Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Προηγήθηκε αλλά έχασε ο Βόλος στη Λάρισα

προηγήθηκε-αλλά-έχασε-ο-βόλος-στη-λάρι-285204

Η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει 0-1 στην έδρα της από τον Βόλο, αλλά με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό με απίστευτα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, κατέκτησε τη νίκη με 2-1 για τη 12η αγωνιστική.

Πολλές φορές κάνουμε λόγο για ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο στις αναμετρήσεις, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Βόλο. Μόλις στο 6’ ο Τόρες έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας του Κρίστινσον ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, όταν στο 8’ ο Φατιόν έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε μία κλωτσοπατινάδα, αφού περισσότερο σημειώθηκαν σκληρά μαρκαρίσματα και κάρτες, παρά κάποια ευκαιρία. Ωστόσο, ο Βόλος που ήταν καλύτερα στο πνεύμα του αγώνα, στο 38’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Τόρες πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με αριστερό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον.

Η αντίδραση της ΑΕΛ ήταν άμεση, αλλά στάθηκε άτυχη, αφού αρχικά στο 43’ ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά από μία σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καρανίκας με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, το δεύτερο της ΑΕΛ στην αναμέτρηση. Ωστόσο, είχε και ο Βόλος απάντηση, αφού πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μουνίθ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον, αλλά ο Ισλανδός εκμεταλλεύτηκε το κάκιστο πλασέ του παίκτη του Βόλου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιχάλης Γρηγορίου έβγαλε εκτός τον Ζίζιτς, πέρασε τον Ασούμπρε, αλλάζοντας τον σχηματισμό με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς κι αυτό του βγήκε, αφού οι «βυσσινοί» μετέτρεψαν το δεύτερο ημίχρονο σε έναν επιθετικό μονόλογο για να βρουν το γκολ.

Το πρόβλημα για την ΑΕΛ ήταν ότι ενώ ασκούσε πίεση, δεν μπορούσε να βρει την κλασική ευκαιρία, με τη λύση να δίνεται στο 56’, όταν ο Βάτσιος είδε χέρι του Τσίκα σε μια… ανορθόδοξη είναι η αλήθεια, προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά. Παρ’ όλα αυτά, η φάση σηκώνει αρκετή συζήτηση, αφού είναι αμφίβολο αν όντως αμυντικός του Βόλου βρίσκει την μπάλα με τα χέρια του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν που ισοφάρισε σε 1-1 στο 57’.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μελίσσας είπε όχι σε Ουάρντα (67’) και Ντάουντα (68’), όταν ο πρώτος έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Τελικά, τον επίλογο στην ιστορία του ματς έγραψε στο 84’ ο Ντάουντα με τη βοήθεια του Κρίστινσον. Ο Ισλανδός γκολκίπερ εκτέλεσε μία στατική φάση από την περιοχή του, που μετατράπηκε σε μία εκπληκτική ασίστ στον Νιγηριανός και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ υπέγραψε τη νίκη των γηπεδούχων και την τρίτη τους ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου