LIFE STYLE

Ένας ράφτης με «οπαδούς» τον Σισέ και τον Ίβκοβιτς

ένας-ράφτης-με-οπαδούς-τον-σισέ-και-τ-269767
Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος, ο νέος σχεδιαστής από την Κηφισιά που υπογράφει τα κουστούμια των πιο καλοντυμένων ανδρών στο χώρο των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του θεάματος.
Τι κοινό έχουν οι πιο καλοντυμένοι άνδρες από το χώρο του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και της τέχνης; Το μυστικό είναι τα καλοραμμένα κοστούμια που ετοιμάζει ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος.
Είναι ο νέος σχεδιαστής από την Κηφισιά που έχει αναζωογονήσει την κλασσική συνήθεια του χειροποίητου ανδρικού ρούχου επί παραγγελία, συνδυάζοντας τις τελευταίες τάσεις της ιταλικής μόδας με την άψογη ποιότητα του βρετανικού κοστουμιού.
Αυτός είναι και λόγος που τον εμπιστεύονται για τα κουστούμια τους άνθρωποι οι οποίοι κινούνται σε πολύ διαφορετικούς χώρους.
Ο Παπαδόγαμβρος "ντύνει" ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της οικονομίας, της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, ενώ έχει πολλούς "οπαδούς" στον αθλητικό χώρο. Μπορεί να είναι αντίπαλοι, αλλά εκτός γηπέδου δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν την ίδια υπογραφή στα καλοραμμένα κοστούμια τους.
Ο Γιώργος επιμελείται, για παράδειγμα, τις επίσημες εμφανίσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και όλης της τεχνικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπως και τον παίκτη της ομάδας Μάρκο Κέσελ.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας από τους πιο φανατικούς "οπαδούς" του Γιώργου. Έραβε όλα τα κοστούμια του στον Παπαδόγαμβρο την εποχή που έπαιζε για τον Παναθηναϊκό. Αλλά και τώρα έρχεται από την Αγγλία αρκετές φορές το χρόνο ειδικά για να ράψει κοστούμια του στο ατελιέ του Γιώργου. Πολλές φορές, μάλιστα, έρχεται μαζί με συναδέλφους του ποδοσφαιριστές από την Αγγλία.
Ο Μάρκο Κέσελ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο "πράσινος" ποδοσφαιριστής Ζαν Αλέν Μπουνσόνγκ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Γρηγόρης Μάρκος της ΑΕΚ είναι ακόμα μερικοί από τους πελάτες του Παπαδόγαμβρου.
Στο ατελιέ του στην Κηφισιά επίσης βρίσκουν το στιλ τους και το κοστούμι που τους ταιριάζει… αμέτρητοι γαμπροί, που εμπιστεύονται το Γιώργο για το κοστούμι του γάμου τους.

Με τιμές που ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν τα 1.600 ή και παραπάνω για κοστούμια από τα καλύτερα υφάσματα της παγκόσμιας αγοράς, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος προσφέρει value for money, την οποία εκτιμούν όλο και περισσότεροι, ειδικά σε καιρό κρίσης.

Η ιεροτελεστία ετοιμασίας ενός κοστουμιού είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς ο Παπαδόγαμβρος περνάει ώρες με κάθε πελάτη για να καταλάβει το στιλ του, να διαλέξει το ύφασμα και να ετοιμάσει το πατρόν με το οποίο θα ράψει ένα ξεχωριστό κοστούμι για τον καθένα. "Όποιος ράψει ένα κοστούμι δεν επιστρέφει στο έτοιμο", λέει και εξηγεί ότι η επιτυχία του βασίζεται στο ότι ξέρει ότι η εμφάνιση ενός άνδρα είναι επιτυχημένη, όταν ο ίδιος αισθάνεται άνετα με αυτήν.

Με παππού και πατέρα ράφτη, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος μεγάλωσε μέσα σε τόπια με υφάσματα και ψαλίδια, καθώς αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογενειακής παράδοσης που γράφει ιστορία στο ανδρικό ρούχο επί δεκαετίες.
Σπούδασε μόδα στο Μιλάνο και το 1998 επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει στο κέντρο της Κηφισιάς το δικό του κατάστημα.

Ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος εισάγει υφάσματα ο ίδιος ώστε να προσφέρει στους πελάτες του υλικό πρώτης ποιότητας με την υπογραφή οίκων όπως Ermenegildo Zegna, Vitale Barbelis Canonico, Loro Piana, Scabal και πολλές άλλες. Κινείται με τη φιλοσοφία ότι το κοστούμι για τον άνδρα δεν είναι μόνο ένα "ρούχο", αλλά μια δήλωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Καθοδηγεί τον κάθε πελάτη στην επιλογή του κατάλληλου υφάσματος, το οποίο θα ταιριάζει στην προσωπικότητά του, στο σωματότυπό του και στην κάθε περίσταση.

Στη συνέχεια επεξεργάζεται ένα ειδικό πατρόν με βάση το σώμα κάθε πελάτη και "χτίζει" το κοστούμι σταδιακά, μέχρι να ταιριάξει απολύτως. Χωρίς ζάρες, χωρίς ψεγάδια και με τρόπο που προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Άλλωστε η τέχνη του καλού ράφτη, όπως συνηθίζει να λέει, είναι να κρύψει ελαττώματα και να αναδείξει προτερήματα.

Το "χτίσιμο" της εικόνας ολοκληρώνεται με την επιλογή κατάλληλων πουκαμίσων και αξεσουάρ από την μεγάλη συλλογή η οποία ανανεώνεται διαρκώς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου