Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τρίτη η μέρα των αποφάσεων!

τρίτη-η-μέρα-των-αποφάσεων-104663

Την ερχόμενη Τρίτη θα είναι η μέρα κάποιων αποφάσεων για την Super League 1 και τον ΝΠΣ Βόλος, που για μια ακόμη φορά θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση περιμένοντας να δοθούν λύσεις όχι μόνο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για αλλά θέματα.

Όπως ανακοίνωσε από την Παρασκευή η διοργανώτρια, μεθαύριο Τρίτη (28/4) θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος της Super League 1.

Όπως παντού, το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού και στο Δ.Σ. θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης, με τις ομάδες να συζητούν για τη συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής δράσης.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τρίτη, καθώς μέχρι τότε -ίσως αύριο- ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού ελέω πανδημίας.

Πάντως όπως έχει φανεί η θέληση της Super League 1 είναι να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος με τα playoffs και τα playout και στον ΝΠΣ Βόλος παραμένουν σε αναμονή για την τηλεδιάσκεψη με τις άλλες 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, εξετάζοντας όλα τα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα, ενώ η θέση της Βολιώτικης ΠΑΕ από την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη ήταν και είναι πως «όσο έχει πάρει μέτρα απαγόρευσης η κυβέρνηση δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο»…

Επίσης όπως και την πρώτη φορά η Βολιώτικη ΠΑΕ θα θέσει και άλλα ζητήματα όπως τα συμβόλαια που λήγουν, την εκταμίευση χρημάτων από τα τηλεοπτικά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων ομάδων

Στον Βόλος ΝΠΣ, όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές παραμένουν στο Βόλο, έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι και εξακολουθούν να γυμνάζονται καθημερινά στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρούνται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, ενώ σίγουρα για να είναι έτοιμοι για τη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες προετοιμασίας…

Ως γνωστόν για τον ΝΠΣ Βόλος εκκρεμούν οι 7 αγώνες των playout, ενώ τόσο στο Βόλο όσο και σε όλες τις ΠΑΕ γίνονται θεωρητικά εκτιμήσεις, που όλες συγκλίνουν στο ότι οι προπονήσεις θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι μέσα Μαΐου, με τους αγώνες να ξεκινούν τον Ιούνιο.

Στο μεγάλο ζήτημα που δημιουργείται για το «πού» και «πώς» θα γίνουν οι αγώνες των playoffs και των playout επικρατεί το ενδεχόμενο της τέλεσης τους στις κανονικές έδρες των ομάδων, ενώ υπαρκτή είναι και μια πρόταση για τη διεξαγωγή τους σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία.

Αν θα υπάρξουν την Τρίτη οριστικές αποφάσεις ή όχι ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τα εναπομείναντα παιχνίδια στη Super League 1 είναι κάτι που δεν μπορεί να προδικαστεί αυτή τη στιγμή, αν και φαίνεται δύσκολο να είναι σε θέση οι ΠΑΕ να προβούν σε ανακοινώσεις.

Πάντως πολλά θα εξαρτηθούν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την τυχόν χαλάρωση των μέτρων με άνοιγμα των αγωνιστικών χώρων…

Εναρξη των αθλητικών γεγονότων

O πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη και το γενικό γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, με κύριο ζήτημα την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Σε αυτή τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, ενώ συζητήθηκε και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως γίνεται γνωστό στο πρώτο κύμα άρσης των περιορισμών, που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

«Αναδιάρθρωση, με playoffs αλλά χωρίς playout»

Με τη δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα να παραμένει… «παγωμένη», ο Χρήστος Δάρας μίλησε στον Metropolis, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους ποδοσφαιριστές για την ασφάλειά τους».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Πανιωνίου τόνισε την πεποίθησή του πως «η αναδιάρθρωση και οι αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 σε 16 είναι η μόνη λύση».

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Ό,τι και να βγαίνει προς τα έξω, δεν υπάρχει τίποτα αληθές. Θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού και μετά η τηλεδιάσκεψη της λίγκας. Άλλωστε η καραντίνα θα πάει μέχρι τις 4 Μαΐου.

Μετά θα αποφασίσουμε τί και πώς. Το θέμα είναι πώς θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και τι προφυλάξεις πρέπει να πάρουν όλες οι μονάδες.

Άλλο είναι να κάνουν προπόνηση δύο άτομα και να κάνουν μετά μπάνιο στο σπίτι. Στη δική μας περίπτωση πρέπει να είναι όλη η ομάδα μαζί για έναν μήνα. Πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, για τους φροντιστές, τους προπονητές. Μιλάμε για μίνιμουμ 35 άτομα που πρέπει να είναι μαζί να έχουν επαφές μεταξύ τους. Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει. Κάνεις τεστ για τον κορονοϊό, βγαίνει αρνητικό και μια βδομάδα μετά βγαίνει θετικό. Και όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπορεί να βγει κάποιος θετικός. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Εγγυήσεις στους ποδοσφαιριστές δε μπορεί να δώσει κανένας. Πριν τρεις μέρες είχαμε μηδέν θανάτους και χθες και προχθές σκάνε δυο κλινικές με κρούσματα. Ποιος θα εγγυηθεί; Ο πρωθυπουργός; Ο Τσιόδρας; Πώς θα κάνουμε προπόνηση; Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για κάτι τέτοιο.

Αν διακοπεί το πρωτάθλημα και θεωρηθεί οριστική η βαθμολόγια, στην Super League 2 ισχύει το ίδιο πράγμα. Η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση, να γίνουν οι ομάδες 16. Δεν μπορούν να συνεχίσουν και τα αλλά πρωταθλήματα. Το θέμα είναι τηλεοπτικό, τα λεφτά θα βγουν με τα ματς των playoffs. Τα κανάλια θα έχουν κέρδη από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, όχι από Πανιώνιο και Παναιτωλικό.

Την ΟΥΕΦΑ τη νοιάζει ποιες ομάδες θα δηλωθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια λύση είναι να γίνουν μόνο τα playoffs και να μη γίνουν τα playout. Να μείνει η βαθμολογία από την 7η θέση και κάτω ως έχει και να ανέβουν και οι 2 ομάδες από την Super League 2».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου