LIFE STYLE

Ενώ ο κόσμος καταρρέει, θυμόμαστε μια απόλυση

ενώ-ο-κόσμος-καταρρέει-θυμόμαστε-μια-α-252217

Ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης και σύζυγος της Κατερίνας Καραβάτου έδωσε συνέντευξη στον Γιαννη Βίτσα και ανάμεσα σ’άλλα είπε πως το να απολύσει την γυναίκα του ο Alpha, 8 μέρες πριν να γεννήσει ήταν απ τις δυσκολότερες στιγμές στην ζωή του. Τόνισε δε πως «Δεν ήταν λάθος. Ήταν ανήθικο. Λάθος είναι να παρκάρω την μηχανή μου εκεί που αναγράφει η σηματοδότηση «Απαγορεύεται το παρκάρισμα». Το να απολύσεις μία γυναίκα και όλους τους συνεργάτες μιας εκπομπής χωρίς καμία προειδοποίηση, σε μία εποχή που δεν αφήνεις το περιθώριο να κάνει κάτι άλλο, ενώ παράλληλα βρίσκεται λίγες ημέρες πριν γεννήσει είναι ανήθικο.

Αυτή η λέξη εκφράζει τη διαδικασία. Η Κατερίνα δεν είναι η μοναδική γυναίκα που της συνέβη αυτό. Απλώς επειδή έκανε μία δουλειά που είχε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της ακούστηκε. Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνίδες που το έχουν υποστεί». Και ναι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνίδες που το έχουν υποστεί, δουλεύοντας χρόνια σε μια δουλειά και παίρνοντας ελάχιστα λεφτά, με εργοδότες που ούτε τις πρόβαλαν, ούτε τις καθιέρωσαν, ούτε τους έδιναν πλουσιοπάροχες αμοιβές.

Και ναι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που απ’τη μια μέρα στην άλλη έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς να ειδοποιηθούν, χωρίς να προετοιμαστούν ψυχολογικά και χωρίς να ασχοληθεί και κανένας μαζί τους. Και ναι, υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες που χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, με δελτία παροχης, ή υποαπασχόληση πήγαιναν να γεννήσουν χωρίς τα στοιχειώδη για το μωρό τους, ή τη δική τους υγεία.

Δεν είναι θα θελα να κάνω την αδέκαστη και την αυστηρή, αλλά ένα χρόνο τώρα και κάτι ψιλά ακούγεται η συγκεκριμένη ιστορία απόλυσης, όταν γύρω μας άνθρωποι τρέφονται απ τα σκουπίδια, μωρά εγκαταλείπονται σε ορφανοτροφεία γιατί οι γονείς δεν έχουν να τα ζήσουν, πολίτες απ’την απελπισία αυτοκτονούν και παιδιά λιποθυμούν απ’την πείνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου