Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στο «πάνω ράφι» κοιτάζει ο ΝΠΣ Βόλος

στο-πάνω-ράφι-κοιτάζει-ο-νπσ-βόλος-482671

Για τη μεταγραφική του ενίσχυση κάνοντας αίσθηση στη Σούπερ Λίγκα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με κινήσεις που προσθέτουν περισσότερο λάτιν αγωνιστικό χαρακτήρα, με κινήσεις που μαρτυρούν ότι θέλει να διεκδικήσει κάτι και στη Super League και με κινήσεις που δείχνουν ότι ανεβαίνει επίπεδο συνεχίζει την μεταγραφική του αναζήτηση ο ΝΠΣ Βόλος μελετώντας καθημερινά τις προτάσεις κοιτάζοντας προσεκτικά την ενίσχυση του και επιμένοντας να κοίτα και παίκτες από το «πάνω ράφι».

Ενώ έχει ανακοινώσει δυο συμφωνίες με Αργεντινούς μέσους (τον Αουγκούστο Μαξ και τον Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο), βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει έναν ακόμη συνεχίζει την εξερεύνηση αλλά και τις συζητήσεις με τρεις ξένους που αν αποκτηθούν θα κάνουν αίσθηση ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος Άκης Πέτρου σε δηλώσεις του στον SporFm 89,5 ανέφερε ότι «ο Βόλος δεν ανέβηκε στην Super League για την συμμετοχή, φιλοδοξεί να διεκδικήσει και να μην ανησυχεί ο κόσμος, θα γίνει καλή προσπάθεια, δουλεύουμε μεθοδικά, στην ομάδα και υπάρχει πλάνο».

Ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Ελβετία για την παρακολούθηση του τουρνουά «FIFA Youth Cup», καθώς και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας που κορυφώνεται. «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία το τουρνουά της FIFA, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, όπως η Μπενφίκα, η Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και ο ΠΑΟΚ.Ν Αν πω ότι ήταν πάνω από 500 οι εκπρόσωποι των ομάδων που το παρακολούθησαν, δεν θα είναι υπερβολή ..και η ΠΑΕ Βόλος δεν πήγε εκεί για βόλτα και ίσως να έχουμε κάτι καλό από κει…. καθημερινά εξετάζονται ποδοσφαιριστές και γίνονται επαφές. Κοιτάζουμε παίκτες από το πάνω ράφι και θα πω και πάλι ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό σύνολο, που θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και θα διεκδικήσει πράγματα στο νέο πρωτάθλημα της Super League» ανέφερε ενώ για την στελέχωση της ομάδας καθημερινά διαρρέουν ονόματα.

Πιο κοντά στην νέα ομάδα ήταν το όνομα ενός ακόμη Αργεντινού ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα του 27χρονου αριστερού ακραίου αμυντικού Φράνκο Αριέλ Φερράρι.

Ο Φερράρι, την περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αργεντινής με τη φανέλα της Μίτρε με την οποία είχε 24 συμμετοχές, ενώ στην ίδια ομάδα ήταν συμπαίκτης του άλλου Αργεντινού Μαξ αλλα και του Ισμαέλ Μπλάνκο!

Ο Φερράρι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στις Αργεντίνικες Τίρο Φεντεράλ, και στην Ντεπορτίβο Σάντα Μαρίνα.

Το γεγονός ότι στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος θέλουν αριστερό μπακ έφερε στην επιφάνεια και τον Σεμπαστιάν Ντουμπαρμπιέρ έναν 33χρονο Αργεντινός με γαλλικό διαβατήριο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χιμνάσια και στη συνέχεια πήγε στην Ολίμπο. Έπαιξε στη Ρουμανία με την Κλουζ για μία διετία και μετά πήγε στη Γαλλία. Υπέγραψε στη Λοριάν και από εκεί παραχωρήθηκε δύο φορές ελεύθερος σε Τενερίφη και Κόρδοβα. Αλμερία και Εστουντιάντες ήταν οι επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του μέχρι να πάει στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Πιο πάνω στο ράφι για αριστερή μπακ είναι ένας διεθνής αμυντικός που είναι σε συζητήσεις με τον ΝΠΣ Βόλος και είναι Ομρί Μπεν Χαρούς. Γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1990, ο διεθνής Ισραηλινός αριστερός μπακ έπαιζε στο Βέλγιο και έμεινε ελεύθερος από την Λόκερεν στην οποία αγωνίστηκε την τρέχουσα σεζόν έχοντας 22 συμμετοχές και 1 γκολ.

Εκτός από την Λόκερεν έχει παίξει στη χώρα του στις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Νετάνια και Μακάμπι Χάιφα. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ και με το εθνόσημο στο στήθος μετράει 21 συμμετοχές.

Ο Ομρί Μπεν Χαρούς είναι γνωστός και στην Ελλάδα καθώς είχε συνδέσει το όνομα του με την ρήξη πρόσθιου χιαστού του Σωτήρη Νίνη τον Σεπτέμβριο του 2011 στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στο Ισραήλ και τώρα είναι πολύ πιθανό σύντομα να τον δούμε να έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και στο Βόλο.

Στο θέμα εμπειρία για τον ΝΠΣ Βόλος γράφτηκε ότι προτάθηκε και ο έμπειρος Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης στόπερ είναι γνωστός από την θητεία του σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και ψάχνει άλλη ποδοσφαιρική στέγη μιας αναμένεται να αποχωρήσει από την Ανόρθωση. Από την Κύπρο προκύπτει ότι έχει προταθεί και στους Ατρόμητο, Λαμία ενώ την σεζόν που μόλις τελείωσε ο 34χρονος αμυντικός έπαιξε σε 18 ματς πρωταθλήματος και 2 ευρωπαϊκά.

Επίσης για το κέντρο της άμυνας έχει ξεκινήσει συζήτηση για την απόκτηση του Έφε Άμπροουζ για τον οποιο ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός του Πειραιά όταν αγωνίζονταν στην Σέλτικ (113 συμμετοχές 5 γκολ)

Ο Νιγηριανός Efetobore Ambrose Emuobo (γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1988) ύψους 1.90 ήταν ο βασικός κεντρικός αμυντικός της Σέλτικ σε Σκωτία και Ευρώπη, ενώ επαιξε με την εθνική ομάδα Νιγηρίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά τη Σέλτικ έπαιξε στην Hibernian (Χιμπέρνιαν) πάλι στη Σκωτία (69 συμ., 3 γκολ) και πρόσφατα στην Derby County (Ντέρμπι) στην Αγγλία….

Έναν παίκτη που έχει παρακολουθήσει ο ΝΠΣ Βόλος είναι ο Κολομβιανός φόρ Μάρκο Πέρες που αγωνίζεται στην Deportes Tolima (Τιλίμα) στην μεγάλη κατηγορία της Κολομβίας με την οποία έχει πετύχει 59 γκολ ενώ συνολικά τα γκολ του είναι 88 μαζί με Κόπα Λιμπερταδόρες, Απερτούρα αλλά και σε Αργεντινή, Χιλή και Ισπανία που αγωνίστηκε.

Ετσι η ΠΑΕ Βόλος δείχνει ότι αλλάζει και ανεβαίνει επίπεδο και μπαίνει στην τελική ευθεία για να φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ για την παρθενική του συμμετοχή στη Super League και στόχος είναι να είναι έτοιμο κατά 90% μέχρι τις 24 Ιουνίου που θα γίνει το νέο ξεκίνημα προετοιμασίας.

Αντίο από Μπολοβίνη

Με προσωπική του δήλωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γυμναστής τερματοφυλάκων του ΝΠΣ Βόλος Φίλιππος Μπολοβίνης, έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα! Προσωπικοί λόγοι – όπως ο ίδιος τονίζει – τον αναγκάζουν να παραιτηθεί από την κυανέρυθρη ομάδα.

Η δήλωση: «Μετά από δυο χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ ήρθε η ώρα της αποχώρησης μου, για προσωπικούς λόγους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω Διοίκηση, συνεργάτες (Άκη Πέτρου, Πέτρο Τσιτσιμπή, Juan Ferrando, Aκη Οικονόμου, Αργύρη Παλάσκα, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές) όλους τους ποδοσφαιριστές και ειδικά τους goalkeepers που συνεργάστηκα και τον κόσμο φυσικά για τα πολύ όμορφα αυτά 2 χρόνια που συνδέθηκαν με ισάριθμες ανόδους.

Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα στην super league με διακρίσεις!!! Θα παραμείνω φίλος πάντα!!!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου