LIFE STYLE

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε Σον Πεν και Μπεν Στίλερ

ρωσία-απαγόρευση-εισόδου-σε-σον-πεν-κα-854302

Την απόφασή της να απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε άλλους 25 Αμερικανούς πολίτες ανακοίνωσε η Ρωσία, ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, βρίσκονται και αυτά των ηθοποιών Σον Πεν και Μπεν Στίλερ.

Αναφορικά με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Σον Πεν, φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο των Ρώσων καθώς είχε επισκεφθεί το Κίεβο στα τέλη Ιουνίου για να εκφράσει την υποστήριξή του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επίσης, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Σον Πεν βρισκόταν σε ουκρανικά εδάφη για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ και αναγκάστηκε να φύγει με τα πόδια προς την Πολωνία.

Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής πολλών κινηματογραφικών επιτυχιών Μπεν Στίλερ είχε πάει επίσης στην ουκρανική πρωτεύουσα την ίδια περίοδο.

Μάλιστα, είχε δηλώσει στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Είσαι ο ήρωάς μου».

Γερουσιαστές και μέλη της κυβέρνησης

Η απαγόρευση αφορά εξάλλου διάφορους πολιτικούς, όπως έξι Γερουσιαστές και μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

«Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που συνεχίζουν να παίρνουν ρωσοφοβική κατεύθυνση, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις και εντείνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ των Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα απωθούνται σθεναρά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στα τέλη Ιουνίου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν, επειδή η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην οικογένεια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στον ίδιο τον Μπάιντεν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου