Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Χωρίς αποτέλεσμα μετά από τέσσερις ώρες

χωρίς-αποτέλεσμα-μετά-από-τέσσερις-ώρ-81109

Οι ομάδες της Super League 1 συνεδρίαζαν για σχεδόν τέσσερις ώρες, αλλά από ουσία… μηδέν και έτσι τα νεότερα πηγαίνουν για τις 18 Μαΐου και μετά με το επόμενο Δ.Σ. Το αίτημα για ομαδικές προπονήσεις, το βάρος στην ΕΠΟ και η ατάκα Λυσάνδρου για την προεδρία.

Ηταν μία συνεδρίαση που δεδομένα δεν μας έκανε… σοφότερους. Από καμία άποψη. Διαφωνίες και πολλές προτάσεις υπήρξαν όπως πάντα αλλά ουσία καμία.

Το Δ.Σ. της Λίγκας αποφάσισε πως οι όποιες επόμενες αποφάσεις του θα πάνε από τις 18 Μαΐου και μετά που θα είναι το επόμενο Δ.Σ. Σε σχέση με τα συμβόλαια κρίθηκε σκόπιμο οι ομάδες να διαπραγματευθούν ατομικά με τους παίκτες τους και μετά να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα.

Συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη και το να δοθεί νέα παράταση στις προσφυγές των παικτών αλλά και το να μην μπορεί ένας παίκτης όταν κάνει προσφυγή να λύνει το συμβόλαιό του. Η προσφυγή να αφορά δηλαδή στο οικονομικό σκέλος και το πως να παίρνει τα χρήματά του. Εκεί το βάρος πέφτει στην ΕΠΟ, που θα τα συζητήσει στο προσεχές της Δ.Σ..

Επιπλέον επί τάπητος τέθηκε το να μην αποδίδεται το 5% στην ΕΠΟ αλλά και να διεκδικηθεί ποσοστό από το στοίχημα, όπως και η περαιτέρω βοήθεια της Πολιτείας.

Σε σχέση με την επιχορήγηση που θα λάβει η ΕΠΟ ο εκπρόσωπός της τόνισε πως από τα 4 και πλέον εκατ. ευρώ μόνο από το 1.3 εκατ. ευρώ και εφόσον δοθεί το ΟΚ από το συμβούλιο μπορούν να αξιοποιηθούν χρήματα για τη βοήθεια και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου πάντως εκτός από την παρουσίαση νέου χορηγικού πλάνου με αφορμή την ατάκα Κούγια για την προεδρία επισήμανε ότι «χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχουν υποψήφιοι για την προεδρία. Άλλωστε σε λίγες εβδομάδες τελειώνει η θητεία μου».

Ακόμα τονίστηκε από το προεδρείο της Λίγκας πως έχει ζητηθεί για να δρομολογηθεί και το θέμα των ομαδικών προπονήσεων των ομάδων.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ.: «Κατά την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ-Μέλη για τη διαπραγμάτευση με τον Π.Σ.Α.Π. και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Οι ΠΑΕ Λαμία και ΠΑΕ ΟΦΗ, δια των εκπροσώπων τους κ.κ. Τσικνή και Πουρσανίδη, θα μετέχουν στην ομάδα εργασίας (working group) της Super League, στη θέση των παραιτηθέντων μελών».

Χορηγικό πρότζεκτ 6 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ παρουσίασε στο Δ.Σ. ένα χορηγικό πλάνο τριετίας που θα έχει 6 εκατ. ευρώ έσοδα. Πρόκειται ουσιαστικά για αναβάθμιση της χορηγικής συνεργασίας της Λίγκας με την Interwetten. Είναι πρόταση ύψους 6 εκατ. ευρώ για ένα τριετές συμβόλαιο. Χρήματα σημαντικά και μάλιστα σε μία εποχή εν μέσω του κορονοϊού. Ο Λυσάνδρου το παρουσίασε στις ομάδες στο Δ.Σ. της Λίγκας και η απόφαση θα ληφθεί από το επόμενο Δ.Σ. – αυτό της 18ης Μαΐου – και μετά.

Να σημειωθεί πως οι δύο πλευρές είχαν πρωτοπαρουσιάσει την συνεργασία τους τον Οκτώβριο του 2019. Από τότε είχε ειπωθεί – μεταφερθεί η διάθεσή τους για πιο καλή και δυνατή συνεργασία μες στα επόμενα χρόνια. Με δεδομένη την κατάσταση της Λίγκας αναμφίβολα είναι μία εξέλιξη που μπορεί να της δώσει μεγάλη ώθηση στο οικονομικό κομμάτι. Μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική θέση – απόφαση των ομάδων – μελών του Συνεταιρισμού.

«Ο Τόρες υπολογίζεται στη Νιούελς»

Παρελθόν από τον Βόλος ΝΠΣ θα αποτελέσει ο Χοακίν Τόρες, καθώς δεν υπάρχει οψιόν στον δανεισμό του 23χρονου ακραίου από τη Νιούελς. Ετσι ήταν ουσιαστικά «κλειδωμένο» πως δεν θα συνέχιζε στους «νεοφώτιστους», μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Το νεότερο από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πως ο παίκτης θα παραμείνει στην ομάδα που ανήκει, καθώς τα ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Φρανκ Κουντέλκα, τεχνικό της, τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα τονίζουν πως θα επιστρέψει στις 30 Ιουνίου.

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

Οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος από την περασμένη εβδομάδα επέστρεψαν μετά από ενάμιση περίπου μήνα στις προπονήσεις με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο και τους συνεργάτες του έχουν καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Η διαδικασία των ιδιαίτερων προπονήσεων σε τέσσερα γκρουπ ημερησίως αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα με έμφαση στη δύναμη, τη φυσική κατάσταση, την τεχνική και τα τελειώματα.

Nova: «Περιμένουμε το πλάνο επανέναρξης»

Η Nova εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα διαρρέονται από παράγοντες της Super League 1 για την επανέναρξη του πρωταθλήματος τονίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ​πληροφόρηση προς τους εκπροσώπους της.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στελέχη της Nova, σχολιάζοντας τα όσα διαρρέονται από παράγοντες της Super League 1, αναφορικά με επαφές και συνεννοήσεις των προηγούμενων ημερών, και με δεδομένο ότι για το πλάνο την επανέναρξης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση προς τους εκπροσώπους της Nova, επισήμαιναν τα εξής:

1. Η Nova επανέλαβε την ξεκάθαρη αντίθεση της σε σενάρια αύξησης των ομάδων και αναδιάρθρωσης της Super League 1, τονίζοντας ότι τέτοιες σκέψεις και προτάσεις είναι τελείως άστοχες, χωρίς καμία ρεαλιστική βάση ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, και αναιρούν οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της SuperLeague1 καθώς δεν έχει προλάβει καν η, μόλις πριν λίγους μήνες, αναδιάρθρωση να εφαρμοσθεί.

2. Σχετικά με ερωτήματα, που τέθηκαν για τυχόν αναπροσαρμογές τηλεοπτικών συμβολαίων, η Nova ξεκαθάρισε και πάλι ότι τα εμπορικά και οικονομικά θέματα, που αφορούν τις διμερείς συνεργασίες με επιμέρους ΠΑΕ, θα συζητηθούν απευθείας με τις εν λόγω αντισυμβαλλόμενες ομάδες, αφού ανακοινωθεί από τη Superleague συγκεκριμένο πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, προς αξιολόγηση.

3. Αναφορικά με το σενάριο επαναφοράς της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, οι εκπρόσωποι της Nova θεωρούν εξαιρετικά πρόωρη όποια τοποθέτηση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του τρέχοντος πρωταθλήματος, πόσω μάλλον δε για την έναρξη της νέας σεζόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου