LIFE STYLE

Τουρκία: Ελεύθερη αφέθηκε η τραγουδίστρια Γκιουλσέν

τουρκία-ελεύθερη-αφέθηκε-η-τραγουδίσ-858429

Ελεύθερη αφέθηκε η τραγουδίστρια Γκιουλσέν η οποία κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους στην Τουρκία.

H 46χρονη κρατούνταν στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ, ενώ για την υπόθεση της υπήρξε και παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το ανώτατο δικαστήριο, σύμφωνα με το CNN Turk αποφάσισε ότι η Γκιουλσέν έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη και να τεθεί υπό κατ΄οικόν περιορισμό.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν γνωστή τραγουδίστρια της ποπ μουσικής, μετά την οργή που προκάλεσαν τα σχόλια της επί σκηνής σε σχέση με τους αποφοίτους των θρησκευτικών λυκείων, γεγονός που σχολιάστηκε από κοσμικούς κύκλους της χώρας ως μία πρακτική που συνηθίζεται σε θεοκρατικά καθεστώτα.

Η φυλάκιση της Γκιουλσέν έλαβε τεράστιες διαστάσεις στην Τουρκία με τη αντιπολίτευση να την χρησιμοποιεί ως «όπλο» για την προεκλογική της εκστρατεία, ενώ το σύνολο των καλλιτεχνών έκαναν αναρτήσεις υπέρ της στο Twitter με το hashtag #gülşenserbestbırakılsın (αφήστε ελεύθερη τη Γκιουλσέν), αλλά και στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκιουλσέν έχει και στο παρελθόν τραβήξει επάνω της τα βέλη των θρησκευόμενων κύκλων τόσο για τις ενδυματολογικά αποκαλυπτικές εμφανίσεις της, όσο και τις πολιτικές τοποθετήσεις της υπέρ των γυναικών, όπως και τις αναρτήσεις της με αποφθέγματα του Κεμάλ Ατατούρκ για τη γυναικεία χειραφέτηση.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου