Τα «γυρίσματα» της Super League 1

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-12, 16:15:57
Ολική ανατροπή είχε πετύχει ο Βόλος ΝΠΣ με τον ΠΑΣ 17/10/20 στο Πανθεσσαλικό
Τα «γυρίσματα» της Super League 1

Μπορεί ο στόχος στο ποδόσφαιρο να είναι η νίκη, αλλά ο τρόπος που θα έλθει ή θα χαθεί, είναι αυτό που πολλές φορές γοητεύει. Ετσι η ανατροπή ή ακόμα και η ισοφάριση δίνουν μια διαφορετική γοητεία στον τρόπο που κατακτιούνται οι βαθμοί ή ο βαθμός.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 είχαμε αρκετά «γυρίσματα» και πολλές περιπτώσεις που ομάδα ισοφάρισε για να πάρει έναν βαθμό και να στερήσει δύο από αντίπαλο, αλλά και αρκετές, που ομάδα μετέτρεψε την ήττα της σε νίκη και το "τρίποντο" άλλαξε χέρια.

Τρεις ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν από δύο φορές, παιχνίδι που βρέθηκαν να χάνουν στη διάρκειά του. Ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Βόλος ΝΠΣ. Ο Ατρόμητος τον ΠΑΟΚ και τη Λαμία. Η ΑΕΛ τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ.

Είναι εντυπωσιακό ότι η ΑΕΛ κέρδισε με ανατροπή δύο από τα τρία νικηφόρα παιχνίδια της.

Από μια νίκη με ολική ανατροπή έχουν ΑΕΚ, Απόλλων, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός , ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος ΝΠΣ στο ματς στο Πανθεσσαλικό με ΠΑΣ στο 2-1 (56’ πεν. Μπαριέντος, 77’ Ουάρντα-3’ Παμλίδης). Και τέλος τρεις ομάδες, Λαμία, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός δεν έκαναν νίκη με ανατροπή. Σε όσες περιπτώσεις βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το καλύτερο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός το έκανε μια μόνο φορά, στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Στα άλλα επτά παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ έχασε.

Ο Βόλος ΝΠΣ (με ΠΑΟ, ΑΕΛ, Τρίπολη, Απόλλωνα, ΑΕΚ) και ο ΠΑΟΚ σε πέντε περιπτώσεις που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν παίρνοντας τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά στέρησαν και από τους αντιπάλους δύο. Τέσσερις ισοπαλίες κατάφερε να αποσπάσει ο Ατρόμητος σε παιχνίδια που βρέθηκε να χάνει.

Αν τα παραπάνω τα μεταφράσουμε σε βαθμούς, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 11 σε αγώνες που είχε βρεθεί να χάνει, ο Ατρόμητος 10, ο ΝΠΣ Βόλος 8 και η ΑΕΛ 7. Τους λιγότερους ο Παναθηναϊκός, μόλις ένα βαθμό.

Αν τα μεταφράσουμε σε παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα σε επτά από αυτά που ήταν πίσω στο σκορ, ο Ατρόμητος και ο Βόλος ΝΠΣ σε έξι, ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο σε ένα.

Βέβαια έχει σημασία και σε πόσους αγώνες βρέθηκε μια ομάδα πίσω στο σκορ, για να δούμε σε τι ποσοστό έκανε ανατροπές.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα κέρδισε πέντε βαθμούς με ανατροπή, μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ σε πέντε παιχνίδια και έχασε μόνο το ένα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε 11 αγώνες και έχασε τους τέσσερις. Ωστόσο σαν απόλυτος αριθμός, οι επτά αγώνες που ο ΠΑΟΚ άλλαξε τη ροή του αγώνα, έχει την αξία του.

Αγώνες που δεν έχασαν ομάδες, σε αγώνες που ήταν πίσω στο σκορ:

7: ΠΑΟΚ

6: Ατρόμητος και Βόλος ΝΠΣ

4: Αστέρας Τρίπολης, Άρης και ΑΕΚ

3: Παναιτωλικός, Ολυμπιακός και ΑΕΛ

2: Απόλλων, Λαμία, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα

1: Παναθηναϊκός

Βαθμοί που κέρδισαν ομάδες, σε αγώνες που ήταν πίσω στο σκορ:

11: ΠΑΟΚ

10: Ατρόμητος

8: Βόλος ΝΠΣ

7: ΑΕΛ

6: Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ και Άρης

5: Ολυμπιακός και Παναιτωλικός

4: Απόλλων και ΠΑΣ Γιάννινα

2: Λαμία και ΟΦΗ

1: Παναθηναϊκός

Υπάρχουν και «χαμένες» του σεναρίου, ομάδες δηλαδή που προηγήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη. Είτε ισοφαρίστηκαν, είτε τελικά ηττήθηκαν όπως ο ΝΠΣ Βόλος σε «Καραϊσκάκης» και Τούμπα (Ολυμπιακός-Βόλος ΝΠΣ 4-1 (44’ Μασούρας, 66’, 80’, 90’ Ελ Αραμπι-11΄πεν. Μπαριέντος) και ΠΑΟΚ-Βόλος ΝΠΣ 3-1 (29’ πεν. Σβαμπ, 66’ Ίνγκασον, 90΄Κρμέντσικ-11’ Κιάκος).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα (που προηγήθηκε και στο Πανθεσσαλικό) είναι η ομάδα, που είχε τις περισσότερες απώλειες σε παιχνίδια που προηγήθηκε. Ούτε λίγο ούτε πολύ του έφυγαν από τα χέρια 18 βαθμοί. Σε επτά περιπτώσεις η ομάδα της Ηπείρου δεν κράτησε τη νίκη. Τέσσερα παιχνίδια τα έχασε, ενώ σε άλλα τρία ισοφαρίστηκε.

Τρεις ήττες με ανατροπή υπέστη ο ΟΦΗ, ενώ οι μισές ομάδες, δεν έχασαν παιχνίδι που προηγήθηκαν, αν και αρκετές φορές ισοφαρίστηκαν. O Παναιτωλικός δεν κέρδισε δύο από τα έξι που προηγήθηκε.

Οι βαθμοί που έχασε η κάθε ομάδα σε αγώνες που προηγήθηκε:

18: ΠΑΣ Γιάννινα

13: ΟΦΗ

10: Αστέρας Τρίπολης και ΝΠΣ Βόλος

9: ΠΑΟΚ

8: Λαμία και Ατρόμητος

6: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Απόλλων

5: Παναιτωλικός και Άρης

4: Ολυμπιακός

Αγώνες που δεν κέρδισε κάθε ομάδα, αν και προηγήθηκε:

7: ΠΑΣ Γιάννινα

5: ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης

4: ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και ΝΠΣ Βόλος

3: Λαμία, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης

2: Παναιτωλικός, Ολυμπιακός και Άρης

Ηττες κάθε ομάδας σε παιχνίδι που προηγήθηκε:

4: ΠΑΣ Γιάννινα

3: ΟΦΗ

2: Λαμία και ΝΠΣ Βόλος

1: Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και Άρης

0: Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=