Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για ηγέτης της άμυνας ο Μπασόνγκ

για-ηγέτης-της-άμυνας-ο-μπασόνγκ-429333

Την απόκτηση του διεθνή Καμερουνέζου ολοκλήρωσε και επίσημα ο Βόλος ΝΠΣ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ η ομάδα βρίσκεται στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ ενέταξε χθες επίσημα στο δυναμικό της ένα «βαρύ» ποδοσφαιρικό όνομα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμπαστιάν Μπασόνγκ.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο με τη βολιώτικη ομάδα για την επόμενη σεζόν, έχοντας νωρίτερα δοκιμαστεί με επιτυχία από τον Χουάν Φεράντο και σε προπονήσεις και στο φιλικό με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο. Με θητεία σε Νιούκαστλ, Τότεναμ, Γουλβς και Νόριτς μεταξύ άλλων αποτελεί αναμφισβήτητα μία σημαντική ενίσχυση για τον Βόλος ΝΠΣ ενόψει της πρώτης συμμετοχής του στη Superleague.

Ο 32χρονος ενσωματώθηκε αμέσως στην αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι.

Ο Καμερουνέζος στόπερ, ο οποίος είναι 33 ετών, βρισκόταν για αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημες συμμετοχές, αφού η τελευταία του ήταν στις 13 Νοεμβρίου 2019 με την Πιτέρμπορο και για αυτό αφού πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές-εργομετρικές εξετάσεις στη συνέχεια κατάφερε να πείσει τον Χουάν Φεράντο και τους υπευθύνους της ΠΑΕ για την αξία του και στο γήπεδο και έτσι κλήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Πρόκειται σίγουρα για έναν παίκτη με μεγάλο βιογραφικό και επειδή και οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τα 177 παιχνίδια στην αγγλική Premier League, τα 42 ματς στην γαλλική Ligue 1, τα 18 παιχνίδια στην εθνική ομάδα του Καμερούν, συν τις συμμετοχές στις διοργανώσεις του Champions και Europa League, ασφαλώς είναι νούμερα που λένε πολλά.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1986, ο Καμερουνέζος στόπερ έφτιαξε το όνομά του στην Μετς την τριετία (2005-08) έχοντας συνολικά 79 εμφανίσεις με την γαλλική ομάδα.

Η Νιούκαστλ αγόρασε τα δικαιώματά του έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και με τους «ανθρακωρύχους» είχε μια «γεμάτη» σεζόν στην Premier League με 30 συμμετοχές.

Ενα χρόνο αργότερα η Τότεναμ έδωσε 9,3 εκατ. ευρώ και τον απέκτησε από τη Νιούκαστλ. Με τη φανέλα των Spurs έκανε 45 παιχνίδια την τριετία (2009-12) με έναν ενδιάμεσο εξάμηνο δανεισμό στη Γουλβς ( 9 συμ.).

Η απόκτηση του Γιαν Βερτόγκεν από την Τότεναμ παραγκώνισε τον Μπασόνγκ, ο οποίος μεταπήδησε στη Νόριτς το καλοκαίρι του 2012 έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα «καναρίνια» έμεινε το διάστημα 2012-17 (105 συμμετοχές) και με έναν ενδιάμεσο σταθμό (2014-15) ως δανεικός στην Γουότφορντ (11 συμ.).

Το καλοκαίρι του 2017 έμεινε ελεύθερος από τη Νόριτς και έκτοτε η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε, έχοντας αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδια με την Πιτέρμπορο τον περασμένο Οκτώβριο. Τώρα ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ που έδειξε μερικά από τα καλά του στοιχεία, αφού στο ματς με την ΑΕΚ ήταν καλός με την μπάλα και διάβαζε σωστά τις φάσεις όλοι περιμένουν πως θα αποτελέσει ηγέτη της άμυνας…

Τα διαρκείας

Ο Βόλος ΝΠΣ συνεχίζει τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, της ιστορικής πρώτης του παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα 1. Τα εισιτήρια διαρκείας που διατίθενται περιλαμβάνουν τους αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, τους αγώνες των play off ή play out, τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η ομάδα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Βόλου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και οι τιμές έχουν ως εξής: VIP (δερμάτινα) 500 ευρώ, απλά (όλες οι θύρες) 150 ευρώ, γυναικεία (όλες οι θύρες) 100 ευρώ.

Σημειωτέον, για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κάτοχός του να είναι μέλος της ομάδας, με την ετήσια συνδρομή μέλους να ορίζεται στα 10 ευρώ.

Τόσο η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, όσο και η έκδοση της νέας ετήσιας κάρτας μέλους θα γίνονται από τα γραφεία της ομάδας, (09.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00) Αργοναυτών 15, παραλία Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 24210-27671, 24210-27861.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου