Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σενάρια επιστροφής για Φεράντο αλλά «όχι» του Ισπανού τεχνικού

σενάρια-επιστροφής-για-φεράντο-αλλά-119344

Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League να έχει μπει στον πάγο, όπως και τα υπόλοιπα στον κόσμο, λόγω κορονοϊού, ωστόσο δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας έκανε λόγο για… πρόταση «επαναπατρισμού» από τον Βόλος ΝΠΣ στον Χουάν Φεράντο, ο οποίος είχε αποχωρήσει το χειμώνα λόγω πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε στο μάτι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται αρχικά στο εν λόγω δημοσίευμα: «Ο Βόλος ήλθε σε επαφή με τον πρώην προπονητή του, Χουάν Φεράντο, πριν από λίγες ημέρες και τον κάλεσε ν’ αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία, συναντώντας ωστόσο την άρνηση του Καταλανού» και συμπληρώνει: «Ο Χουάν Φεράντο αποτελεί κεφάλαιο για το Βόλο, καθώς ήταν ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα της Μαγνησίας από την τρίτη κατηγορία και την οδήγησε σε δύο διαδοχικές ανόδους και την παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα της Μαγνησίας με τον Καταλανό στο τιμόνι έκανε εξαιρετική πορεία δεδομένων των δυνατοτήτων της. Αλλωστε οι λόγοι του διαζυγίου δεν ήταν αγωνιστικοί.

Ο 39χρονος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και μάλιστα φοβήθηκε μήπως χάσει την όραση από το ένα του μάτι, όπως υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του.

Ο συμπατριώτης του, Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και ουσιαστικά απέτυχε.

Τον διαδέχθηκε ο Στέφανος Ξηρόφωτος, ο οποίος αποτελεί σε κάθε περίπτωση προσωρινή λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βόλος ήλθε σε τηλεφωνική επαφή με τον πρώην προπονητή του, Χουάν Φεράντο, πριν από λίγες ημέρες και τον κάλεσε ν’ αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία με ορίζοντα προφανώς και την επόμενη σεζόν (όποτε ξεκινήσει αυτή λόγω κορονοϊού).

Ο Καταλανός, ωστόσο, απάντησε αρνητικά. Κι αυτό γιατί προτιμά να περιμένει κάτι καλύτερο να του παρουσιαστεί είτε στην Ισπανία, είτε στην Ελλάδα».

Ερωτηματικό η επιστροφή

Με τον χρόνο να κυλά και την επανεκκίνηση να γίνεται πιο μακρινή, άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον Βόλος ΝΠΣ να παραμένει έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο, την ώρα που στη βολιώτικη ομάδα εκτιμούν ότι αν αποφασιστεί επανέναρξη θα ξεκινήσουν ξανά προπονήσεις τον Μάιο.

Στον Βόλος ΝΠΣ περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας με τον κορονοϊό, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν την καραντίνα και να προπονούνται μόνοι τους βάσει προγράμματος, που έχει καταρτίσει η τεχνική ηγεσία, και με τον Στέφανο Ξηροφώτο να ελέγχει και διαδικτυακά την τήρησή του.

Ο Βολιώτης προπονητής έχει και καθημερινή επαφή με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ όλοι γνωρίζουν πως άλλο είναι να γυμνάζεσαι ατομικά και άλλο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα… για ένα ομαδικό άθλημα.

Πάντως στην παρούσα φάση, που έχουν σταματήσει οι προπονήσεις, εκείνο που προέχει είναι οι ποδοσφαιριστές να διατηρήσουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Ολα δείχνουν άλλωστε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προπονήσεων για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει των υπόλοιπων αγώνων της στη σεζόν, που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για τα playout και τον ΝΠΣ Βόλος εξασφαλισμένο στην κατηγορία, θα είναι επτά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου