Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Προσθαφαιρέσεις» που δείχνουν ψηλότερα!

προσθαφαιρέσεις-που-δείχνουν-ψηλό-803878

Προσθαφαιρέσεις, που δείχνουν ότι ο στόχος είναι … το ακόμη ψηλότερα από την καλή ώς τώρα θέση και πορεία στο πρωτάθλημα της Super League 1, άρχισαν στον ΝΠΣ Βόλος που μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας, επιστρέφει αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 17:15 στο Πανθεσσαλικό και στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ο ΝΠΣ Βόλος θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Και στο αυριανό ματς ο Άνχελ Λόπεθ θα έχει τις απουσίες των Μπαριέντος, Τέκιο, Τσοκάνη, ενώ θα λείψει για πρώτη φορά ο Φράνκο Φεράρι που αδίκως αποβλήθηκε προχθές και βλέποντας το καλύτερο μέλλον η ΠΑΕ Βόλος ενισχύει την ομάδα , δίνοντας περισσότερες και αξιόπιστες λύσεις στον Ισπανό προπονητή.

Ετσι μετά τον Αργεντίνο Γκρίλο, στο Βόλο βρίσκεται σήμερα και ο Πορτογάλος Σάντος για να αποτελέσει την δεύτερη χειμερινή μεταγραφική προσθήκη, ενώ ανακοινώθηκε και το τέλος της συνεργασίας με τον Σλοβάκος Γέντρισεκ αλλά και τον τερματοφύλακα Καραγκιόζη.

Πάντως ο ΝΠΣ Βόλος το μόνο σκέπτεται σήμερα είναι η επιστροφή στις νίκες αύριο με τον Παναιτωλικό μετά από τρεις εξόδους του είχε δυο ισοπαλίες και μία ήττα που είναι η μοναδική εκτός έδρας.

Ο Παναιτωλικός πέτυχε μόλις την πρώτη του νίκη στο 11ο παιχνίδι του, ενώ ο Βόλος ΝΠΣ, είναι σε καλή θέση με 14 βαθμούς, αλλά παραμένει χωρίς νίκη για έκτο ματς, έχοντας να πάρει τρίποντο σε αγώνα από το ματς που κέρδισε τα Γιάννενα.

«Τέλος» Γέντρισεκ και Καραγκιόζης

Το τέλος της συνεργασίας με τον Σλοβάκο επιθετικό Ερικ Γέντρισεκ, ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Βόλος: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Ερικ Γέντρισεκ, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του, στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Η ΠΑΕ Βόλος εύχεται στον Ερικ Γέντρισεκ καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του»

Ο Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος είναι στην 4η του χρονιά στην Ελλάδα (ήταν 2 περιόδους στην Ξάνθη και σε 53 ματς είχε 19 γκολ), ενώ στον Βόλο πέρσι σε 20 ματς σκόραρε 4 φορές και φέτος έπαιξε ως αλλαγή σε 4 ματς, συνολικά 63 λεπτά.

Επίσης έγινε γνωστή και η λύση της συνεργασίας της με τον 23χρονο τερματοφύλακα, Αναστάσιο Καραγκιόζη. Η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Αναστάσιο Καραγκιόζη, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα του». Ο Τάσος Καραγκιόζης αγωνίστηκε πέρσι σε 3 ματς (192’), ενώ πριν έρθει στο Βόλο είχε 34 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με τον Αιγινιακό.

Εκτός του Γέντρισεκ και του Καραγκιόζη εδώ και λίγο καιρό παρελθόν από την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος αποτελεί και ο Ισπανός από το Μπιλμπάο, Ικερ Γκουαροτσένα που από πέρσι τον Γενάρη ερχόμενος από την Πολωνία (Πόγκον),είχε αγωνιστεί σε 21 ματς πρωταθλήματος με 1 γκολ σκοράροντας με την ΑΕΚ, αλλά και 2 κυπέλλου πετυχαίνοντας τα δυο γκολ στο 0-2 στο Περιστέρι…

Στα 11 ώς τώρα παιχνίδια του ΝΠΣ Βόλος ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ έχει χρησιμοποιήσει 22 παίκτες, εκ των οποίων δυο που έχουν αγωνιστεί είναι ήδη παρελθόν, ενώ δεν έπαιξαν, καθόλου ο Σουηδός Σιμόν Λούντεβαλ που έφυγε στην αρχή μετά από κάποια φιλικά και τώρα ο Καραγκιόζης…

Παίρνει και Ρενάτο Σάντος

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Ρενάτο Σάντος που φέρονταν να Είναι μεταγραφικό στόχος της ΑΕΚ και του ΠΑΟ τελικά είναι σήμερα στο Βόλο και θα αποτελέσει αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις την δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του ΝΠΣ Βόλος.

Πρόκειται για 29χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει αγωνιστεί με επιτυχία τόσο στο πορτογαλικό, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Να σημειώσουμε ότι τελευταία ομάδα του Σάντος (Renato João Saleiro Santos) που γεννήθηκε στην Εσταρέγια 5/10/1991 ήταν η Μάλαγα από όπου έφυγε στις αρχές Οκτωβρίου με την ελευθέρας του λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ισπανικής ομάδας. Ο Ρενάτο Σάντος έχει αγωνιστεί ακόμα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρίο Άβε, Μορειρένσε, Ντεσπορτίβο Άβες, Τοντέλα και Μποαβίστα. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 253 ματς όλων των διοργανώσεων, έχει πετύχει 27 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Σάντος αγωνιζόταν στη Μάλαγα έχοντας 57 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο ΝΠΣ Βόλος απέκτησε τον Φαούστο Γκρίλο, ενώ είναι κοντά και σε συμφωνία με έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό.

Ο 27χρονος Αργεντίνος Φαούστο Γκρίλο που παίζει και στόπερ και αριστερός μπακ, έμεινε ελεύθερος τον Οκτώβριο από την ιταλική Τραπάνι με την οποία αγωνιζόταν στη Serie B, έχει αγωνιστεί ακόμη με την φανέλα της Γκεζτέπε, ενώ στην πατρίδα του έχει αγωνιστεί στην Βελέζ Σάρσφιλντ, με την οποία έχει καταγράψει συνολικά 42 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Ο Γκρίλο έχει ξεκινήσει προπονήσεις και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής τη νέα χρονιά στην 14η αγωνιστική που γίνεται Δευτέρα (4/1) με το Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος (17.15).

Σταθερή αύξηση των γκολ στο πρωτάθλημα

Σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των γκολ στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, εμπλουτίζοντας τόσο το θέαμα, όσο και την εξέλιξή τους.

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι σταθερά στα 20 γκολ και πάνω, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στις οκτώ πρώτες.

Η ένατη αγωνιστική με δύο 4-1 και άλλα δύο 2-2 ήταν η πιο πλούσια ως τώρα. Η δέκατη αγωνιστική επιφύλαξε το πλούσιο 3-3 της Ριζούπολης, ενώ στην τελευταία οι μισές ομάδες πέτυχαν δύο γκολ και άλλη μια τέσσερα, ενώ μόνο τρεις δεν βρήκα δίχτυα.

Σε παρουσία σκορ το 0-0 έχει μόνο πέντε εμφανίσεις μέχρι τώρα, ενώ τα 2-2 είναι περισσότερα, έξι!

Τα γκολ ανά αγωνιστική και ο μέσος όρος γκολ

1η: 13 γκολ, μέσος όρος 2,2

(εκκρεμεί το ΑΕΚ – Ολυμπιακός)

2η: 15 γκολ, μέσος όρος 2,1

3η: 15 γκολ, μέσος όρος 2,1

4η: 13 γκολ, μέσος όρος 1,9

5η: 18 γκολ, μέσος όρος 2,6

6η: 9 γκολ, μέσος όρος 1,8

(εκκρεμούν τα Απόλλων – Λαμία, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός)

7η: 16 γκολ, μέσος όρος 2,3

8η: 9 γκολ, μέσος όρος 1,8

(εκκρεμούν ΑΕΛ – Λαμία, Άρης – ΑΕΚ)

9η: 23 γκολ, μέσος όρος 3,3

10η: 20 γκολ, μέσος όρος 2,9

11η: 21 γκολ, μέσος όρος 3,0

Σύνολο σε 72 αγώνες: 172 γκολ, μέσος όρος 2,4

Οι μέσοι όροι πέρσι

Κανονική διάρκεια: 2,44

Πλέι οφ: 2,40

Πλέι άουτ: 1,82.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου