LIFE STYLE

Κάννες: Τα βλέμματα όλων στραμμένα… στα νέα αστέρια

κάννες-τα-βλέμματα-όλων-στραμμένα-στ-291502

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στους βετεράνους του κόκκινου χαλιού, αλλά υπάρχουν πάντα τα εκκολαπτόμενα ταλέντα που αξίζουν την προσοχή μας.

Γιατί στις Κάνες, ακόμη και σήμερα, στο 65ο Φεστιβάλ, οι καριέρες χτίζονται μέσα σε μία νύχτα, πάνω στα 24 σκαλάκια της δόξας, που οδηγούν στην είσοδο «Palais» εκεί όπου γίνονται οι πρεμιέρες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς πιτσιρικάδες, που εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους. Το κοντέρ τους μόλις άρχισε να γράφει χιλιόμετρα πάνω στο κόκκινο χαλί και ο κινηματογραφικός κόσμος στο φεστιβάλ να πίνει νερό στο όνομα τους…

Οι δύο έφηβοι του «Moonrise kingdom» του Γουές Άντερσον, η 13χρονη Κάρα Χάουαρντ και ο 12χρονος Τζάρετ Γκίλντμαν, σχεδόν άφησαν σε δεύτερη μοίρα μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως ο Χάρβεΐ Καιτέλ, Μπρους Γουίλις, Έντουαρτ Νόρτον, Μίλ Μάρεΐ και Τίλντα Σουίντο, με τους οποίους συμπρωταγωνιστούν. Είναι οι δύο ήρωες της ταινίας, αυτοί που το σκάνε, η μία από την οικογένεια, και ο άλλος από την κατασκήνωση, και κάνουν όλους τους άλλους να τρέχουν στο κατόπι τους.

Ειδικά η Κάρα Χάουαρντ είναι πραγματικό ταλεντάκι, από τις αποκαλύψεις του φεστιβάλ. Το ταλέντο της μάλιστα, εκτείνεται και σε άλλες τέχνες: γράφει ποίηση και έχει ήδη δημοσιεύσει μερικά γραπτά της. Ο Άντερσον ξεχώρισε και τους δύο από εκατοντάδες συνομήλικους τους. Και αυτοί τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Κάποιοι έγραψαν ήδη για ερμηνεία οσκαρικού επιπέδου. Η μικρή με το δύσκολο όνομα, η 8χρονη Κιουβενζανέ Γουάλις, είναι συγκλονιστική στο «The beasts of the southern wild» του Μπέν Ζάιτλιν, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φετινό φεστιβάλ του Σάντανς. Πρόκειται για μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται στη χτυπημένη από τον τυφώνα Κατρίνα, Νέα Ορλεάνη. Και η Γουάλις δίνει όσο δράμα και βάθος χρειάζεται σε ένα τέτοιο στόρι, που έκανε πολλούς στο φεστιβάλ να αναζητήσουν ένα χαρτομάντιλο για να «μαζέψουν» τη συγκίνηση από τα μάτια.

Το βλέμμα της είναι βαθύ και διαπεραστικό. Αν το αφαιρέσεις από το υπόλοιπο προσωπάκι, με τίποτα δεν παραπέμπει σε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, την Ανίκα Βεντέρκοπ. Η παρουσία της στην ταινία «The Hunt» του Τόμας Βίντερμπεργκ είναι ουσιαστική και ως ερμηνεία -ακόμα και ένα τίκ που κάνει με τη μύτη της, φαίνεται σαν απόσταγμα γερής κινηματογραφικής εμπειρίας- αλλά και ως χαρακτήρας. Υποδύεται την Κλάρα ένα κορίτσι που κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση τον δάσκαλο της στο νηπιαγωγείο, και κολλητό του πατέρα της. Τον δάσκαλο υποδύεται ο Μάντς Μίκελσεν, ο οποίος δεν άφησε από το χέρι του την Αννίκα Βεντέρκοπ στο κόκκινο χαλί.

Το πιο χαριτωμένο σμόκιν των φετινών Κανών είναι αναμφισβήτητα ο 7χρονος ξανθούλης Αρμάντ Βερντούρ, που υποδύεται τον μικρό γιό του Ματίας Σένερτς στην ταινία του Ζάκ Οντιάρ «Σκουριά και κόκκαλο» όπου πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ. Ο Σένερτς στην πρεμιέρα της ταινίας είχε τον βενιαμίν της παρέας συνεχώς στην αγκαλιά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου