Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Απολύμανση σε Πανθεσσαλικό και ΕΑΚ

απολύμανση-σε-πανθεσσαλικό-και-εακ-91968

Στην απολύμανση των εσωτερικών χώρων τόσο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όσο και του ΕΑΚ προχώρησε χθες η ΠΑΕ Βόλος, ακολουθώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες των ειδικών.

Πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της ΠΑΕ Βόλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών και για αυτό θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Σημειώνεται πως οι κυανέρυθροι επέστρεψαν από χθες στις προπονήσεις, χωρισμένοι σε τέσσερα γκρουπ. Μετά από αποχή 53 μερών και προπόνησης στο σπίτι, οι κυανέρυθροι πάτησαν και πάλι χορτάρι, ξεκινώντας με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, έχοντας να περιμένουν πλέον και τις ομαδικές προπονήσεις, και εν συνεχεία και τους αγώνες των playout.

Πριν τις προπονήσεις σε Πανθεσσαλικό και ΕΑΚ πραγματοποιήθηκε η απολύμανση των χώρων, νωρίς το πρωί με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται εν συνεχεία σε τέσσερα γκρουπ.

Το κάθε γκρουπ περιελάμβανε από 6 έως 8 ποδοσφαιριστές, το οποίο ακολουθούσε ανάλογα το πρόγραμμα που έχει βγει από το τεχνικό επιτελείο και το ιατρικό αντίστοιχα, ενώ οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν και από εργομετρικές εξετάσεις, όπως και τεστ κορονοϊού.

Οι προπονήσεις μέχρι νεωτέρας θα γίνονται με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφάλειας ενώ στο γήπεδο θα πρέπει να τηρείται και η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ του κάθε παίκτη.

Απαντες στην ομάδα εκτιμούν ότι σε δύο ή σε τρεις εβδομάδες θα καταφέρουν οι παίκτες να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, ενώ παράλληλα θα γίνεται βελτίωση της ατομικής τεχνικής με μπάλα.

Τεχνικό επιτελείο, γυμναστές, γιατροί, τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ είναι εδώ και λίγες μέρες σε επαφή και έχουν καταρτίσει ένα πλάνο οργάνωσης στις νέες συνθήκες προπόνησης και πώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ολιγομελή γκρουπ, χωρίς φυσικά να τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η υγεία όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, αλλά των ανθρώπων που θα εμπλακούν στην καθημερινότητα των προγραμμάτων.

Η απόφαση για προπονήσεις (για την οποία τονίστηκε ότι θα ισχύσει ώς τα μέσα του μήνα και τότε θα επανεξεταστούν τα δεδομένα) εύλογα εκλαμβάνεται ως σημάδι επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι (σύμφωνα με το πλάνο της Super League) θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις ως τις 20-25 του μήνα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο Βόλος ΝΠΣ θυμίζουμε ότι ήταν ήδη σε αναγκαστική αναμονή για να μπει σε ρυθμούς play out και πριν ξεσπάσει η πανδημία αφού δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία στις θέσεις 7 ώς 14 ούτε έχει γίνει η κλήρωση για το μίνι πρωτάθλημα των 7 αγώνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου