Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπαίνει σε συνθήκες αγώνων ο ΝΠΣ Βόλος

μπαίνει-σε-συνθήκες-αγώνων-ο-νπσ-βόλος-69406

Σε συνθήκες αγώνων μπαίνει σιγά σιγά ο ΝΠΣ Βόλος αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων σε 15 μέρες θα πρέπει να είναι έτοιμος για επιστροφή στην αγωνιστική δράση για να τελειώσει μετά από τρίμηνη διακοπή τη φετινή του χρονιά στη Super League 1, με 7 ακόμη αγώνες των play out, περιμένοντας και την κλήρωση την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Στέφανος Ξηροφώτος ήδη προσπαθεί να βάλει σιγά σιγά τους παίκτες του σε αγωνιστικές συνθήκες με τον Βολιώτη προπονητή να θέλει να αποφύγει από τη μια μυϊκούς τραυματισμούς κι από την άλλη τους κινδύνους της έλλειψης ρυθμού, που πιθανότατα θα παρουσιαστεί από τις περισσότερες ομάδες στην επανέναρξη. Ετσι στο πλαίσιο της ομαδικής προπόνησης που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος αύριο ενδέχεται να έχουν το πρώτο δίτερμα για κάποια λεπτά σε όλο το γήπεδο, ώστε να αρχίσουν να βρίσκουν οι παίκτες τα πατήματά τους, ενόψει των αγώνων του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι αφού άναψε το «πράσινο φως» από τις υγειονομικές Αρχές και με το restart, στη Super League 1 το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Για την βολιώτικη ΠΑΕ εκκρεμεί η κλήρωση των αγώνων των play out, με τα ματς για το διάστημα αυτό να έχουν ιδιαιτερότητες αφού επικυρώθηκε το δικαίωμα των ομάδων να κάνουν 5 αλλαγές και κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της.

Ο ΝΠΣ Βόλος θα δώσει επτά αγώνες για τα πλέι άουτ και βάσει της κατάταξης στην κανονική περίοδο, οι «κυανέρυθροι» θα δώσουν 3 ματς έδρας. Η Βολιώτικη ομάδα είναι στην 11η θέση με 27 βαθμούς (ισοβαθμεί με τη Λαμία), ενώ πιο κάτω είναι η Ξάνθη με 18, ο Παναιτωλικός με 17 και ο Πανιώνιος με 11. Ο ΝΠΣ Βόλος θα αγωνιστεί χωρίς άγχος αλλά με σοβαρότητα στα πλέι άουτ, από τη στιγμή που έχουν… αβαντάζ ασφαλείας δέκα βαθμών από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ 2. Και φυσικά δεν υπάρχει κίνδυνος να τερματίσει στην τελευταία θέση, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, όταν η διαφορά από τον ουραγό Πανιώνιο είναι 17 βαθμοί.

Η βαθμολογία άνεση που έχει η ομάδα θα τη βοηθήσει να αγωνιστεί ελεύθερα, με στόχο να τερματίσει σε μια τιμητική θέση και να κλείσει μια πετυχημένη χρονιά, πρώτη στη μεγάλη κατηγορία.

Ευχάριστο για τον ΝΠΣ Βόλος με την ομάδα να έχει μπει στην δεύτερη φάση των προπονήσεων που για 11 μέρες γίνονταν σε γκρουπ, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο τεχνικός Στέφανος Ξηροφώτος δουλεύει απερίσπαστος το νέο προπονητικό πλάνο δύο εβδομάδων που θα φέρει την ετοιμότητα στις 6 Ιουνίου.

Ο Βόλος ΝΠΣ στη διαδικασία των play out θα ξεκινήσει με μια απουσία αφού ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ικερ Γκουαροντσένα που έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος σκοράροντας με την ΑΕΚ, αλλά και σε 2 ματς κυπέλλου πετυχαίνοντας τα δυο γκολ στο 0-2 στο Περιστέρι, που ειχε αποβληθεί με 2 κίτρινες στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Πάντως με την επανεκκίνηση» των πλέι-οφ και πλέι-άουτ το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, το σχέδιο είναι να ολοκληρωθεί εντός των ορίων που έχει θέσει η UEFA, η αγωνιστική περίοδος 2019/20. Το προεδρείο της Λίγκας έχει βάλει κάτω εδώ και μέρες ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα με συγκεκριμένα χρονικά όρια, τα οποία και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης που για την ΠΑΕ Βόλος μετείχε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λούτσος.

Το σχέδιο θέλει: Έναρξη των παιχνιδιών στο διήμερο 6-7 Ιουνίου και ολοκλήρωση των πλέι-φ έως την Κυριακή 19 Ιουλίου. Ήτοι μέσα σε 6 εβδομάδες να γίνουν όλα τα ματς, προσφέροντας 13 διαφορετικές «πιθανές» ημερομηνίες για να ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές των πλέι-οφ με έναν σταθερό… ρυθμό (Σαββατοκύριακο-Τετάρτη-Σαββατοκύριακο).

Προσφέροντας αντίστοιχα «ευελιξία» κι ένα χρονικό «μαξιλαράκι» για να γίνει πιο μετά ένα παιχνίδι ή μια αγωνιστική, σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορονοϊού, που θα πρέπει να κρατήσει σε καραντίνα (μίνιμουμ) 5 ημερών κάθε ομάδα. Η UEFA έχει προσφέρει επίσης ένα περιθώριο προς όλες τις ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις τους έως τις 2 Αυγούστου.

Άρα σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχουν κι άλλες δύο εβδομάδες ως «ζώνη ασφαλείας» για παν… ενδεχόμενο. Από εκεί και πέρα μέσα στις επόμενες ημέρες, η Super League θα στείλει προς έγκριση από τον ΕΟΔΥ και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού και το «πρωτόκολλο αγώνων», το οποίο είναι προαπαιτούμενο από τις αρχές, για να ξεκινήσει η διαδικασία των αγώνων.

Έτσι το μόνο που εκκρεμεί είναι η κλήρωση των πλέι-άουτ (7 αγωνιστικές ανά εβδομάδα) και το αν θα χρειαστεί εντέλει να γίνει νέα κλήρωση για τα πλέι-οφ, προκειμένου να «μαζευτούν»/περιοριστούνν οι μετακινήσεις των ομάδων, θα ξεκαθαρίσουν στην επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου