LIFE STYLE

Αγγελική Νικολούλη: «Έχω υποστεί πολλά από απειλές όλα αυτά τα χρόνια»

αγγελική-νικολούλη-έχω-υποστεί-πολλ-231877
Η Αγγελική Νικολούλη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για όλα.

Για το νέο της βιβλίο, τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, την προσωπική της ζωή, τις απειλές, την πολιτική, το μνημόνιο και τον χώρο της τηλεόρασης.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξή της στην «W» είναι το ακόλουθο.

– «Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου» είναι ο τίτλος του πρώτου σας βιβλίου. Πρόκειται για όνειρο που ίσχυε όντως στην πραγματικότητα;

«Όποιος διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει γιατί επιλέχτηκε αυτός ο τίτλος.»

– Στο βιβλίο υπάρχουν αρκετά παρασκηνιακά περιστατικά που σε κάνουν να πιστέψεις ότι κατάλαβες ποια είναι η περίεργη σχέση με τον δράστη. Μέσα από αυτή την πλοκή και τα σημάδια που αναφέρεται στόχος σας είναι να βάλετε τον αναγνώστη στο μαγικό παιχνίδι της αναζήτησης; Να τον κάνετε δηλαδή έναν νέο αστυνομικό συνοδοιπόρο;

«Κάθε αστυνομική ιστορία οφείλει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να ενεργοποιεί το ένστικτο του αφού όλοι μας λίγο πολύ κρύβουμε μέσα μας ένα μικρό ντετέκτιβ. Πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι αληθινή με πλοκή, παρασκήνιο και καταστάσεις που δεν μπορεί να δείξει η τηλεόραση.»

– Τα αποσπάσματα από την «Πόλη» για τα κρυμμένα μυστικά, τι στόχο έχουν;

«Είναι το ταξίδι στην περιπέτεια για την αποκάλυψη της αλήθειας που κάποιοι ήθελαν να κρατήσουν θαμμένη.»

– Στην πραγματική τοποθέτηση της ζωής, να υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι δράστες πλάθουν την δική τους ιστορία, τον δικό τους μικρόκοσμο που τους βοηθάει να επιβιώνουν από το μυστικό τους «λάθος», τον φόνο; Πάσχουν δηλαδή από το σύνδρομο του «νομίζω ότι δεν με βλέπει κανείς».

« Όλοι οι δράστες πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν γιατί διέπραξαν το τέλειο έγκλημα. Ο προσεκτικός ερευνητής αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτα ακατόρθωτο.»

– Μέσα από την πορεία που έχετε διαγράψει με μεγάλη επιτυχία στην δημοσιογραφική σας ζωή, έχετε φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο να σκεφτείτε και να πείτε, «τέρμα ως εδώ σταματώ»;

«Δεν έφτασε ακόμα η στιγμή για να πω τέρμα στον αγώνα για την διαλεύκανση της αλήθειας. Όσο αυξάνει η εμπειρία τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η προσφορά.»

– Η λέξη «απειλή» είναι γνωστή σε σας; Την έχετε γνωρίσει;

«Έχω υποστεί πολλά από απειλές όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν στάθηκαν ικανές να με σταματήσουν.»

– Η αποκάλυψη μιας υπόθεσης, ακολουθεί συγκεκριμένη μέθοδο; H εξαρτάται κάθε φορά από τα σημάδια που ανακαλύπτεται;

«Η κάθε υπόθεση είναι διαφορετική και απαιτεί ειδική ξεχωριστή ερεύνα. Όλες όμως θέλουν μεθοδικότητα, έμφαση στη λεπτομέρεια, υπομονή και επίμονη.»

– Η Αγγελική λειτουργεί ομαδικά στις υποθέσεις της και με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας ή αφήνει το ένστικτό της να αποφασίσει κατά περίπτωση ποιοι θα είναι οι συνεργάτες της;

«Το ένστικτο και η εμπειρία έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε δύσκολη αναζήτηση. Η ομαδική εργασία είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της έρευνας.»

– Αν είχατε ακόμη την εκπομπή στην τηλεόραση, θα ασχολιόσασταν με το θέμα των αυτοκτονιών στην χώρα, που τείνει να πάρει την μορφή πανδημίας, λόγω οικονομικής κρίσης;

«Το ζητούμενο δεν είναι να μετράς θύματα αυτοκτονιών αλλά να εστιάζεις στην πρόληψη τέτοιων θλιβερών καταστάσεων. Όταν ανάψει και πάλι το φως στο τούνελ, αυτή θα είναι ακόμα μια από τις αποστολές του.»

– Τι πρέπει να αλλάξει στον κοινωνική πραγματικότητα, ώστε οι υποθέσεις που κατά καιρούς ερευνάτε να έχουν ποιο γρήγορα αποτελέσματα και να σας βοηθούν; Υπάρχουν υποθέσεις που θα θέλατε να ανακαλύψετε και για κάποιο λόγο δεν το έχετε κάνει ακόμη;

« Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας θα πρέπει όλοι να μη μένουμε αδιάφοροι σε ότι συμβαίνει γύρω μας. Και η πιο μικρή μαρτυρία μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο το κλειδί στην αποκάλυψη μιας εγκληματικής ενέργειας αλλά και στην αποφυγή της.»

– Μας λείπετε στην τηλεόραση. Είσαστε το διαφορετικό στοιχείο που αναζητούσαν πολλοί Έλληνες μακριά από τις εξελίξεις στην πολιτική. Υπάρχει σενάριο επιστροφής σας;

« Όπως κάθε επαγγελματίας συζητάω για να βρω τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτεί η εκπομπή προκειμένου να συνεχίσει να δικαιώνει την ύπαρξη της.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το επόμενο τηλεοπτικό σας βήμα θα γίνει στο κανάλι της Κάντζας τον ALPHA. Σίγουρα σαν επαγγελματίας δεν θα προβείτε σε αποκαλύψεις, όμως μπορείτε να μας δώσετε ένα σημάδι.»

– Το σωστό είναι όταν ολοκληρώνεται μια συμφωνία τότε να μιλάμε γι αυτή.

«Η δέσμευση με τους τηλεθεατές σας τόσα χρόνια είναι αποδεδειγμένη. Η δέσμευση της Αγγελικής με τον εαυτό της και την προσωπική της ζωή, σε τι φάση βρίσκεται;»

«Πάντα είχα καλή σχέση με τον εαυτό μου και προσπαθώ συνεχώς να με βελτιώνω. Από τη στιγμή που τα βρίσκω μαζί του δρομολογούνται όλα θετικά.»

– Θεωρείται ότι έχετε έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να σώζετε ζωές; Θα μπορούσατε να κάνετε και κάτι διαφορετικό, όπως να σώζετε τους Έλληνες από το μνημόνιο;

«Όλοι οι άνθρωποι φαίνεται ότι ήρθαμε στη ζωή για κάποιο σκοπό. Εμένα μου έλαχε αυτός και θα τον συνεχίσω.»

– Πολιτικοί και πολιτική, τι έννοιες είναι αυτές για σας;

«Μουχλιασμένες. Οφείλουν να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές απαιτήσεις.»

– Σαν ελληνίδα που είστε πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να βρούμε τον δράστη της οικονομικής μας κρίσης και να το κλείσουμε φυλακή;

«Αυτό έπρεπε να είχε συμβεί από καιρό. Περιμένουμε να δούμε ποιος θα τολμήσει την βαθειά τομή που θα μας οδηγήσει στην έξοδο αυτού του σκοτεινού τούνελ.»

– Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, η ελληνική τηλεόραση;
«Πρέπει να βρει τρόπο να βγει από την ….εντατική!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου