απειλητικός τουλάχιστον μέχρι το 28ο λεπτό της αναμέτρησης, εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ο Τζανακάκης σταμάτησε αντικανονικά τον Ουάρντα, ο οποίος έβγαινε στην αντεπίθεση και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του. Από εκεί και πέρα ο Βόλος ΝΠΣ πήρε τα ηνία του αγώνα.

Οι κυανέρυθροι είχαν την κατοχή και επιδίωξαν να απειλήσουν στο 42’ και στο 43’ με δύο σουτ του Μαρτίνες έξω από την περιοχή. Το πρώτο απέκρουσε ο Μελίσσας, ενώ το δεύτερο κατέληξε άουτ. Νωρίτερα στο 37’ ο Κλέιμαν ανέβηκε ψηλά έκανε λάθος, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Βέργος με πλασέ στα σώματα.

Χαμένο πέναλτι για Ουάρντα

Ο Βόλος ΝΠΣ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναιτωλικό να βρίσκεται σε φάση άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την κατοχή, όμως απορροφούσαν την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη.

Στο 58’ ο Βόλος ΝΠΣ κέρδισε πέναλτι. Ο Περέα μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή με ωραία ατομική ενέργεια και ανατράπηκε από τον Περέιρα. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μελίσσα να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Αντεξε ο Παναιτωλικός

Ο Βόλος ΝΠΣ συνέχισε να έχει την κατοχή, να πλαγιοκοπεί τον Παναιτωλικό και να προσπαθήσει να δημιουργήσει κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή. Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, όμως άντεχαν στην πίεση των γηπεδούχων.

Στο 69’ οι κυανέρυθροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Δουβίκα στην καρδιά της περιοχής, εκείνος πλάσαρε με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση ολοένα και αυξανόταν, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, είχαμε έλεγχο του VAR για ενδεχόμενο πέναλτι στον Δουβίκα, όμως δόθηκε οφσάιντ.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

12η αγωνιστική Super League

Σκόρερ:

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Διαιτητής VAR : Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία)

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Μπαρτόλο, Νίνης, Ριένστρα, Περέα, Μαρτίνες, Ουάρντα, Δουβίκας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραιανός Δέλλας): Μελίσσας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ταχάρ (95’ Βάντερσον), Τσιγγάρας, Γιάκολις (54’ Περέιρα), Μεντόσα (54’ Μάζουρεκ), Ντίας, Βέργος (72’ Αζάντι)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου