Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παράταση για επιστροφή στα γήπεδα…

παράταση-για-επιστροφή-στα-γήπεδα-107020

Παράταση κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου, στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, που έληγαν στις 27 Απριλίου, έδωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο εξόδου» από την πανδημία κάτι που σημαίνει και παράταση στις αποφάσεις για επιστροφή στα γήπεδα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Παράταση πήρε και η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του ΔΣ της Super League 1 που αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα και μετατίθεται για την Τρίτη χωρίς να αποκλείεται οι όποιες αποφάσεις να παρθούν μετά τη λήξη ή χαλάρωση των μέτρων που εννοείται ότι θα ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα αρχικά για προπονήσεις.

Ολα πάντως δείχνουν πως η θέληση της Super League 1 είναι να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και στον ΝΠΣ Βόλος παραμένουν σε αναμονή για τη νέα τηλεδιάσκεψη με τις άλλες 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, εξετάζοντας όλα τα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα, ενώ η θέση της βολιώτικης ΠΑΕ από την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη ήταν και είναι πως «όσο έχει πάρει μέτρα απαγόρευσης η κυβέρνηση δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο»

Στον Βόλος ΝΠΣ που όλοι οι ποδοσφαιριστές παραμένουν στον Βόλο έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι και εξακολουθούν να γυμνάζονται καθημερινά στα σπίτια τους, προκειμένου να διατηρούνται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, ενώ σίγουρα για να είναι έτοιμοι για συνέχεια θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες προετοιμασίας…

Ως γνωστόν για τον ΝΠΣ Βόλος εκκρεμούν οι 7 αγώνες των πλέι άουτ, ενώ τόσο στον Βόλο όσο και σε όλες τις ΠΑΕ γίνονται θεωρητικά εκτιμήσεις που όλες συγκλίνουν στο ότι οι προπονήσεις θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι μέσα Μαΐου με τους αγώνες να ξεκινούν τον Ιούνιο.

Στο μεγάλο ζήτημα που δημιουργείται για το πού και πώς θα γίνουν οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ επικρατεί το ενδεχόμενο της τέλεσής τους στις κανονικές έδρες των ομάδων, ενώ υπαρκτή είναι και μια πρόταση για τη διεξαγωγή τους σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία…

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Λίγκας συζητούσαν διάφορα σενάρια, με το πιθανότερο να είναι ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο κι ευρισκόμενες σε καραντίνα 30-40 ημερών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Το ένα από αυτά τα σενάρια που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη, έχει να κάνει με την Αθήνα, όπου υπάρχει πληθώρα γηπέδων, αλλά θεωρείται απίθανο να εγκριθεί από ΠΑΟΚ και Αρη, όπως αντίστοιχα και η Θεσσαλονίκη.

Μια άλλη επιλογή είναι το Ηράκλειο, το οποίο όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν όλες οι ομάδες στην Κρήτη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν τρία γήπεδα προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αγώνες των πλέι οφ, κάτι που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι μόνο το Παγκρήτιο και το Γεντί Κουλέ πληρούν τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου ένα σενάριο που έχει αυτή τη στιγμή σημαντικά πλεονεκτήματα είναι αυτό που αφορά στο ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία, που είναι τρεις πόλεις που βρίσκονται στη μέση χιλιομετρικά μεταξύ των ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης (κυρίως δηλαδή των πλέι οφ), ενώ φυσικά υπάρχουν και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσουν, αλλά και προπονητικά κέντρα για να προπονούνται τις μέρες που δεν θα έχουν αγώνες.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται καμία ομάδα να κάνει αυθημερόν μεγάλα ταξίδια για να αγωνιστεί και το μοναδικό μειονέκτημα έγκειται στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, το οποίο πάντως το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά βελτιωμένος.

Σε αυτό το σημείο σημαίνοντα ρόλο θα παίξει και το πότε θα ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία, αλλά και τι οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας. Διότι ο στόχος θα ήταν η εγκατάσταση των έξι ομάδων σε ξενοδοχείο και ουσιαστικά η απομόνωσή τους για όσο διάστημα αγωνίζονται.

Ο αδικημένος γεωγραφικά φυσικά σε αυτή την περίπτωση και για τα πλέι οφ θα ήταν ο ΟΦΗ αλλά με βάση τις συνθήκες δεν υπάρχει και 100% δίκαιη απόφαση για όλες τις ομάδες. Ούτως ή άλλως οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε δεν υπάρχει και το χάντικαπ της έδρας για καμία ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στις ημερομηνίες θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Από τη μέρα που θα ανακοινωθεί το άνοιγμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα μπορούσε να τοποθετηθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα ώστε να υπάρξει ικανό διάστημα προετοιμασίας.

Αναφορικά με τα πλέι άουτ, ο ΝΠΣ Βόλος τάσσεται υπέρ του σεναρίου των τριών πόλεων, αλλά και των εδρών των ομάδων αν και η Superleague θα ήθελε να γίνουν σε γήπεδα της Αθήνας, που έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν αγώνες.

Ο μεγάλος κίνδυνος βέβαια που σήμερα δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί είχε τεθεί στην τελευταία τηλεδιάσκεψη. Τι θα συμβεί αν ένα μέλος μιας ομάδας που βρίσκεται σε καραντίνα προσβληθεί από τον κορονοιό ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πώς θα αγωνιστεί η υπόλοιπη ομάδα ενώ πρέπει να τεθεί σε καραντίνα και ποιος μπορεί να προβλέψει την αντίδραση και των αντιπάλων ποδοσφαιριστών; Ερωτήματα που δεδομένα θα μπουν στο τραπέζι και θα αναζητηθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία αθλητών, προπονητών και staff των ομάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου