Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεύτερη εκτός έδρας ήττα για τον Βόλο με 3-1 στη Ξάνθη

δεύτερη-εκτός-έδρας-ήττα-για-τον-βόλο-μ-356540

Χωρίς να… ιδρώσει η Ξάνθη, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε με 3-1 του Βόλου στα Πηγάδια, με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν τη δεύτερη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, μετά το 5-0 στο Καραϊσκάκη. Εντουάρντο, Αμορίμ, Φοσέ (για τους γηπεδούχους) και Ατιγιάτ για τους κυανέρυθρους πέτυχαν τα γκολ.

Παίζοντας απλά και εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό την ατομική ποιότητα των παικτών της, η Ξάνθη κέρδισε τον Βόλο με 3-1 και εδραιώθηκε ψηλά. Σε έναν αγώνα όπου τα πάντα κρίθηκαν στην εκτελεστική δεινότητα των γηπεδούχων και ουσιαστικά «τελείωσε» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Πώς παρατάχθηκαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Αμπάντ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντίρεσταμ, Καρασαλίδη, Μαλεζά, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουλέν, Κοβάσεβιτς στον άξονα και τους Αμορίμ, Εντουάρντο, Στάρτζεον μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ρενέλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Ντεντάκη, Μπασόνγκ, Δημόπουλο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσοκάνη «εξάρι», τους Μπαλογιάννη, Τόρες, Μουνίθ, Μυστακίδη μπροστά του και τον Γέντρισεκ μοναδικό προωθημένο.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, η δεξιά τους πλευρά με τους Ντεντάκη, Τόρες (έκανε π.χ. μία εξαιρετική ενέργεια στο 45’) λειτουργούσε πολύ καλά και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με τους Μυστακίδη (2’, 13’), Δημόπουλο (20’), Μουνίθ (45’), ενώ στο 27’ ο Κοβάσεβιτς παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ.

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι απειλούσαν από αέρος με τους Αμορίμ (2 φορές), Καρασαλίδη και έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ομως συνάμα έχουν αποδείξει πως είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά το τρανζίσιον. Στο 40’ βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Στάρτζεον έστρωσε στον Εντουάρντο και εκείνος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 55’. Τότε ο Αμορίμ «έφτιαξε» τη φάση, συνδυάστηκε με τον Σόσα και ο Βραζιλιάνος σε θέση φορ διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα ο Βόλος τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε και 2ο φορ, αλλά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το σύστημα σε 4-3-3 και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Που «κυλούσε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, μέχρι που φτάσαμε στο 85’. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μπαριέντος απώλεσε 2 κλασικές ευκαιρίες, ο Φοσέ στο 89’ σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ και αμέσως μετά (90’+1) ο Ατιγιάτ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους «νεοφώτιστους».

Πλέον, η Ξάνθη την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Βόλος φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.

ΞΑΝΘΗ-ΒΟΛΟΣ 3-1

ΞΑΝΘΗ: Αμπαντ, Στάρτζεον, Μαλεζάς, Κοβάτσεβιτς, Ρενέλα (76’ Φοσέ), Μουλέν, Σόσα, Ντε Αμορίμ (82’ Αμορίμ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα, Ντίρεσταμ

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φεράρι, Τσοκάνης (67’ Μαξ), Μπαλογιάννης (61’ Μάντζης), Μουνίθ, Τόρες, Μυστακίδης (57’ Ατιγιάτ), Γέντρισεκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου