Η Αθηνά Ωνάση δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-12, 18:27:13
Η Αθηνά Ωνάση δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος!

Μπορεί να είναι γνωστή ως η πλουσιότερη κληρονόμος στη Γη αλλά οι έρευνες, οι αριθμοί και τα χαρτιά έρχονται να το αμφισβητήσουν.

Ο λόγος φυσικά για την Αθηνά Ωνάση όπου τελικά είναι άγνωστο το ακριβές ποσό της περιουσίας που έχει κληρονομήσει.

Σύμφωνα με tovima, το μόνο σίγουρο είναι ότι η «δισεκατομμυριούχος κληρονόμος» των σκανδαλοθηρικών εντύπων δεν ήταν ποτέ στ’ αλήθεια δισεκατομμυριούχος. Η Αθηνά κληρονόμησε τη μητέρα της, δηλαδή την περιουσία που της είχε αφήσει η Τίνα Λιβανού, καθώς και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε. Το υπόλοιπο μισό της περιουσίας του Ωνάση ανήκε, όπως είναι γνωστό, στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, ενώ τη διαχείριση και των δύο μεριδίων είχαν αναλάβει οι διαχειριστές του Ιδρύματος, σύμφωνα με την αρχική επιθυμία του Ωνάση και τη μετέπειτα της Χριστίνας, η οποία είχε διεκδικήσει την ξεκάθαρη μοιρασιά (που δεν είχε κάνει εξαρχής ο Ωνάσης).

Και επειδή ποτέ δεν εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Ρουσέλ, στη διαθήκη της η Χριστίνα ανέθεσε σε πενταμελή επιτροπή τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της, την οποία κατέστησε μοναδική κληρονόμο. Η επιτροπή αποφάσιζε πλειοψηφικά και σε αυτήν ο Ρουσέλ συμμετείχε ως απλό μέλος με μία ψήφο. Ο Ρουσέλ προσέβαλε τη διαθήκη, δεν κατάφερε, όμως, να καρπωθεί την περιουσία της κόρης του. Αρκούνταν να διαχειρίζεται το ποσό για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του, περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε 11 χρόνια, τα οποία λέγεται ότι διοχέτευε σε αποτυχημένες επενδύσεις.

Οι δικαστικές διενέξεις του με το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο προσπαθούσε να αποτρέψει την αλόγιστη σπατάλη και να φέρει τον Ρουσέλ προ των ευθυνών του ως προς την ελληνική διαπαιδαγώγηση της Αθηνάς, ήταν συνεχείς και σφοδρές, με αποτέλεσμα μετά την περίφημη δήλωση της Αθηνάς περί της «απέχθειας για οτιδήποτε ελληνικό», να αναθέσει το ελβετικό δικαστήριο τη διαχείριση της περιουσίας της Αθηνάς στο γραφείο ορκωτών λογιστών της Λουκέρνης KPMG Fides, έως ότου εκείνη συμπληρώσει τα 18 χρόνια της. Μόλις ενηλικιώθηκε, η Αθηνά μεταβίβασε σε ένα τραστ υπέρ του πατέρα της την περιουσία της, η οποία υπολογιζόταν γύρω στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Μετά το μετάνιωσε (δάκτυλος Ντόντα;) και τα ζήτησε πίσω δικαστικώς.

Ο Ρουσέλ υποχώρησε, εννοείται με το αζημίωτο. Λέγεται ότι εισέπραξε περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μόνο ο φόρος κληρονομιάς ήταν γύρω στα 35 εκατομμύρια δολάρια. Με πόση περιουσία βρέθηκε, λοιπόν, η Αθηνά; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Αθηνά πουλάει, αργά αλλά σταθερά, την ακίνητη περιουσία της. Ηδη από το 2006 είχε αποφασίσει να πουλήσει το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού, στο οποίο είχε μείνει ο Ωνάσης με την Κάλλας, όπως και τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας, μαζί με πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της, ενώ ο Σκορπιός αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του. Ανθρωποι που παρακολουθούν τις περιουσίες των διασήμων εκτιμούν ότι η συνολική περιουσία της Αθηνάς είναι αρκετά μικρότερη των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αθηνά δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, ενώ λέγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι σε τμήμα της περιουσίας της είναι συνδικαιούχος ο σύζυγός της.

Και καθώς οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, όπως ο Μπιλ Γκέιτς ή ο μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ, βλέπουν τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού του ευρωπαϊκού χρέους, η Ιστορία μένει να δείξει πόσο πλούσια θα παραμείνει η διασημότερη κληρονόμος της Γης.

 gossip-tv.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=