Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αχιλλέας Μπέος: «Ο Βόλος δεν φεύγει…»

αχιλλέας-μπέος-ο-βόλος-δεν-φεύγει-491017

Για τον ΝΠΣ Βόλος της επόμενης σεζόν, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Ηρακλής ώστε να αποκτήσει τον ΑΦΜ του μίλησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στον ARENA FM 89.4. Στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Βόλος δεν πρόκειται να φύγει από την πόλη… Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Ηρακλή: «Ο Βόλος δεν μπορεί να έχει κάτι με τον Ηρακλή. Είναι διαφορετικές ομάδες, σε διαφορετικές πόλεις. Ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα και ταλαιπωρείται. Όταν αποφασίσουν εκεί ότι οι φίλαθλοι θα μπαίνουν απλά στο γήπεδο και θα υποστηρίζουν την ομάδα, και άλλοι θα διοικούν, τότε θα γίνουν καλά πράγματα. Οι οργανωμένοι κάνουν κουμάντο όμως τώρα, πού να πάει μπροστά η ομάδα έτσι; Εδιωξαν τον Μυτιληναίο, τον Ρέμο, τον Θεοδωρίδη. Δεν είναι τυχαία αυτά. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Όλοι αυτοί που ήρθαν δεν βάλανε 5 ευρώ; Στον Ηρακλή δεν θα έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του και να του βρίζουν την οικογένεια, τη μάνα και να του στέλνουν σφαίρες. Δεν υπάρχουν και πολύ μ….ς στην Ελλάδα πια».

Για τον Βόλο: «Υποστηρίζω αυτή την ομάδα, δεν είμαι ιδιοκτήτης του Βόλου. Καλά κάνουν και λένε ότι η ομάδα του Βόλου είναι του Μπέου όμως, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν είπα ότι δεν υποστηρίζω την ομάδα, έχω λόγο στην ομάδα, γιατί ο πρόεδρος μου ζήτησε να τον συνοδεύσω και προχθές στη συνεδρίαση της Λίγκας. Δεν θα μπορούσα να πάω μόνος όμως. Στην επιτυχία δεν είμαι αμέτοχος, έχω ένα πετραδάκι σ΄αυτή, όπως και πολλοί άλλοι».

Για την επόμενη σεζόν: «Η ομάδα θα παίξει ως Βόλος, 1.000.000%. Αν με ρωτάτε αν πωλείται, όλα έχουν μια τιμή. Αλλά αυτό θα γίνει μετά από χρόνια. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να αλλάξει έδρα η ομάδα, αλλά νομίζω όλα γίνονται. Είναι πολύ τιμητικό για τον Βόλο που έχει μια τέτοια ομάδα. Υπήρχε από κάποιους ανθρώπους του Ηρακλή ένα ενδιαφέρον για να πάρουν τον ΑΦΜ. Δεν ξέρω από που είναι αυτοί οι άνθρωποι όμως. Ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα, την σέβομαι, γι΄αυτό και την υπηρέτησα δυο-τρεις μήνες. Μου έγιναν δυο-τρία τηλεφωνήματα από τον κ. Παπαδόπουλο από την Φιλαδέλφεια. Ήταν προεκλογική περίοδος όμως και δεν είχα χρόνο, ίσα-ίσα του είπα ένα ‘γεια’. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Αν θέλουν ας έρθουν να κάνουν μια πρόταση και να παίξει η ομάδα στο Βόλο. Δεν φεύγει από εδώ».

Για το γεγονός ότι αρκετές ομάδες θέλουν να κάνουν δικό τους τον ΑΦΜ του Βόλου: «Είναι μια νέα ομάδα που δεν έχει οφειλές, ιδιαίτερα στο δημόσιο, ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ φέτος και θέλουν να την πάρουν πολλές ομάδες. Έχουμε εξασφαλισμένα 2.500.000 ευρώ έσοδα επίσης, αν το μπάτζετ φέτος πάει στα 3.000.000, θα συμπληρώσουμε εμείς τα χρήματα, δυο-τρεις άνθρωποι».

Για τον κόσμο που μάζευε φέτος ο Βόλος στο γήπεδο: «Ο Βόλος δεν έβγαζε εισιτήρια φέτος. Έπρεπε να είσαι μέλος για να μπαίνεις μέσα, ή να έχεις διαρκείας. Δεν ήθελα τους αληταράδες, να πετάνε μπουκάλια και να σπάνε καρέκλες. Για να πάρεις εισιτήριο ή να αγοράσεις διαρκείας, πρέπει να γίνεις μέλος της ομάδας, να σε ξέρουμε. Όταν αυτή η ομάδα έφτασε να έχει 1.180 μέλη στο δεύτερο χρόνο, επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό το νούμερο. Μονίμως το γήπεδο είχε 1.000 άτομα».

Για τη Σούπερ Λιγκ και τα βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κωμωδία ήταν η συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ. Μετά από εννιά χρόνια λειτουργίας, έχει δημιουργήσει τόσα χρέη η Λίγκα, βλέπουμε ότι δεν έχουμε κεντρική διαχείριση, έχουμε τόσους μπράβους σε κάθε ματς, παίζουν ξύλο 50 άτομα σε τελικό κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Στο Τζιμπουτί υπάρχει κεντρική διαχείριση. Τα πράγματα δεν είναι ωραία. Είναι 2.5 πόλοι στη Λίγκα αυτή τη στιγμή. Ο Βόλος δεν θα παίξει ρόλο σε αυτό όμως. Όταν πάνε να διορθώσουν τα πράγματα, τότε θα πάρουμε θέση κι εμείς. Δεν μας νοιάζουν οι προτάσεις ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Στον τομέα της διαιτησίας, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Γίνονται λάθη, ανθρώπινα όμως. Σε όλα τα άλλα έχει πάει πίσω το ποδόσφαιρο».

Για την απουσία του Ηρακλή από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ: «Αν δεν τελειώσει το παραμύθι των οργανωμένων, δεν θα βρει άκρη. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όμως, ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του, αλλά με αυτή τη συνταγή που έχει η ομάδα τώρα δεν έχει ελπίδα. Οι οργανωμένοι έχουν θέση μόνο στην κερκίδα…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου