Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πιο μακρινή γίνεται η επανεκκίνηση

πιο-μακρινή-γίνεται-η-επανεκκίνηση-121798

Με τον χρόνο να κυλά και την επανεκκίνηση να γίνεται πιο μακρινή, άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον ΝΠΣ Βόλος να παραμένει έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο την ώρα που στη βολιώτικη ομάδα εκτιμούν ότι αν αποφασιστεί επανέναρξη τότε τον Μάιο θα ξεκινήσουν ξανά προπονήσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον ΝΠΣ Βόλος περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας με τον κορονοϊό, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν την καραντίνα και να προπονούνται μόνοι τους βάσει προγράμματος που έχει καταρτίσει η τεχνική ηγεσία και με τον Στέφανο Ξηροφώτο να ελέγχει και διαδικτυακά την τήρησή του.

Ο Βολιώτης προπονητής έχει και καθημερινή επαφή με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ όλοι γνωρίζουν πως άλλο είναι να γυμνάζεσαι ατομικά και άλλο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα… για ένα ομαδικό άθλημα. Πάντως στην παρούσα φάση, που έχουν σταματήσει οι προπονήσεις, εκείνο που προέχει είναι οι ποδοσφαιριστές να διατηρήσουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Ολα δείχνουν άλλωστε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες προπονήσεων για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει των υπόλοιπων αγώνων της στη σεζόν που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για τα πλέι άουτ και τον ΝΠΣ Βόλος εξασφαλισμένο στην κατηγορία θα είναι επτά…

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι η υγεία όλων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και η ενότητα είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με επιτυχία στα επόμενα βήματα» είναι η θέση των ανθρώπων του ΝΠΣ Βόλος που τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιμένουν καλύτερες μέρες αλλά τον επόμενο μήνα.

Πάντως ο Στέφανος Ξηροφώτος βρίσκεται σε επαφή με τους συνεργάτες του και έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους αν όλα πάνε καλά για το διάστημα προετοιμασίας του Μαΐου.

Ολα αυτά βέβαια θεωρικά αφού και η Σούπερ Λίγκα άλλωστε με ενημέρωσή της ξεκαθάρισε ότι στο working group δεν έγινε κουβέντα για επανέναρξη του πρωταθλήματος και πιθανές ημερομηνίες.

Η διοργανώτρια κάνει σαφές ότι δόθηκε εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Super League και των ΠΑΕ.

«Το working group δεν έχει ασχοληθεί ειδικώς με πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης του πρωταθλήματος ή γενικώς την εξέλιξη της διοργάνωσης, αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών καθώς και των αρμόδιων κρατικών αρχών» τονίζεται στην πρώτη ανακοίνωση της επιτροπής της Super League που συστάθηκε και θα καταθέσει αποτελέσματα και προτάσεις στη νέα τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων στις 24 Απριλίου.

Το γενικό πάγωμα της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει αντίκτυπο στα έσοδα των ομάδων και οι αρμόδιοι φορείς στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη συζήτησαν πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, καθώς αρκετοί σύλλογοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα οικονομικής επιβίωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου