Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Είχε και παράταση το ΝΠΣ Βόλος – ΟΣΦΠ

είχε-και-παράταση-το-νπσ-βόλος-οσφπ-258658

«Ναι στην επανάληψη του αγώνα με μία προϋπόθεση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος

Το 0-0 του προχθεσινού αγώνα του ΝΠΣ Βόλος και του Ολυμπιακού Πειραιά φαίνεται ότι είχε και παράταση εκτός γηπέδου καθώς οι Πειραιώτες αφού δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους δυνατούς Βολιώτες προσπάθησαν να κερδίσουν εντυπώσεις με ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ενώ έφτασαν να μιλούν και για επανάληψη του αγώνα παίρνοντας πάντως την απάντησή τους από την ΠΑΕ Βόλος.

Θέση λοιπόν στο αίτημα του Ολυμπιακού Πειραιά να επαναληφθεί ο προχθεσινός αγώνας Βόλος-Ολυμπιακός, πήρε η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωση που εξέδωσε και αναφέρει ότι οι πράξεις κάποιων παραγόντων των «ερυθρόλευκων» ξεφτιλίζουν τον σύλλογο στο πανελλήνιο.

Με αφορμή λοιπόν το αίτημα να επαναληφθεί το παιχνίδι, η βολιώτικη ΠΑΕ δηλώνει σύμφωνη, αρκεί το ίδιο να γίνει με αγώνες που τα διαιτητικά «εγκλήματα», όπως αναφέρει, ευνόησαν τον Ολυμπιακό και κάποια του χάρισαν τίτλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Σε απάντηση του παραληρήματος μίας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός που δυστυχώς με τις πράξεις κάποιων παραγόντων του ξεφτιλίζεται στο πανελλήνιο, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ΠΑΕ Βόλος είναι σύμφωνη με την επανάληψη του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, με την προϋπόθεση πριν από αυτό να επαναληφθούν οι αγώνες όπου τα διαιτητικά «εγκλήματα» ευνόησαν τον Ολυμπιακό και μάλιστα κάποια από αυτά του χάρισαν τίτλους.

Και για όσους έχουν ξεχάσει τις κλοπές υπέρ του Ολυμπιακού, ενδεικτικά σας αναφέρουμε δύο αγώνες όπου έχουν κρίνει τίτλους αλλά και δύο φετινούς αγώνες όπου ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς και έχει κερδίσει βαθμούς που δεν άξιζε:

11/5/2016 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (τελικός κυπέλλου) 3-1 ΚΛΟΠΗ

19/2/2011 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-1 ΚΛΟΠΗ

25/9/2019 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 ΚΛΟΠΗ

19/10/2019 Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1 ΚΛΟΠΗ

Θα μπορούσαμε φυσικά να αναφέρουμε εκατοντάδες άλλα ματς όπου τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από τη διαιτησία, αλλά το θεωρούμε περιττό, μια και όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνωρίζει.

Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν γίνεται να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Με νταηλίκια και εκφοβισμούς δεν κερδίζονται ούτε οι αγώνες αλλά και ούτε και τα πρωταθλήματα. Αυτές οι πρακτικές και οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Κύριοι του Ολυμπιακού, μη μικραίνετε άλλο τον ιστορικό αυτό σύλλογο.

ΗΜΑΡΤΟΝ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Βόλος είναι μία ομάδα που σε κάθε αγώνα επιδιώκει το καλύτερο δυνατό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ούτε που μας απασχολεί».

Ο ΝΠΣ Βόλος κατάφερε με καλή αμυντική λειτουργία και αλληλοκάλυψη να ξεπεράσει τις απουσίες του και να βάλει στοπ στον Ολυμπιακό Πειραιά και ο γκολκίπερ Σάκης Γκαραβέλης έκανε δηλώσεις μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του Βόλου με στον Ολυμπιακό, εμφανώς χαρούμενος με την επιτυχία της ομάδας λέγοντας: «Πήραμε έναν χρυσό βαθμό, ξέραμε ότι παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Όλοι μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά από πολύ κόπο ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς. Η ομάδα δεν έπαιξε με σκοπιμότητες αλλά είναι λογικό με τέτοιες ομάδες να δίνεις προτεραιότητα στο αμυντικό κομμάτι. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

Στον ΝΠΣ Βόλος οι παίκτες πήραν εορταστικό ρεπό και θα επιστρέψουν στο γήπεδο Παρασκευή, ενώ προχωράει και η μεταγραφική ενίσχυση.

Ηδη η ΠΑΕ Βόλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιασίν Κανταμούρο Μπετάιμπα καθώς ο διεθνής Αλγερινός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο ενάμιση χρόνου με τη βολιώτικη ομάδα, ενώ αναμένεται και η επισημοποίηση της μεταγραφής του Βαγγέλη Οικονόμου ο οποίος αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό.

Επίσης στους μεταγραφικούς στόχους της ΠΑΕ Βόλος παραμένει ο 27χρονος Βάσκος Ίκερ Γκουαροτσένα που φέτος αγωνίζονταν στην Πολωνική Πογκόν Σέτσιν, ενώ έχει αρκετές παραστάσεις κυρίως από την Ισπανία (Μπιλμπάο Β’, Τενερίφη, Μιραντές, Κουλτουράλ Λεονέσα) και «κολλάει» στο Λάτιν πλάνο της βολιώτικης ομάδας, ενώ σύμφωνα με γαλλικά ρεπορτάζ, ο Βόλος κινείται για την απόκτηση του 25χρονου αμυντικού της Βαλενσιέν, Μπαπτίστ Αλοέ.

Επίθεση με κροτίδα στο σπίτι του Ευαγγέλου

Στο μάτι αγνώστων παρουσιάζεται να μπήκε ο Άγγελος Ευαγγέλου. Το σπίτι του διαιτητή, που βρισκόταν στο VAR του αγώνα ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός, έγινε στόχος επίθεσης. Οι δράστες προσέγγισαν την πολυκατοικία που μένει ο ρέφερι και πέταξαν από το πλαϊνό τζάμι κροτίδα, η οποία εξερράγη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Μετά την κλήση των Αρχών, στο σημείο έφτασε η σήμανση, η οποία πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και περισυνέλεξε τα υπολείμματα της κροτίδας.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη στην διαιτησία εξέδωσε η ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αθλιοτήτων.

Ο Ολυμπιακός ζητά τις συνομιλίες

Πάντως χθες με επιστολή της προς την ΚΕΔ, η οποία κοινοποιείται και στην UEFA, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά να δημοσιευθούν οι συνομιλίες Φωτιά (διαιτητής) – Ευαγγέλου (διαιτητής VAR) από το κυριακάτικο (22/12) παιχνίδι στον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός αναφέρει και δύο παραδείγματα από το εξωτερικό με λανθασμένους χειρισμούς VAR και το πως αντιμετωπίστηκαν δημοσίως από CONMEBOL και διαιτητή αντίστοιχα.

Το πρώτο δημοσίευμα έχει να κάνει με το ότι η CONMEBOL, η αντίστοιχη UEFA της Λ. Αμερικής, δημοσίευσε τους διαλόγους του διαιτητή με το VAR από τις δύο επίμαχες φάσεις του τελικού του Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα.

Στο δεύτερο παράδειγμα, ο διαιτητής στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή-Βραζιλία, κατηγόρησε δημόσια το VAR για το ότι δεν τον κάλεσε να δει ορισμένες επίμαχες φάσεις και ουσιαστικά έμεινε εκτεθειμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου