Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένει… κεκλεισμένων των θυρών

περιμένει-κεκλεισμένων-των-θυρών-170085

Σε αναμονή ο Βόλος ΝΠΣ για τα playout της Super League

Την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή όλων των αγώνων, όλων των κατηγοριών που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες 15 ημέρες επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ΕΠΟ, με τον Βόλος ΝΠΣ ωστόσο να μη γνωρίζει ακόμη πότε θα ξεκινήσει η δική του σειρά αγώνων παραμονής.

Χωρίς θεατές θα διεξαχθούν τα παιχνίδια όλων των κατηγοριών για τις επόμενες 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό

και σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ επιβεβαιώνονται όσα έγιναν γνωστά μέσω της Κυβέρνησης την περασμένη Κυριακή: «Σε εφαρμογή των προληπτικών ειδικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες όλων των κατηγοριών, εθνικών ή τοπικών, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι εντός της τρέχουσας και της προσεχούς εβδομάδας, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών».

Super League: Κεκλεισμένων οι δύο πρώτες αγωνιστικές

Με ανακοίνωσή της η Super League επιβεβαίωσε το «λουκέτο» στα γήπεδα για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των playoffs, που ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση: «Γνωστοποιείται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 726) και ετέθη σε ισχύ η υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15954 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιβολής μέτρων σε σχέση με τον κορονοϊό COVID-19.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής επιβάλλεται «προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Ως εκ τούτου και εφόσον η ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής των playoffs του Πρωταθλήματος Super League που έχουν ορισθεί για διεξαγωγή για τις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League (K19, K17 και Κ15) που έχουν προγραμματισθεί για διεξαγωγή μέχρι και την 22/3/2020».

Το πρόγραμμα των δυο πρώτων αγωνιστικών:

1η αγωνιστική

(14/3)

Αρης-ΟΦΗ (19:30)

(15/3)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30)

2η αγωνιστική

(21/3)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

(22/3)

ΟΦΗ-ΑΕΚ (17:15)

Ολυμπιακός-Αρης (19:30).

Αναμονή μετά το φιλικό

Μετά την αδυναμία του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής της Super League, που επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 1-6 της Super League και έκανε και κλήρωση για τα playoffs, που αρχίζουν 14/3 δεν έκανε το ίδιο και δεν προχώρησε καν στην διαδικασία για την επικύρωση της βαθμολογίας που αφορά στις θέσεις 7-14.

Ως γνωστόν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε 4 εντός έδρας και 3 εκτός έδρας αγώνες στα playout, ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε 3 εντός έδρας αγώνες και 4 εκτός έδρας αγώνες στα playout και η πρωτόδικη τιμωρία της Ξάνθης (-12) την «τοποθετεί» με 18 στην 12η θέση. Αυτό σημαίνει ότι αν γινόταν κλήρωση θα έπαιζε τρία παιχνίδια στην έδρα της και τέσσερα εκτός, κάτι το οποίο θα «άλλαζε» αν η επιτροπή εφέσεων ανατρέψει την απόφαση!

Ο ΝΠΣ Βόλος ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των playout θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας.

Ο Βόλος ΝΠΣ «έχασε» στην ισοβαθμία από τη Λαμία την 10η θέση …από την άμυνά του αφού είχε πετύχει 4 γκολ παραπάνω αλλά είχε δεχτεί 9 περισσότερα απ΄ ό,τι η ομάδα της Φθιώτιδας.

Οι κυανέρυθροι μάλιστα έδωσαν και φιλικό αγώνα το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Λαμία, προσπαθώντας να μείνουν σε εγρήγορση.

Οσον αφορά στα playout ο Ικερ Γκουαροντσένα με τη 2η κίτρινη που δέχτηκε στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό, θα λείψει από το πρώτο του ΝΠΣ Βόλος, ενώ θα επιστρέψουν Μάντζης και Οικονόμου που έλειψαν από τα τελευταία παιχνίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου