Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ηττήθηκε με 4-1 από τον Ολυμπιακό αλλά διαμαρτύρεται ο Βόλος ΝΠΣ

ηττήθηκε-με-4-1-από-τον-ολυμπιακό-αλλά-δι-807844

Την πρώτη εκτός έδρας ήττα στην 11η αγωνιστική της Super League γνώρισε ο Βόλος ΝΠΣ χάνοντας με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, απέναντι στον οποίο έβαλε δύσκολα, αλλά με χατ-τρικ του Ελ Αραμπί, οι ερυθρόλευκοι πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι, από το οποίο οι κυανέρυθροι έχουν παράπονα.

Αρχικά και πριν τη λήξη της αναμέτρησης, οι κυανέρυθροι εξέδωσαν ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ στράφηκαν και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Η πρώτη ανακοίνωση αναφέρει: «Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι μια μεγάλη ομάδα. Μεγαλύτερη από τον Βόλο, που όμως είναι μια περήφανη ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός σώνει και καλά πρέπει, με κάθε τρόπο, να κερδίζει. Αυτά που έγιναν απόψε (σ.σ. το Σάββατο) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ημίχρονο, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Βαγγέλη Μαρινάκη έχεις συμβάλλει στο να είναι ο Ολυμπιακός μια μεγάλη ομάδα, αλλά μην την μικραίνεις με τέτοιες συμπεριφορές. Κερδίστε, αλλά όχι έτσι…».

Η διαμαρτυρία ωστόσο δεν σταμάτησε εδώ, με τους κυανέρυθρους να προχωρούν χθες Κυριακή και σε νέα ανακοίνωση παραπόνων, αυτή τη φορά κατά των διαιτητικών αποφάσεων, ενώ προφανώς σε ειρωνικό τόνο ευχαριστεί την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και για την φιλοξενία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αναλυτικά: «Σχετικά με τον χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα θέλαμε να επισημάνουμε την άψογη φιλοξενία που έτυχε η ομάδα μας, την οποία και θα ανταποδώσουμε στον αγώνα του δευτέρου γύρου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπως άλλωστε κάνουμε με όλες τις ομάδες. Ταυτόχρονα όμως είμαστε αναγκασμένοι να σταθούμε και σε διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες μας προκάλεσαν εντύπωση. Και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο γκολ που σημείωσε στο Β’ ημίχρονο ο Βόλος και ακυρώθηκε από τους διαιτητές ως επιθετικό φάουλ του Μπαρτόλο πάνω στον Σα. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θεωρούμε ότι το γκολ ήταν καθαρό και έπρεπε να μετρήσει διότι ο ποδοσφαιριστής μας βρίσκει πρώτα την μπάλα και μετά τα χέρια του Σα, θεωρούμε ανεπίτρεπτο από τον διαιτητή να μην συμβουλεύεται το VAR, ώστε να πάρει τη σωστή απόφαση. Αλήθεια, αν η ίδια φάση γινόταν αντίστροφα, πόση ώρα ο διαιτητής θα καθόταν μπροστά από το VAR; Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά περισσότερα για τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Το μόνο που θα πούμε είναι το εξής: Συνεχίστε έτσι και η 30η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι πολύ κοντά. Αν θέλουμε να δούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, θα πρέπει οι αρρωστημένες νοοτροπίες του παρελθόντος να σταματήσουν μια για πάντα».

Ο αγώνας

Ο Βόλος ΝΠΣ προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό, με πέναλτι του Μπαριέντος στο οποίο είχε υποπέσει ο Μπα επί του Δουβίκα, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα καθώς δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στο δεύτερο μισό μετά το 2-1 δεν είχε την καλή αντίδραση και το σκορ μεγάλωσε!

Ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ είχε και σε αυτό το ματς, τις απουσίες των Σέρτζιο Τέκιο και Τάσου Τσοκάνη, αλλά και τις επιστροφές των Σαλβαδόρ Σάντσες, Αντώνη Ντεντάκη αλλά και του άτυχου Ζαν Μπαριέντος.

Ετσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαραβέλης, δεξί μπακ ο Ντεντάκης, αριστερό ο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας οι Σάντσες και Κολόμπο. Ο Ριένστρα ήταν το ένα αμυντικό χαφ έχοντας αρχικά δίπλα του τον Μπαριέντος. Ο Μπαριέντος στο 11’ πέτυχε το τρίτο του φετινό γκολ με πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα στον ΝΠΣ Βόλος, αλλά στο 16’ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Σωτήρη Νίνη που έπαιξε στο «Καραϊσκάκης» 7 χρόνια μετά (τελευταίο του ματς απέναντι στον ΟΣΦΠ όταν ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2013). Μεσοεπιθετικά πλάγια ήταν από αριστερά ο Ουάρντα και δεξιά ο Μπαρτόλο που προτιμήθηκε από τον Περέα, ενώ σε ρόλο οργανωτή ήταν ο Μαρτίνες πίσω από τον προωθημένο φορ Δουβίκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βόλος ΝΠΣ που «προειδοποίησε» με δοκάρι ,προηγήθηκε 0-1 με εκτέλεση πέναλτι, είχε τον έλεγχο στο 45λεπτο απέναντι σε ένα «νευρικό» Ολυμπιακό, που όμως βρήκε την ισοφάριση (1-1) στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων …και στο β’ μέρος είχε Ελ Αραμπί.

Ενώ στο 5’ υπήρξε αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό και ο Ραντζέλοβιτς πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Ντρέγκερ στο 7ο λεπτό ο Τασος Δουβίκας αφού «άδειασε» τον Μπα, έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Σα!

Στο 11’ ήρθε το 0-1 για τον Βόλος ΝΠΣ καθώς ο Δουβίκας ξέφυγε και πάλι από τον Μπα, που συνέχισε να τον καταδιώκει, και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 μέτρα ο Μπαριέντος.

Στη συνέχεια και στο 21’ σούτ του Καμαρά έφυγε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 45’ και σέντρα-σουτ του Ουάρντα από αρκετά πλάγια και δεξιά.

Στο 45’+1 ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μασούρα, που τελικά πέτυχε το γκολ στο 45’+3 όταν μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά.

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο ΟΣΦΠ στο δεύτερο μισό με τους Ρατζέλοβιτς και Φορτούνη να απειλούν με τους κυανέρυθρους να διαμαρτύρονται κακώς για πέναλτι σε κράτημα στον Νίνη, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να δείχνει με το δάχτυλο του πως δεν ανατράπηκε, ενώ ακυρώθηκε γκολ για επιθετικό φάουλ του Μπαρτόλο πάνω στον Σα, φάση για την οποία «γράφτηκε» και η χθεσινή δεύτερη ανακοίνωση.

Παρ’ ότι ο Βόλος ΝΠΣ μέχρι το 65’ ήταν καλός, όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-1 έδιωξε το άγχος, και κυριάρχησε. Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει σταδιακά μέτρα στο γήπεδο με πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές, για να έρθει το γκολ που του έδωσε αρχικό προβάδισμα περίπου στα μισά του δεύτερου μέρους και ως το τέλος η διαφορά ήταν ο Ελ Αραμπί!

Στο 66’ ο Καμαρά από τον άξονα, έκανε την διαγώνια πάσα στον Ελ Αραμπί, που με το δεξί έκοψε την μπάλα για ν’ αποφύγει την πίεση και με ένα έξοχο πλασέ στην απέναντι γωνία, έστειλε την μπάλα εκεί που ο Γκαραβέλης δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει για το 2-1. Το 3-1 ήρθε στο 80’ και από μπαλιά του Φορτούνη, ο Ελ Αραμπί με αριστερό πλασέ, νίκησε πάλι τον Γκαραβέλη.

Στο 84’ από σέντρα του Φεράρι, ο Δουβίκας με κεφαλιά από το ύψος του πρώτου δοκαριού, έχασε την ευκαιρία να βάλει ξανά την ομάδα του σε απόσταση ενός γκολ.

Ο Ελ Αραμπί δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91’) μετά από έξοχη σέντρα του Τιάγκο Σίλβα από δεξιά, κατέβασε με το στήθος και με αριστερό πλασέ τελείωσε υποδειγματικά για το τελικό 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (5’ λ.τ. Ραντζέλοβιτς), Βινάγκρε (46’Χολέμπας), Σεμέδο, Μπα (57’ Σισέ), Μπουχαλάκης (57’ Πέπε), Καμαρά, Φορτούνης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Βρουσάι, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο: Τζολάκης, Σουντανί, Κάιπερς, Λοβέρα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75’ Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαριέντος (19’ λ.τρ. Νίνης), Μπαρτόλο, Ουάρντα (68΄Περέα), Μαρτίνες, Δουβίκας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου). VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

Συνέχεια την Τετάρτη

Ο Βόλος ΝΠΣ έχει την Τετάρτη τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι καθώς μετά την 11η αγωνιστική υπάρχει και ο εξ αναβολής αγώνας της 8ης αγωνιστικής και (μετά την Ριζούπολη και τον Πειραιά) η Βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου