Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Πιθανό σενάριο επιστροφής στις προπονήσεις»

πιθανό-σενάριο-επιστροφής-στις-προπ-124964

Το πιθανό σενάριο επιστροφής των ομάδων της Super League στις προπονήσεις γύρω στα μέσα Μαΐου άρχισαν να βλέπουν από χθες στον ΝΠΣ Βόλος μετά τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο επανέναρξης της Super League, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον ΝΠΣ Βόλος πάντως παραμένουν σε στάση αναμονής για επιστροφή στη δράση και αν και βλέπουν πως η μέρα αυτή αργεί η βολιώτικη ομάδα θα περιμένει «νέα» μετά τις 24 Απριλίου όπως συναποφάσισε με τις άλλες 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Σίγουρα σκέψεις για το πότε θα γίνει η επιστροφή στη δράση κάνουν βέβαια όλοι, αλλά το πρώτο που εύχονται είναι η υγεία για όλους… παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό, ως μέτρο προφύλαξης για την εξάπλωση του κορονοϊού κι ενώ κανένας από τους παίκτες του ΝΠΣ Βόλος δεν έφυγε εκτός Βόλου.

Στον Βόλος ΝΠΣ ως γνωστόν έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι, υπάρχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τους παίκτες και ενημέρωση των ξένων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στις χώρες τους. Άλλωστε στην ομάδα υπάρχουν και τέσσερις Ισπανοί και στη χώρα τους τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Η νέα ελπίδα επανεκκίνησης ήρθε πάντως χθες με τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού πού χαρακτήρισε πιθανό το σενάριο επιστροφής των ομάδων στις προπονήσεις γύρω στα μέσα Μαΐου και επανεκκίνησης των αγώνων μετά από 2-3 εβδομάδες, υπογραμμίζοντας ότι όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και πάντα με σεβασμό στις συμβουλές των ειδικών.

«Κι εκείνοι (η Super League) κάνουν διάφορους σχεδιασμούς, διότι εκτιμούν ότι κάπου στον Μάιο μπορεί σιγά-σιγά να υπάρξει η επανεκκίνηση της αγοράς, άρα και του αθλητισμού. Εμείς επειδή βρισκόμαστε σε μία καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες, το βλέπουμε πιθανό αυτό.

Δηλαδή στα μέσα του Μάη να αρχίσει να επανέρχεται στην κανονικότητα η χώρα μας και πιθανότατα να αρχίσουν σιγά-σιγά και οι προπονήσεις. Χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για να επανέλθουν οι ομάδες.

Πάντα σε συνεννόηση με UEFA, Λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, αλλά σεβόμενοι και τις συμβουλές των ειδικών, θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: «Πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς δεν έχουμε λόγο να είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Κι εφόσον αυτό αποτελέσει και απόφαση των εμπλεκομένων, εμείς από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτή την απόφαση. Δεν θα πάρουμε καμία απόφαση εν αγνοία των εμπλεκομένων. Θα ήταν τραγικό λάθος».

Σαφώς πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο κ. Αυγενάκης, αναφορικά με τις μικρότερες κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τις μικρές κατηγορίες με την ίδια σιγουριά που συζητάμε αυτή τη στιγμή με UEFA, Λίγκα κλπ. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε επαφή, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η υγεία των αθλητών. Οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στην τελική απόφαση».

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες παραμέτρους που αφορούν στο πρωτάθλημα της Super League, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, είναι πράγματα που έχουν υπογράψει, τα συμβόλαια με τους παίκτες, είναι μία σειρά ζητημάτων που εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι, δεν είναι απλή υπόθεση. Εδώ αντιμετωπίζεται το σύμπλεγμα που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα;» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης

Η Super League θα συμπαρασύρει και το Κύπελλο

Αρρηκτα συνδεδεμένες είναι οι τύχες πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που λόγω της πανδημίας είναι τελικά αδύνατο να ολοκληρωθεί η Super League, ανάλογη θα είναι και η τύχη του δεύτερου τη τάξει θεσμού, παρ’ ότι εκκρεμούν μόλις τρία ματς (οι επαναληπτικοί ημιτελικοί Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ και ο τελικός). «Ναι μεν πρόκειται για διαφορετική διοργάνωση, αλλά αν η Super League διακοπεί οριστικά, τότε θα συμπαρασύρει και το Κύπελλο», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ που είναι αρμόδιο για το Κύπελλο.

Συγκεντρώνουν χρήματα οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχωρούν οι Έλληνες διαιτητές, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να τους καλεί να συγκεντρώσουν χρήματα για την κατασκευή ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, ο διεθνής ρέφερι πρότεινε στους διαιτητές και βοηθούς της Σούπερ Λίγκας να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση κατασκευής ΜΕΘ αλλά και για ιατρικό υλικό στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο κάθε διαιτητής (26 τον αριθμό) μπορεί να καταθέσει το ποσό των 500 ευρώ, ενώ οι 50 βοηθοί της πρώτης κατηγορίας μπορούν να συνεισφέρουν το ποσό των 250 ευρώ. Ορισμένοι διαιτητές, βέβαια, αντιπρότειναν να συνδράμει ο καθένας με όποιο ποσό μπορεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου