Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κερδίζοντας και τον Αρη η ΠΑΕ Βόλος

συνέχισε-από-εκεί-που-σταμάτησε-κερδί-391106

Το νικηφόρο βάπτισμα πυρός της ΠΑΕ Βόλος με τον Πανιώνιο είχε και συνέχεια, αφού η ομάδα του Χουάν Φεράντο νίκησε 1-0 και τον Αρη με το εύστοχο πέναλτι του Γέντρικσεκ και έκανε το «δύο στα δύο» στην παρθενική της συμμετοχή στη Super League και στην πρώτη της εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το βράδυ του Σαββάτου.

Η ΠΑΕ Βόλος κάνει τρομερό ξεκίνημα πρωταθλήματος καθώς μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στην πρεμιέρα, «πλήγωσε» και τον Αρη. Οι κίτρινοι είδαν τα βαριά χαρτιά τους να αποδεικνύονται πολύ… ελαφριά κι έμειναν στον έναν βαθμό μετά από δύο αγώνες. Ο Μπρούνο Γκάμα επέστρεψε έπειτα από περίπου οκτώ μήνες απουσίας, αλλά δεν ήταν αρκετός για τους κίτρινους.

Ο αγώνας

Το εντυπωσιακό πρώτο πεντάλεπτο με τις δύο κλασικές ευκαιρίες μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αρης απείλησε πρώτος με την κεφαλιά του Ντιγκινί (στο 2ο λεπτό) μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, για να ακολουθήσει η φάση του 4ου λεπτού όπου ο Κουέστα είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Μουνίθ στην πρώτη απειλή των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί, με σωστή κυκλοφορία μπάλας και εξαιρετική κίνηση στο χώρο, ενώ επέλεξαν κυρίως την αδύναμη δεξιά πλευρά του Αρη για να δημιουργήσουν φάσεις. Από εκεί ξεκίνησε αυτή του 16ου λεπτού όταν ο Γέντριτσεκ έστρωσε την μπάλα στον Ζοάο αλλά στο σουτ του τελευταίου και πάλι ο Κουέστα έπεσε σωστά στη γωνία του και με ένα άγγιγμα της μπάλας απομάκρυνε. Από την ίδια πλευρά έγινε και η σέντρα στο 17ο λεπτό όπου ο Γέντριτσεκ μάλλον δεν περίμενε ότι θα έφτανε η μπάλα σ’ αυτόν και το τελείωμά του ήταν κακό, αν και ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας.

Ο Αρης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν περισσότερο φλύαρος έως… κουραστικός. Με κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο από τα δύο πλάγια μπακ, ειδικά από τον Κόρχουτ ο οποίος άφησε πολλές φορές «ξεκρέμαστο» τον Ντιγκινί και άφαντους τους Φετφατζίδη, Ιντέγε.

Ο «Φέτφα» τοποθετήθηκε πίσω από τον Ιντέγε σ’ ένα ρόλο ο οποίος μάλλον δεν ταίριαξε στα χαρακτηριστικά του καθώς ήταν ελάχιστες οι φορές στις οποίες φάνηκε ή βρήκε συνεργασία με τον Μαντσίνι. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αρη, ο Αργεντινός ήταν δραστήριος αλλά ημιτελής. Στη μοναδική φορά συνεργασίας των δύο ποδοσφαιριστών, ο Αρης ζήτησε πέναλτι υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παράβαση (με το χέρι) από τον Φεράρι αλλά ο Κομίνης έδειξε ότι ήταν ακούσιο.

Γενικώς ο Αρης με τον Ματίγια να μην… ακουμπάει μπάλα, αναζήτησε τη δημιουργία από τη δεξιά πλευρά, ήταν ακίνδυνος, καθώς πέρα από ένα σουτ του Σάσα Λούκας στο 34ο λεπτό και μια κεφαλιά του Ροζ (μετά από εκτέλεση κόρνερ) λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν είχε να παρουσιάσει κάτι σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Ο Σάσα Λούκας άλλαξε τις ισορροπίες

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν το παραμικρό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κι εκεί που ο Αρης προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, ήρθε το λάθος του Σάσα Λούκας. Ο Βραζιλιάνος είχε τραγική αντίδραση σε σουτ από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι και οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι στο 54ο λεπτό. Ο Γέντριτσεκ ήταν εύστοχος κι έκανε το 1-0.

Η είσοδος του Λάρσον αντί του Μαντσίνι στοιχειοθέτησε την πρώτη αντίδραση του Σάββα Παντελίδη κι έφερε ισορροπία καθώς ο Γιάννης Φετφατζίδης πήγε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Η ΠΑΕ Βόλος απάντησε με τη διατήρηση σωστών αποστάσεων μεταξύ των γραμμών, ανάγκασε τον Αρη να τρέξει πολύ στο γήπεδο για να πάρει την μπάλα κι έψαξε την κόντρα. Στο 62’ ο Ροζ σταμάτησε την ύστατη στιγμή τον Ζοάο.

Στο 65’ ο Παντελίδης άλλαξε εντελώς το πλάνο του με τη χρησιμοποίηση του Νίκο Μαρτίνες αντί του Μπράουν Ιντέγε και την τοποθέτηση του Νικολάς Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης, σ’ ένα σχήμα που είχε χρησιμοποιήσει και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Αρης πήρε την μπάλα στα πόδια του, είχε τρεις ευκαιρίες σε ισάριθμα λεπτά με τους Μαρτίνες, Σάσα Λούκας, Φετφατζίδη, αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Η τελευταία αντίδραση του Σάββα Παντελίδη ήταν ο Μπρούνο Γκάμα στο 80ο λεπτό. Ενα λεπτό μετά ο Πορτογάλος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ντιγκινί αλλά στο πλασέ του τελευταίου ο Γκαραβέλης άγγιξε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι κι έτσι ο Βόλος γλίτωσε την ισοφάριση.

Λίγα δευτερόλεπτά μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 όπου ο Ζοάο μετά από κακή αντίδραση του Κουέστα δεν ήταν εύστοχος σε σουτ εντός περιοχής. Η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όπου το σουτ του Μπρούνο Γκάμα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία.

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Ζοάο, Μουνίθ (81’ Μάντζης), Μυστακίδης (63’ Ηλιόπουλος), Γέντριτσεκ (71’ Μαξ Αουγκούστο).

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Σάσα, Ματίγια, Σούντγκρεν, Μαντσίνι (57’ Λάρσον), Ιντέγε (65’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (80’ Μπρούνο Γκάμα), Κόρχουτ

Σε πελάγη ευτυχίας ο Χουάν Φεράντο και οι παίκτες του

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΠΑΕ Βόλος και τον Αρη, ο Ισπανός τεχνικός των κυανέρυθρων Χουάν Φεράντο, όπως φυσικά και οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Χουάν Φεράντο έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και εξήγησε γιατί νιώθει ευτυχισμένος: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Ειδικά για τους παίκτες με τους οποίους είμαστε μαζί από την 3η κατηγορία αλλά και για τον κόσμο που μας συνοδεύει τόσα χρόνια. Αυτή είναι η ευτυχία μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Πάμε βήμα-βήμα. Τώρα έχουμε 14 ημέρες μπροστά μας για να ετοιμάσουμε ένα όμορφο παιχνίδι για μας».

Τσοκάνης: «Μακάρι να συνεχιστεί το σερί»

Στη δουλειά που κάνει η ομάδα του ώστε να διακριθεί στη Super League 1 στάθηκε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Αρη ο Τάσος Τσοκάνης της ΠΑΕ Βόλος. Ο μέσος των νεοφώτιστων μετά το δεύτερο «τρίποντο» της ομάδας του στην κατηγορία υπογράμμισε την προσπάθεια των συμπαικτών του και στη συνέχεια που πρέπει να έχει: «Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε στα θετικά αποτελέσματα. Τα καταφέραμε και σήμερα (σ.σ. Σάββατο) και κάναμε το δυο στα δυο, μακάρι αυτό το σερί να συνεχιστεί. Είμαστε μια νέα ομάδα, αρκετοί νέοι παίκτες, δουλέψαμε καλά όλο αυτό το καιρό, θέλουμε ακόμη περισσότερη δουλειά αλλά έχει αρχίσει και φαίνεται μέσα στο γήπεδο ότι πηγαίνουμε καλά».

Για τα χιλιόμετρα που έκανε στο γήπεδο: «Αυτή είναι η θέση μου, αυτό έπρεπε να κάνω μέσα στο γήπεδο και θέλω να συνεχίσω έτσι. Αμα δεν τρέχαμε παραπάνω δεν θα κερδίζαμε τίποτα, όλοι δώσαμε το 100% και γι’ αυτό ήρθε η νίκη. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, εμείς προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε, για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι η 3η χρονιά της ομάδας, θέλουμε σε κάθε ματς να μπαίνουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν κοιτάμε ποιον έχουμε απέναντι μας, πρέπει να κάνουμε αυτά που λέει ο κόουτς και να είμαστε σκληροί σαν ομάδα και να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε: «Ο Αρης έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, θέλαμε να μπλοκάρουμε τα ατού του και τα καταφέραμε. Ολοι είμαστε χαρούμενοι, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, ήρθαν και μας στήριξαν ώστε να φτάσουμε στη νίκη, είμαστε οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Ενίσχυση με Τσίκα στα μετόπισθεν

Μετά τον τραυματισμό του Μπασόνγκ οι κυανέρυθροι κινήθηκαν τάχιστα και προχώρησαν στην απόκτηση του Ισπανού Σέρτζιο Τσίκα Βιγιάρες. Παρά τα ονόματα που διέρρευσαν δεξιά και αριστερά, η ΠΑΕ Βόλος κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και ενέταξε στο δυναμικό της τον 23χρονο στόπερ. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου (11/7/1996) Ισπανού κεντρικού αμυντικού Sergio Chica Villares (Τσίκα), ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Τσίκα την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην ισπανική Ατλέτικο Μαλαγκουένα όπου κατέγραψε 29 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Φουενλαμπράδα».

Ευχαριστεί την Αστυνομία και τον κόσμο η ΠΑΕ Βόλος

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Βόλος ευχαρίστησε την Αστυνομία και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Βασ. Καραΐσκο. Συγκεκριμένα: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ οφείλει δημόσια να συγχαρεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Βασ. Καραϊσκο και όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στον Βόλο για το γεγονός ότι χάρις στον άριστο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, που έλαβαν, κύλησαν όλα ομαλά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή του αγώνα της ομάδας μας με αυτή του Αρη Θεσσαλονίκης.

Η διεξαγωγή του προχθεσινού αγώνα, παρουσία μάλιστα φιλάθλων και από τις δύο ομάδες, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει σχεδιασμός και βούληση είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στις παλιές καλές εποχές με γεμάτα τα γήπεδα από φιλάθλους όλων των ομάδων.

Αλλωστε η προχθεσινή εικόνα των εκδρομέων φιλάθλων της Θεσσαλονίκης να γεμίζουν τα μαγαζιά της πόλης μας είναι και μια άλλη σημαντική διάσταση της παρουσίας της ομάδας μας στα σαλόνια της Suepr League, με θετικές επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία». Ακόμη σε άλλη ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί δημόσια τους χιλιάδες Βολιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου για την αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Αρη.

Η βοήθεια σας ήταν σημαντική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στηρίξτε την ομάδα της πόλης μας, ώστε όλοι μαζί να ξαναφέρουμε τον Βόλο στο προσκήνιο του Ελληνικού – και όχι μόνο – ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, η ΠΑΕ Βόλος ζητάει από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό την κατανόηση τους για τυχόν παραλείψεις ή μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν και τους υποσχόμαστε ότι αγώνα με αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας μας».

Τέλος ο Παντελίδης από τον Αρη

Ο έμπειρος πρώην πλέον τεχνικός του Αρη, Σάββας Παντελίδης δήλωσε άμεσα υπεύθυνος για το αρνητικό αποτέλεσμα και υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, μας κέρδισε δίκαια γιατί είχε υψηλότερο κίνητρο από εμάς κι αυτό φαινόταν στη διάρκεια του αγώνα. Αν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο πιστεύοντας ότι με τη φανέλα θα κερδίσουμε, κάνεις λάθος. Και από τη στιγμή που το έλεγα όλη την εβδομάδα και δεν κατάφερα να το εμφυσήσω στους παίκτες μου κι επειδή είμαι ένας άνθρωπος που πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη, θα ήθελα να σας πω ότι θα θέσω την παραίτηση μου. Θεωρώ τον εαυτό μου αποκλειστικά υπεύθυνο. Δεν ενημέρωσα ακόμη την ομάδα, θα το πω μόλις βγω από την αίθουσα».

Πλέον ο Αρης μπαίνει και επισήμως σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή καθώς έγινε δεκτή η παραίτηση του Σάββα Παντελίδη. Ο έμπειρος τεχνικός, υπέβαλε την παραίτηση του μετά το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού και χθες είχε νέα συνομιλία με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Οι δύο άνδρες έβαλαν κάτω όλα τα δεδομένα και τελικώς αποφασίστηκε ότι το διαζύγιο θα στοιχειοθετεί την καλύτερη λύση αλλά και πιο συμφέρουσα για την ομάδα. Ο 53χρονος τεχνικός ήταν εξάλλου κάθετος στην απόφαση αποχώρησής του από τον Αρη.

Δεληζήσης: «Το μερίδιο ευθύνης είναι δικό μας»

Ο Γιώργος Δεληζήσης δεν θέλησε να πει το παραμικρό για την παραίτηση του Σάββα Παντελίδη αλλά στάθηκε στις ευθύνες των παικτών. Ο αρχηγός του Αρη είπε αρχικά ότι: «Η εμφάνισή μας δεν ήταν καλή. Λυπούμαστε γι’ αυτό, αλλά έχει δρόμο το Πρωτάθλημα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε» και όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του Σάββα Παντελίδη σχολίασε: «Δεν θέλω να πω κάτι για την παραίτηση του κόουτς. Οταν παραιτείται ο προπονητής παίρνει το μερίδιο ευθύνης το οποίο όμως είναι δικό μας», απάντησε.

Σχετικά με την τοποθέτηση του Παντελίδη, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εμφυσήσει το κίνητρο στους παίκτες, είπε: «Αν δεν έχει ο Αρης κίνητρο ποιος έχει; Ο Βόλος; Ηρθε τόσος κόσμος, μας ακολουθεί… δεν πρέπει να έχουμε κίνητρο; Πάντα πρέπει να υπάρχει το κίνητρο. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και οφείλει να έχει κίνητρο», είπε και κατέληξε σχετικά με το παιχνίδι: «Αν πάρουμε τα προηγούμενα παιχνίδια, θα δούμε ότι δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες γιατί δεν είχαμε καλή τελική πάσα. Νομίζω όμως ότι στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να μπούμε μπροστά στο σκορ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου