Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένει …το αν θα αγωνιστεί ο ΝΠΣ Βόλος

περιμένει-το-αν-θα-αγωνιστεί-ο-νπσ-βό-253167

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει το Σαββατοκύριακο επανέναρξη του πρωταθλήματος

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε αναμονή για την οριστική απόφαση για το αν θα επανεκκινήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Super League είναι ο ΝΠΣ Βόλος όπως και όλες οι ομάδες που θα περιμένουν σήμερα τη λύση που θα είναι να ανασταλεί η αποχή των διαιτητών που έγινε μέσω κωλυμάτων ή να έρθουν ξένοι διαιτητές.

Χθες το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο και να ανασταλεί η αποχή των διαιτητών. Βέβαια αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την Super League περιμένοντας από την ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί…

Από το χθεσινό Δ.Σ. της Super League που έγινε με αφορμή την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω των κινητοποιήσεων των διαιτητών της κατηγορίας δεν συμμετείχαν ΟΣΦΠ και Λαμία με τους ερυθρόλευκους να διαρρέουν πως «δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία αν προηγουμένως δεν γίνουν ριζικές αλλαγές σε ΕΠΟ και ΚΕΔ».

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, έθεσε τέσσερις άξονες: Οι δύο πρώτοι είναι να γίνει κανονικά η 17η αγωνιστική και να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη της βίας που ασκείται εναντίον των διαιτητών. Σε αυτά τα δύο συμφώνησαν άπαντες. Οι άλλοι δύο άξονες ήταν να μπει τέλος στην τοξικότητα με παύση των δηλώσεων και ταυτόχρονα να αποσυρθούν οι μηνύσεις σε βάρος των διαιτητών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League: «Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν από τα παρόντα μέλη (13/15) τα εξής: (α) Η Super League εμμένει ότι η 17η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Super League, ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

(β) Είναι αυτονόητο και σαφές ότι καταδικάζεται κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

(γ) Χωρίς να θίγεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, θα πρέπει αφενός μεν να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών. H ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάχθηκε.

(δ) Θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση επιτροπής της Super League (αποτελούμενης από τους κ.κ. Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη) με την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Στην κρίση της τελευταίας θα απόκειται αν σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των διαιτητών.

(ε) Τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών».

Ετσι με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση της λίγκας (Λυσάνδρου, Μποροβήλος, Πουρσανίδης) με ΕΠΟ και ΚΕΔ, με σκοπό να ζητηθεί η αναστολή της αποχής, ώστε να δοθεί χρόνος για επίλυση των ζητημάτων που έχουν τεθεί από τους διαιτητές.

Στο ΔΣ πάντως ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, είπε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με το να έρθουν μόνο ξένοι διαιτητές γιατί θα αρνηθούν λόγω αλληλεγγύης προς τους Έλληνες.

Σε ετοιμότητα

Στον ΝΠΣ Βόλος πάντως είναι σε ετοιμότητα και σε ρυθμούς προετοιμασίας για επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας τον πρώτο αγώνα για το 2020 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ για την 17η αγωνιστική.

Η προετοιμασία για τον ΝΠΣ Βόλος γίνεται ακόμη χωρίς τον Χουάν Φεράντο αλλά με δύο νέα πρόσωπα τον διεθνή Αλγερινό κεντρικό αμυντικό Λιασίν Κανταμούρο Μπετάιμπα και τον Βαγγέλη Οικονόμου ο οποίος ήρθε στον Βόλο από τον Παναθηναϊκό και θα ανακοινωθεί επίσημα μετά την 1η Ιανουαρίου.

Πάντως ίσως και σήμερα η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώσει κι άλλη μεταγραφή αυτή του 27χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού Ίκερ Γκουαροτσένα που φέτος αγωνιζόταν στην πολωνική Πογκόν Σέτσιν και έλυσε το συμβόλαιό του ενώ έχει αρκετές παραστάσεις κυρίως από την Ισπανία (Μπιλμπάο Β’, Τενερίφη, Μιραντές, Κουλτουράλ Λεονέσα).

Οι μεταγραφές θα συνεχιστούν ενώ από το αρχικό ρόστερ έχουν αποχωρήσει πέντε από τους 24 παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί (Σαρμιέντο, Ηλιόπουλος, Ατιγιάτ, Μυστακίδης, Μπασόγκ) και στους μεταγραφικούς στόχους της ΠΑΕ Βόλος παραμένει ένας ακόμη μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα. Αγωνιστικά για τον ΝΠΣ Βόλος το μόνο πρόβλημα είναι ο Χουάν Μουνίθ που έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες και θα λείψει από δυο ματς.

Αναβλήθηκαν οι απολογίες

Αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου πήρε η εκδίκαση της απολογίας των Κώστα Καραπαπά και Αχιλλέα Μπέου για το μεταξύ τους επεισόδιο, που οδήγησε και στην αποβολή τους στο ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο δήμαρχος Βόλου που ήταν στον πάγκο με την ιδιότητα του διερμηνέα είχαν κληθεί από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας, ωστόσο η διαδικασία δεν έλαβε χώρα.

Κι αυτό γιατί ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, είχε προσωπικό κώλυμα, ενώ λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για την Αθήνα ο μάρτυρας υπεράσπισης του Αχιλλέα Μπέου, Μάνος Παναγιωτόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου