LIFE STYLE

Εξυμνώντας τη σχέση γιου και πατέρα – Με το τραγούδι «Φίλος & εχθρός»

εξυμνώντας-τη-σχέση-γιου-και-πατέρα-μ-866902

«Με το καλό να ορίσουμε, καλώς να σας βρούμε» ήταν η μειλίχια αντίδραση του Γιώργου Στρατάκη σε επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενόψει της εμφάνισης που θα κάνει μαζί με τον αδερφό του Νίκο, στον Βόλο, την ερχόμενη Τετάρτη, προσκεκλημένοι της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι» για μία μοναδική συναυλία στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας.

Οι δύο Κρητικοί ερμηνευτές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικές όχι μόνο για τις μουσικές τους εμφανίσεις, αλλά διότι με την ερμηνεία τους στο τραγούδι «Φίλος και εχθρός», που ακούστηκε ως soundtrack στην πετυχημένη σειρά του ALPHA «Σασμός», έσπασαν καρδιές, εξυμνώντας ουσιαστικά τη σχέση γιου και πατέρα.

Καταθέτοντας τη δική τους οπτική πάνω στις παραδόσεις και τις ρίζες της Κρήτης, έντυσαν μουσικά μια καθοριστική στιγμή για τις εξελίξεις στον «Σασμό», εξυμνώντας με τους στίχους του Γιάννη Κότσιρα και τη μουσική σύνθεση του Νίκου Τερζή τη σχέση γιου και πατέρα.

«Το τραγούδι έρχεται να υπογραμμίσει συναισθηματικά μια πολύ σημαντική για την εξέλιξη της σειράς σκηνή, που συγκίνησε τους φανατικούς τηλεθεατές του «Σασμού»» έγραψαν οι κριτικοί απονέμοντας τα εύσημα στους ερμηνευτές.

Το «Φίλος και εχθρός» συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικής αισθητικής music video, «ντύνει» μία από τις συγκλονιστικές στιγμές στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός» του Alpha, καθώς συνοδεύει μουσικά τη σχέση των «ηρώων» της σειράς Βλάση Καραπάνου και του Γεράσιμου Χριστογιάννη και την απόφαση του πρώτου να μπει μπροστά στη σφαίρα που ο ίδιος ζήτησε να ρίξουν στο παιδί του, όταν ακόμα δεν γνώριζε την πραγματική του ταυτότητα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει γίνει top trend στο YouTube με εκατομμύρια views, ενώ ξεχωρίζει και στο ραδιοφωνικό airplay.

Εκφράζουν μία νέα γενιά

Ο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης εδώ και πολλά χρόνια εκφράζουν τη νέα γενιά της κρητικής μουσικής και καταθέτουν με σεβασμό τις μουσικές τους απόψεις.

Η υποδοχή, που τους επιφυλάσσει παντού το πιστό τους ακροατήριο, είναι ενθουσιώδης. Δημιουργούν ατμόσφαιρα αυθεντικής γιορτής, γεμάτης συναίσθημα, που έχει ως επίκεντρο την κρητική παράδοση, ενώ οι μαεστρικές τους ενορχηστρώσεις είναι γεμάτες ανατροπές και πρωτόγνωρες μελωδίες.

Εχουν ουσιαστικά δημιουργήσει τη δική τους ταυτότητα στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι, καθώς ερμηνεύουν με έναν δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο το κάθε τραγούδι.

Μολονότι είναι πλέον δημοφιλείς, παραμένουν χαμηλών τόνων. Εχουν μία έμφυτη ευγένεια, όπως λένε άνθρωποι που τους γνωρίζουν, που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

«Γεννημένοι» μουσικοί

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, εδώ και χρόνια, συνεχίζουν να «γεμίζουν» με μουσική τον κάθε χώρο στην Κρήτη και όχι μόνο, καταθέτοντας με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις, επισημαίνουν κριτικοί της μουσικής.

Συνθέτουν μουσική πέρα από τα όρια της παράδοσης της Κρήτης και οδηγούν σε δρόμους αλλιώτικους, εκεί όπου φυσά ανεμπόδιστα ο καθαρός ορεινός αέρας, ορμώμενοι από τη δημιουργικότητα, την εμπειρία, τη φαντασία αλλά και το πάθος.

Ο Γιώργος Στρατάκης ξεκίνησε να ασχολείται με την παραδοσιακή κρητική μουσική στην ηλικία των 9 ετών. Βασική του ενασχόληση ήταν η λύρα, την οποία και έπαιζε, ερασιτεχνικά κυρίως, σε διάφορα πανηγύρια της Κρήτης. Ο Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από 11 ετών να ασχολείται με το λαούτο, πλάι στην οικογένεια των Ξυλούρηδων (Ψαρογιάννη- Ψαραντώνη- Ψαρογιώργη- Ψαρολάμπη), ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, στις περισσότερες ως μουσικός και σε κάποιες ως τραγουδιστής.

Μεγάλωσαν σε ένα ημιορεινό χωριό του Ηρακλείου Κρήτης, τη Ροδιά. Τα πρώτα μουσικά ακούσματα τα είχαν από τον πατέρα τους όπως έχουν πει.

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 21.00 στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας είναι σίγουρο ότι θα μαγέψουν το κοινό. Η συνέχεια επί της σκηνής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου