Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δυναμική παρουσία στη Super League

δυναμική-παρουσία-στη-super-league-761340

Με δυναμική παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας ξεκίνησε η νέα εποχή με την προεδρία του Αχιλλέα Μπέου που έδωσε το «παρών» στο συμβούλιο του Συνεταιρισμού και οι τοποθετήσεις του ειδικά στο φλέγον θέμα της αναδιάρθρωσης προκάλεσαν θετικά σχόλια.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αλλωστε στο ΔΣ της Super League αν και από τις προηγούμενες μέρες όλα έδειχναν πως επικρατέστερο σενάριο ήταν να ψηφιστεί αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων σε 16 ή και σε 18 (!), τελικά οι ΠΑΕ με ψήφους 13-1 επέλεξαν να παραμείνουν 14 οι ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα. Μειοψήφησε ο Πανιώνιος, ο οποίος προφανώς επιθυμούσε την αναδιάρθρωση προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό έχοντας τερματίσει τελευταίος στα play out.

Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό, με τη Λίγκα να πετά το μπαλάκι στην ομοσπονδία για να πάρει την τελική απόφαση. Θεωρητικά η πρόταση της διοργανώτριας αρχής γίνεται δεσμευτική, ειδικά εφόσον προήλθε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία κάτι πρωτόγνωρο στην πρώτη παρουσία του Αχιλλέα Μπέου ως προέδρου του ΝΠΣ Βόλος με τις ΠΑΕ.

Η Λίγκα πήρε λοιπόν μια σαφή θέση εμμένοντας σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες και να μην χάσει από τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ μάλιστα κράτησε και σκληρή στάση. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ, η λίγκα προειδοποίησε πως αν δεν γίνει σεβαστή η απόφαση που πήραν οι ΠΑΕ με ψήφους 13-1 για διατήρηση των 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, δεν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση: «Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη».

Ο ισχυρός άνδρας του ΝΠΣ Βόλος Αχ. Μπέος ανέφερε μάλιστα πως θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο αν η ΕΠΟ ψηφίσει αναδιάρθρωση κόντρα στην απόφαση της Λίγκας δείχνοντας ότι και μαζί με τη Super League και ξεχωριστά κρατά σκληρή στάση κατά της αναδιάρθρωσης.

Ο Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε πως σε περίπτωση που η ομοσπονδία αποφασίσει αναδιάρθρωση κόντρα στην ψηφοφορία της Λίγκας («έτσι και κάνει καμιά… ταρζανιά», όπως είπε χαρακτηριστικά), τότε θα προσφύγει σε αθλητικά και πολιτικά δικαστήρια, για τη ζημιά που θα υποστεί η ομάδα του Βόλου: «Όλες οι ομάδες αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιοτέλεια αλλά η απόφαση να έχει να κάνει με το συμφέρον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται στο πόδι. Όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα. Για μελλοντική αναδιάρθρωση εδώ είναι η Σούπερ Λιγκ. Αποφασίσαμε 14 ομάδες και ελπίζουμε η ΕΠΟ να μην κάνει καμία ταρζανιά και να σεβαστεί την απόφαση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» σχολίασε ο Αχιλλέας Μπέος, στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα ως πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, αλλά με εμπειρία ετών.

Αρχίζει η ενίσχυση

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον ΝΠΣ Βόλος όσον αφορά στη στελέχωση του ρόστερ με μεταγραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης έφτασε στην Ελλάδα ο Σουηδός εξτρέμ Λαρς Σιμόν Λούντεβαλ που το τελευταίο εξάμηνο έπαιξε στην NorthEast United της Ινδίας και νωρίτερα αγωνιζόταν στην πατρίδα του, σε Elfsborg, Gefle, Eskilstuna City και Västerås, ενώ έχει και μια συμμετοχή με την εθνική Σουηδίας.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ κάνοντας από καιρό τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, φέρεται να έχουν συμφωνήσει με αρκετούς παίκτες για να κάνουν τη διαφορά και τη δεύτερη περίοδο στη Super League ο πήχης θα μπει λίγο ψηλότερα…

Ενας παίκτης που πρόκειται να φορέσει τα κυανέρυθρα είναι Ζοάο Γκαρσές ή Ζότα όπως είναι γνωστός στη Πορτογαλία. Ο 27χρονος διεθνής Πορτογάλος με τις ομάδες Νέων της χώρας του, καλύπτει τις θέσεις του επιτελικού μέσου αλλά και του αμυντικού χαφ, ενώ έχει αγωνιστεί και ως αριστερός χαφ. Στο κοντέρ του έχει καταγράψει 142 συμμετοχές στη Β’ Εθνική της Πορτογαλίας, τις περισσότερες με την ομάδα της Νασιονάλ.

Επίσης αφίξεις αναμένονται και από την Αργεντινή. Ο 24χρονος μέσος Τζούλιαν Μπαρτόλο με κοινοτικό διαβατήριο που αγωνιζόταν στην Ατλέτικ Ακασούσο, ομάδα της Primera B της Αργεντινής (έχει παίξει και σε Λανούς και Σαν Μιγκέλ) και ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Χέσους Κολόμπο που ήταν στην Ιντεπεντιέτε Ρινταβάβια φαίνεται ότι θα είναι αρχικά οι δυο Αργεντινοί που θα έρθουν στον Βόλο …που περιμένουν κι έναν Ισπανό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου